חוק התיישנות .... ?

yuvalsho

New member
חוק התיישנות .... ?

שלום רב ! אני נמצא לקראת חתימה על חוזה קניה של דירה חדשה מחברה קבלנית ידועה מאד. 1. בחוזה ישנו סעיף המקטין את תקופת התיישנות עד לחצי שנה מתום האחריות , האם לקבל זאת? 2. ישנו סעיף האחר המבטל כמעט לחלוטין את חוק המכר האם חוקי או לא? תודה מראש

יעוץ משפטי ...

בשביל לענות לך צריך לקרוא את הניסוח המדוייק של החוזה ... מאוד מומלץ לא להסתמך על עורך הדין של החברה הקבלנית אלא לקחת עו"ד שלך שיבדוק את החוזה וייצג אותך במו"מ מול החברה.

קיצור תקופת התיישנות וחוק המכר

לענין קיצור תקופת התיישנות: תנסה לדרוש תקופת התיישנות ארוכה יותר, למשל 3-4 שנים (במקום 7 שנים). ייתכן ותגיעו לפשרה בענין זה. לענין סעיף המבטל כמעט לחלוטין את חוק המכר: האם הסעיף מתייחס לחוק המכר 1968 או לחוק המכר(דירות) 1973? אלו שני חוקים שונים. לענין חוק המכר, ניתן להתנות עליו, וזה חוקי. לענין חוק המכר (דירות), אין להתנות על הוראות חוק זה, אלא לטובת הקונה. עו"ד אברהם סימון

אפשר גם התיישנות של 10 שנים

אפשר להתעקש על תקופת התיישנות של 7 שנים, ואפשר להתעקש גם על תקופה של 10 שנים. רק לא לשכוח: מדובר במשא ומתן, וקיימת גם דינמיקה במשא ומתן, הקבלן הציע לקצר את תקופת ההתישנות לחצי שנה, ואני הצעתי 3-4 שנים. אם הקונה יצליח לשכנע את הקבלן לוותר על דרישתו לקיצור תקופת ההתיישנות, תבוא עליו הברכה. לטעמי, העסקה לא צריכה ליפול על רקע זה. יש לשים לב שתחילת תקופת ההתיישנות היא לאחר "תקופת הבדק" ולאחר "תקופת האחריות" כך שבמקרים מסויימםים ניתן להגיע לאפשרות של הגשת תביעה גם עד 10 שנים ממועד העמדת הדירה לרשות הקונה למשל. עו"ד אברהם סימון

בשום אופן לא ../images/Emo104.gif

כפי שעו"ד סימון כתב, החוזה ממילא לא יכול לשנות את חוק המכר (דירות) לרעת הקונה. הבעיה היא בסעיף הראשון לשאלתך. אימרה מוכרת בתחום התעשייה קובעת: טעמה המר של איכות לקויה נשאר זמן רב לאחר שטעמו המתוק של המחיר הנמוך כבר פג. אתה עומד לפני רכישת דירה שמן הסתם תרצה להשתמש בה שנים רבות - אל תתפשר בנושא שעלול לגרום לך הרבה צרות אחר כך. למי שמנסה להתנער מאחריות ע"י קיצורהתקופה, יש כנראה סיבה טובה - אותה סיבה טובה שצריכה לגרום לך להתעקש על השארת תקופת ההתיישנות בתקפה.

באופן חד פעמי ומבלי לפגוע בזכויות

אני מצטרף לדעתו של עו"ד ויזר. תקופת התיישנות של 6 חודשים, תחייב אותך לשכור מיד מומחה לקבלת חוות דעת ולפנות לבית המשפט, מבלי שתוכל למצות הליך של פניה לקבלן והסדרת הליקויים על ידו. רק תקופת התיישנות סבירה, כהצעת עו"ד סימון, תאפשר לך פניה מסודרת לקבלן, מתן הזדמנות לתקן הליקויים ורק אם הענין לא יסתדר, תפנה לבית המשפט.

למעלה