חוק העדר

a n a t i 3 3

New member
ולזה בדיוק התכוונתי :)

הודעות מסוג אלה רק מלבות את האש הקיימת, מחזקות את אותה תופעת "לשון ארוכה" שדברתי עליה. לפאמקי אין כלל צורך להגיב או "להתלכלך" על גבי הפורום, אתן עושות בשבילה יופי את העבודה
אז היום את מורידה לה את הכובע... מחר את הגרביים + נפנוף במניפה.... מה יהיה מחר

אסתריה8

New member
מה קורה?

ממש טריה פה.ולא מבינה למה כולן מנסות להיות אובייקטיביות? למה יש צפיה לאובייקטיביות? אין דבר כזה פורום של תפוז,פורום זה אנשים.ואנשים זה הכל רק לא אובייקטיבי הנסיון "לבוא ממקום נקי" לא רלוונטי פה. אבל כמסתכלת בעיקר מהצד,מדי פעם משמיעה קול קטן יכולה קצת להבין את התסכול שלך. ואני חושבת בשלב זה כל הנשים האובייקטיביות והסובייקטיביות ,כולן צריכות להניח רגע את האגו בצד ולראות איך ממשיכים מפה. כי לא אחת ולא שתיים הרגישו את מה שanati33 מרגישה.

pizi33

New member
אני יודעת יותר מדי מאחורי הקלעים

כדי להגיב כאן. אבל... את יכולה להגיע למפגש פורום עם בת זוג. אולי זה אפילו עדיף.

ענתי יקירתי ....

קראתי ונשארתי עם המילים שלך יומיים שלמים בתוכי, פשוט כי לא מצאתי זמן להגיב, אבל רציתי..... אז הנה מגיבה. חייבת להגיד שהיה לי קשה לקרוא את ההודעה הזו...ולא כי אני לא מסכימה איתך, אני לרוב דווקא כן מסכימה עם מה שכתבת, לצערי האמת, כי הייתי שמחה אם דברים היו מתנהלים קצת אחרת... וגם אני פעמים רבות עזבתי את הפורום לחודשים כי פחות היה לרוחי מה שקרה פה....אבל ענתי, כשקראתי את מה שכתבת, קצת נפגעתי בשם פאמקי, הייתי רוצה שדברים יעשו אחרת, אבל כרגע הם נעשים בדרך שלה. אפשר לשנות? בהחלט...אפשר לדבר על דברים? תמיד ואפילו רצוי, ומהמעט שיצא לי אני יודעת שבלי קשר לתגובה, אין לי ספק שפאמקי תקשיב, גם אם לא תקבל הכל... (אנחנו לא רובוטים).... אני רק חושבת שיש דרך גם להציק דברים, וגם אם צריך לנער לפעמים ולעורר, אפשר בכל זאת קצת יותר בעדינות . לא חייבים ליצור רעידת אדמה כזו גדולה...אחרי הכל את כותבת על משהו כל כך רגיש וכלכך חשוב, את מדברת בשמם של כמה אנשים שלדעתך נפגעים.....אבל בדברייך את בעצמך קצת פוגעת, גם אם למטרה טובה (ואולי ההתנהגות שאת מגנה אצל פאמקי, נעשית מאותה סיבה? ) ואת יודעת ענת שאוהבת אותך, ומתחברת אלייך, ומדברת את השפה שלך....ואת לא יכולה להגיד שאני בצד של פאמקי, אם אפשר לומר זאת בכלל, אני אפילו לא מכירה אותה מספיק, ואת יודעת מה? בטוחה שבדיוק כמוך, יכולה לומר המון דברים טובים לזכותה, כמו שיכולה לומר דברים שמפריעים לי בניהול....ובכל זאת, אולי שווה לזכור ש"נאה דורש נאה מקיים"? אחרי הכל....לא מכבים אש באש.... ואני מבינה את להט הדברים, ומבינה את הרצון לשינוי....ובאמת שהייתי שמחה אם פאמקי הייתה מגיבה, פשוט משום שהנושא הזה חשוב, ואי אפשר לשנות דברים בלי להכיר בהם, ואי אפשר לשנות דברים אם לא רואים אותם, ואולי כאן זו מראה מסויימת..... אבל גם אי אפשר ליצור תחושה של התקפה ולדרוש שינוי....כשמישהו מותקף.... לפחות לדעתי .....הוא לא מסוגל באמת להקשיב הוא עסוק בלהתגונן.....או לסגת.... מה שאני מנסה לומר ,לשתיכן אולי, ..זה שאתן באות לדעתי מאותו מקום של אכפתיות, רק שכל אחת מנקודה קצת אחרת....יש לכן כוונות טובות, ושתיכן עושות טוב, כל אחת בדרכה ... אז למה לא לחבר את כל הטוב הזה...למה לא לדבר, פה על גבי דפי הפורום, בבגרות ובנועם? דו שיח מאפשר ולא כזה שמכוון אצבע מאשימה, אלא כזה שמותיר כל אגו בצד, אם יש, ומגיע ממקום נטול האשמה, ומכוון ללקיחת אחריות ורצון לשינוי, למען כולן.....כדי שיהיה טוב יותר, שירגיש בבית. זה אפשרי? ופאמקי אם במקרה קראת, הייתי מעדיפה שלא להשתמש בגוף שלישי...הייתי מעדיפה לנהל את השיחה הזו כשאת חלק ממנה ולא רק צופה מהצד. לי אישית זה לא נעים ....מעדיפה להגיד דברים, גם קשים ככל שיהיו, ישירות לך ולא לדבר עלייך....אז אם את קוראת, אשמח אם תצטרפי.....ותיהיי לחלק מהדיון.... שבוע טוב דנה

