חוק המלווה

חוק המלווה

האם חוק המלווה נגמד בסוף החודש?? ואם לא יחוקקו חוק חדש אז לא יהיה מלווה למי שיעשה טסט בחודש הבא??? ומה עם ההגבלה של 2 נוסעים ברכרב?
 
מצטרף לשאלה..

ראיתי היום בחדשות בערוץ 22 ב12 בלילה שמבטלים את החוק.. זה תקף גם לחוק של ה2 נוסעים+נהג? ואם כן.. אם יש לי רשיון כבר חצי שנה (ובין היתר גם ההגבלה ל2 נוסעים..) אז אני יוכל להסיע יותר מ 2 נוסעים??
 

wil

New member
תשובות לחוק המלווה.

1. חוק המלווה המקורי מציין מלווה לחודשיים בלבד. זה חוק קבוע שלא מתבטל עד שיבטלו אותו באופן אקטיבי. 2. יש "הוראת שעה" לשנתיים מ-1.11.2004 שמחייבת מללווה 3 חודשים + הגבלת הנוסעים הידועה לשמצה. אם לא יבצעו שום פעולה העניין הזה יפסיק להיות בתוקף ב-1.11 (כלומר עוד כ-4 שבועות) 3. לא מן הנמנע שוועדת הכלכלה תחליט להאריך את הוראת השעה הזו לזמן נוסף, או להפוך אותה לחלק קבוע מהחוק, או בכלל להגדיר חוק חדש לגמרי ושונה (הגבלת נוסעים לנוסע אחד, מלווה חצי שנה, איסור נסיעה בין 1 עד 5 בבוקר, איסור לנהגים חדשים לנהוג בימי שני - פוטנציאל הטמטום של הוועדה הזו עדיין לא קרוב למיצוי...)
 

PinkyRaSta

New member
חכו חכו! יש עוד חודש אל תשמחו ../images/Emo210.gif

ואם זה הגיע לחדשות ולתקשורת <גמני ראיתי את אתמול את הכתבה בערוץ2> אני בטוחה ששם למעלה יודעים את זה גם, גם על הפירצה בחוק, וגם שזה עומד להיגמר בקרוב. אולי כי זה עומד להיגמר עוד פחות מחודש הם ימהרו שם קצת ועוד יפתיעו אותנו, או שייתנו לנו איזה חודש-חודשיים לנהוג עם יותר מ2 נוסעים ואח"כ יתקינו חוק חדש. שהם ייתנו לצעירים מופרעים לנהוג בלי מלווה?! שהם ייתנו לצעירים מופרעים ליסוע עם יותר מ2 נוסעים?! לא נראלי, חח. אני חושבת שהם כבר חושבים על מה לעשת ואיך ומתי.. אבל הדפיקות אחח הטימטום!! הם לא מבינים שבעזרת החוק של ה2 נוסעים יש רק יותר מכוניות על הכביש? ועוד איזה מכוניות? מכוניות של אותם נהגים חדשים ומופרעים כמו שהם חושבים.. למה יציאה של 4 חבר'ה צכה לגרור שימוש ב2 מכוניות?! למה?!
 
אז מה אם יהיו יותר מכוניות

ככה גם יהיה יותר נסיון לנהגים צעירים...הבעיה היא שנגיד חבריפ יוצאים לשתות אלכוהול..אז צריכים יותר נהגים שלא ישתו..אז יש יותר נהגים שמוותרים על זה וכן שותים. וגם לפי מה שבררתי החוק הזה נועד בישביל שלא יהיה לחץ חברתי באוטו על הנהג..וגם זה שטויות... ואם יחקקו את החוק עוד פעם לא ישימו הגבלה של משעה 1 ל5 בבוקר כי נהגים יצאו לפני 1 ואז יחזרו ב5 במקום בשעה יותר מוקדמת ויהיו יותר עייפים ויהיו יותר תאונות.
 
ומה עם מי שכבר נוהג עם

מלווה?הוא יפסיק להעזר במלווה או שמי שמרוויח זה מי שרק עוד חודש יוציא רשיון?
 

Netanel17

New member
אם חושבים בהיגיון

אז אם מי שהוציא רישיון אחרי ה1.11.06 (במידה ולא ישנו את הוראת השעה) יש לו יותר ניסיון מאשר לאלו שיוציאו אחרי ה1.11.06. לכן הביטול צריך להיות קולקטיבי ולכולם הוא יתבטל. אבל וזה אבל גדול משרד הרישוי לא חושב בהיגיון. או שפשוט ההגיון שלו שונה משל כל שאר העולם. נקווה לטוב.
 
למעלה