חוק זכויות התלמיד

AYELET1

New member
חוק זכויות התלמיד

חוק זכויות התלמיד, שעבר בקריאה שלישית בחודש דצמבר נכנס לתקפו. הבעיה איתו שהוא מגדיר את זכויות התלמיד, אך אינו מגדיר את חובותיו. מצורף לינק לכתבה בנושא. ידידתי, שהיא מורה בתיכון , שלחה אלי את תגובתה לכתבה. בהקדמה לתגובה היא ציינה ש"ההתייחסות היא כאמא ומורה כאחד, כי אחד הדברים שתמיד מנחים אותי בעבודתי עם תלמידים תמיד היא "אם התלמיד היה בני/בתי.." ותגובתה: קשה לי להגיב על תגובה למסמך שאינני מכירה אותו. הדברים שקראתי עוררו אצלי מספר הערות/הארות: א. פתיחת המסמך החלה עם הקטע שבו יש התייחסות ל"טובת התלמידים ורעת המורים".אינני רואה את הדברים באור כזה. מה הכוונה לטובת התלמיד? בעיות משמעת, סילוק מבית הספר? לכלל תלמידי ביה"ס עדיף שלבית הספר תהייה יכולת התמודדות טובה עם הגורמים המפריעים ללימודים,הגורמים המשפיעים לרעה גם בהיבט הלימודי וגם בהיבט החברתי.החברה מצפה מבית הספר לבצע תפקידים משמעותיים מאוד. לא ניתן לצפות מבית הספר מצד אחד להגיע להשגים בתחומים החשובים כ"כ לחברה: השכלה,ערכים,חיברות וכן הלאה.. ומצד שני לא לתת לביה"ס כלים לבצע את העבודה. זה כמו לאמר שבית חולים צריך לרפא ללא ציוד, ןכמו לומר שהמשטרה צריכה לשמור על ביטחון האזרחים ללא אפשרות מאסר וכן הלאה. הנקודה המכריעה מבחינתי היא שיש לתת למורים סמכות - כדי להגן על כלל התלמידים ולאפשר להם למצות את התקופה החשובה הזו. זכויות תלמידים ללא חובות משמעו- אשפרויות לגורמים השלילים להמשיך תוך כדי רעת התלמידים . טובת (התלמיד) השלילי ורעת (התלמיד) החיובי כאמא הייתי רוצה מאוד לדעת שלבית הספר של ילדי יש את היכולת לדאוג לילדי !!! ב.נקודה נוספת שרציתי להוסיף היא שבכל ארגון יש להגדיר עבור כל אחד מהמשתייכים אליו מהן זכויותיו ומהן חובותיו. גם למורה יש חובות וזכויות וגם לתלמיד צריך שתהיינה חובות וזכויות. אחרת תהייה אנרכיה. שיתוף תלמידים והורים בקבלת החלטות הינה חיובית בעיני כי הגדרת האנטרס יוביל להחלטות מועילות. ג. נקודה נוספת שיש לתת עליה את הדעת היא מה מטרת בית הספר.. בייבי סיטר? שום דבר אינו בחינם. גם תעודת בגרות ל"כולם". מה המחיר?

חוק זכויות התלמיד מזכיר לי במידה

מסויימת את זכויות הנוער - ילד הרי לא שפיט. כבר נתקלתי במקרה של ילד בן 11, שנתפס בפריצה למכונית וגניבת ציוד, ועונה לשוטר שצועק לו "עצור, אל תברח - אתפוס אותך מיד !" - אני בכלל לא בורח ולא איכפת לי שתתפוס אותי, אני קטין וכך וכך לא תוכל לעצור אותי ולא לעשות לי כלום - אני עדיין לא שפיט !!!

bimbo.

New member
ברור וללא ספק שלשני הצדדים

ישנן זכויות וחובות. אבל העובדה שמוגדרות בחוק רק זכויות התלמיד ואף מלה לא על חובותיו, מעודדת את הגורמים השליליים שבקרב התלמידים, והמצב עלול לצאת מכלל שליטה (לא שעכשיו הוא בשליטה מי יודע מה)... ישנם תלמידים שפוגעים במורים, אם פיזית ואם נפשית, מעליבים ומשפילים אותם. מדוע לא מחוקקים את חוק זכויות המורה? זכויותיו מוגדרות רק מההיבט של תנאי עבודה. ומה על זכויותיו בכתה? ואם אסור להרחיק תלמיד בגלל התנהגות, מה על אותם תלמידים שמסתובבים עם סכין ולעיתים גם משתמשים בו? הרי בכך נותנים להם רשיון לפגוע ולהזיק!!! בתרגום פשוט, התלמידים יודעים שבזכות החוק הזה, מותר להם לעשות מה שהם רוצים וכמה שהם רוצים. אוי לנו שהגענו לכך!!

shy-1

New member
המחוקק "הנאור", ברצונו להגן על

הילד/ה, פשוט עיוות הכל, ויהרוס גם את הילדים, וגם אותנו. אך אסור להיות פסימים, אחרי 120, הכל יהיה מאחורינו . SHY

AYELET1

New member
כבר כיום ישנה בעיה רצינית

(עוד לפני שהחוק המהולל הזה נכנס לתקפו) !!! כאשר ישנו תלמיד בעייתי, מין מפוצץ שעורים כזה, שמומלץ לשלחו לכיתה קטנה , להורים זכות וטו, אם אינני טועה, וגם אם אני טועה ניתן להאבק ולהאבק, ובינתיים הכיתה כולה סובלת!!! וכמובן המדיניות היא שלא להשעות תלמידים, גם ללא חוק, ואי ילכך ובהתאם לזאת גם עד היום הזה, בימים נטולי החוק , לא עשו הרבה נגד אותם מפירי סדר...

למעלה