a n a t i 3 3

New member
דנה יקרה,

אכן הדברים היו נאמרים אחרת אם הפגיעה היתה בלעדית שלי. אך מכיון שלא כך הם פני הדברים והנפגעות הן רבות, הן חלק בלתי מבוטל מפורום זה גם אם הן רק קוראות ולא תמיד קולן נשמע... קראתי את ההודעה שרשמתי כדי להיות בטוחה שהיא נכתבה באותה צורה בה אני מתנסחת תמיד, דהינו ללא מילים פוגעות, מבלי להעליב אף אחת באופן אישי, ללא ירידה למקומות נמוכים.... אמיתית ומהלב. דווקא את שמכירה אותי באופן אישי יודעת שהדרך שלי היא לומר הכל בפנים - גם אם לצד השני לא כל כך נעים לשמוע, וזה ממקום של רצון לשינוי, ממקום של חשבון נפש שמס' אנשים שהשירשור נוגע בהם צריכים לערוך עם עצמם. מודעת לעובדה ששירשור זה גרם ל"גיבוש" אותה חבורה... בטוחה שחברות הסלולאר הרוויחו המון כסף מרגע פתיחת שירשור זה
מעריכה את הרצון שלך למנוע מלחמות לדעתי הפעם המלחמה הזאת צודקת!!! העם דורש שינוי

אפשר וצריך ליצור שינוי....

ענתי, מבינה את מה שאת אומרת ותודה שהגבת.... אני רק רוצה להזכיר.... שאז בתקופה שרצו שינוי, פאמקי היא זו שנבחרה ברוב קולות והיא זו שלקחת על עצמה את הניהול... ושוב אני אומר, יש דברים שהפריעו ומפריעים גם לי ואני כבר לא ממש פה...לא ממש מרגישה חלק ולא ממש לוקחת חלק.... ובכל זאת הפורום הזה היה חלק מאוד משמעותי בחיי ... אני לא יודעת מה רוחש וגועש מתחת לפני השטח. ואת מה שהיה לי לומר אמרתי מהלב... אני רק מאמינה שגם כשרוצים שינוי ודורשים אותו...זו לא חייבת להיות מלחמה שתביא אותו.... וגם אם לדעתן כן.... רק אל תשכחו שכולנו בני אדם ויותר מזה, אל תשכחו שבמלחה הקודמת....פאמקי הוא זו שנבחרה והיא לקחת על עצמה לנהל.... ועל הדרך אפשר להתווכח, אבל על הכוונות לא. ואי אפשר גם לשכוח לאדם את הטוב שעשה, גם אם זהלצד דברים פחות אהובים. בקיצור יקירתי, אני בעד שינוי ובעד לדבר דברים גם בשם מי שמתקשה יותר לבטא את עצמו..... ומזמן כבר לא חלק ממה שקורה מאחורי הקלעים...את יודעת את זה. אני רק מרגישה, שגם שינוי צריך להעשות בדרך שאפשר לעכל אותה. כל כל קל לרגום ולהרים קול צעקה. מוצדקת ככל שתיהייה..... וכל כך קשה לעקור אחר כך שורשים של מילים שנאמרו. גם אם יש בהן צדק...... וענתי...אני לא אוסיף מעבר לזה כי אניבטוחה שדווקא את מבינה מעבר למילים לאן אני מכוונת בדברי.... מעבר לזה? אני בעד ללכת עם הלב.... אבל לא פחות גם בעד לשמור על כבודו של אדם. בכל זאת תמיד יש שני צדדים, וגם אם את תומכת בצד אחד....שווה לזכור שיש צד נוסף.... זה כל מה שכל כך צורם לי..... לילה מקסים יקירתי.... לך ולאישתך.

ענת

אני לא הכרתי את ההנהלה הקודמת ולא מכירה ניהול אחר אבל אני באמת לא מבינה למה כל מילה שלך צריכה להיות נוטפת ארס וציניות ברמת ה "חברות סלולאר הרוויחו המון כסף"...... אני מבינה מזה שאין לך שום רצוי בשינוי אלא שה"חבורה" תדיר רגליה מהפורום אחרת אין שום הסבר לזה שאת חותכת בבשר החי הרי אחרי שיצרת כזו מהפכה ואנשים "לקחו צד" איך את מצפה שיראה המפגש הבא? לעניות דעתי רק צד אחד יגיע....

בלוז10

New member
פאמקי את פשוט גדולה מהחיים

כל הכבוד ,על האיפוק ,פשוט אין לי מילים אחרות לומר.

למעלה