חוק השבות

חוק השבות

חוק נחוץ והכרחי? או פרה קדושה שהגיע הזמן לשחוט? האם יש להמשיך אותו במתכונתו הנוכחית? האם הוא מועיל לנו? מזיק לנו? האם אנו חייבים בו מבחינה מוסרית? מה דעתכם? תזכורת: חוק השבות 1950: כל יהודי זכאי לעלות ארצה. חוק השבות 1970: (א) הזכויות של עולה... מוקנות גם לילד ולנכד של יהודי, לבן זוג של יהודי ולבן זוג של ילד ושל נכד של יהודי; להוציא אדם שהיה יהודי והמיר דתו מרצון. (ב) אין נפקא מינה אם יהודי שמכוחו נתבעת זכות לפי סעיף (א) עודו בחיים או לאו ואם עלה ארצה או לאו. 4ב. לענין חוק זה, "יהודי" - מי שנולד לאם יהודיה או שנתגייר, והוא אינו בן דת אחרת".

freedom rider

New member
ואני לתומי חשבתי

ואני לתומי חשבתי כי הוסכם להמנע מהעלאת נושאים פוליטיים בפורום

אלי ו.

New member
חוק השבות הוא חובה

מדינת ישראל קמה כבית הלאומי של העם היהודי, זו ההצדקה היחידה להקמתה. התיקון מ 1970 , (תיקון הנכד) צריך להשתנות מהסיבה הפשוטה שהתיקון היה אקט הצהרתי טיפשי (קונטרה לחוקי נירנברג) ובפועל גרם להעלאת מאות אלפי מהגרי כלכלה שאין להם זיקה לעם היהודי. יהודיה התחתנה עם נוצרי, בנם גדל כנוצרי והתחתן עם נוצריה, בנם נוצרי שהתחתן עם נוצריה, למה בנם הנוצרי ורעיתו זכאים לסל עליה?! אגב, מי מכיר את ההסטוריה של 4ב? האם זה קשור לבג"ץ האח דניאל?

or99

New member
לא מובן גם...

מדוע בן לאם שאינה יהודייה, יהיה זכאי לעלות. לוּ אביו או הורי אביו היו עולים, והיה כאן עניין של איחוד משפחות, הייתי מבין. אבל לבד?

freedom rider

New member
לא מובן גם...

מדוע בן לאם שאינה יהודיה, ואביו גם אינו יהודי, אך אבי אביו היה יהודי אינו זכאי לעלות, אך היה זכאי למות בתאי הגזים של טרבלינקה.

or99

New member
טרבלינקה היא הקריטריון?!

אם היית נותן אזרחות לכל אחד שמגדיר עצמו יהודי, לדוברי עברית, למשרתים בצה"ל וכד', ניחא. להגדרות של הנאצים אין שום משמעות.

freedom rider

New member
הבעיה היא במוסר שלנו

לו הייתה מדינת ישראל קיימת בזמן מלחמת העולם השניה - האם היית פותח את שעריה בפני אלה שאינם יהודים על פי ההלכה אך יהודים בעיני הנאצים, וזאת כאשר ברור כי סירוב פירושו גזר דין מוות?

or99

New member
ודאי שכן!

אבל ראשית, אין סיבה שבזמן הזה יעלה הקריטריון של הנאצים, ושנית, על מנת להציל אנשים אין בהכרח צורך באזרחות. (אף על פי שאז בוודאי היו גם איחודי משפחות, שבכך כאמור יש להתחשב).

renjintso

New member
בבדאי

אגודת ישראל יזמה את התיקון בעקבות העתירה של דניאל רופאייזן. כשהחוק התקבל כנראה היה מובן מאליו למנסחיו מיהו יהודי, אח"כ התברר שזה דורש הגדרה ופירוט.

מה האלטרנטיבה?

אוקיי, ביטלנו אותו ו... אף אחד לא מקבל יותר אזרחות על בסיס היותו יהודי? כל מי שבא ברוך הבא? משנים את הקריטריונים לקביעת יהדות?

יש אינספור אלטרנטיבות

לפחות באופן תיאורטי. הנה כמה אלטרנטיבות (תיאורטיות): - לחזור לגרסא של 1950 - לבטל את סעיף הנכד - להחיל את סעיף הבן/הנכד/האישה רק כשמדובר באיחוד משפחות - להתיר עליה רק למי שמדבר עברית (ברמה שתיקבע) - להתיר עליה רק למי שיש לו ידע ביהדות (ברמה שתיקבע) - להתיר עלייה לא רק לבנים ונכדים אלא גם לנינים ובני נינים - להתיר עלייה רק לצורך איחוד משפחות - לאסור עלייה לגמרי חוץ ממקרים חריגים - להתיר עלייה רק למי שיכול להחזיק עצמו כלכלית - לאסור עלייה על בעלי עבר פלילי - להתיר עליה לאנשים אמידים ללא קשר לדת (ראה קנדה) - להחיל תקופת תושבות זמנית של 4 שנים, בסופם יוחלט אם העולה כשיר להתאזרח. - כל מי שבא ברוך הבא להמשיך? כמובן שחלק מהאפשרויות האילו הן מופרכות בעליל. אבל לא כולן.

עניין של עיצוב העתיד

החוק הזה מנסה לעצב את העתיד של המדינה והעם שינוי שלו צריך לצאת מבחינה מחדש של הסביבה בה אנו רוצים לגדל את ילדינו: חשוב לנו רוב יהודי בישראל? מדינת כל אזרחיה או מדינה יהודית? מפריע לנו שמגיעים לא יהודים ממזרח אירופה? קיימת בעיה עם השאלה המוצגת בשרשור הנוכחי, היא מתחילה מהאמצע.

Saladin

New member
שאלה:

כשאתה אומר "אנחנו", "לנו", "אנו", לא כדאי שתסביר בדיוק למי אתה מתכוון? כי מההקשר של הדברים שלך, לא ברור בשם מי אתה מדבר. ועוד שאלה: מה זאת אומרת "חייבים בו מבחינה מוסרית"? ממתי היינו חייבים בו מבחינה מוסרית? האם אי פעם הופעל חוק השבות בגלל סיבה מוסרית?

מועיל לנו, צר לי לומר ../images/Emo141.gif

נכון שזה לא חוק דמוקרטי. בעולם מושלם, לא היה בו צורך. אבל בעולם שיש בו אנטישמיות, ורוצים שתהיה בו מדינה של יהודים, החוק הזה הוא המכשיר לשימור הרוב היהודי במדינה. וכן, כל מי שהיה מספיק יהודי בשביל היטלר, הוא מספיק יהודי בשבילי. זו השכונה שבה אנחנו חיים, בין אם אנחנו אוהבים את זה ובין אם לא.

ComputerMaster

New member
---->

זה הוא החוק שלמעשה הופך אותנו למדינה דמוקרטית. החוק לדעתי מזיק לנו משום שאי אפשר "להפלות" במדינת ישראל בין יהודים לערבים. לפי החוק לערבים וליהודים יש את אותם זכויות. דבר שאני לא מסכים איתו. לא יתכן שמשפחה שהבן שלה, אזרח ישראל, התאבד בפיגוע ולקח איתו עוד נפשות, המשפחה שלו תזכה לסיוע ממדינת ישראל.

ComputerMaster

New member
חחח כנראה שלא התייחסתי

לחלק הזה במגילת העצמאות.. אני התייחסתי לחלק שבו כל האנשים שגרים במדינת ישראל (בין אם הם ערבים ובין אם יהודים) יזכו לזכויות שוות.

למעלה