חוק המואזין

RossieL

Active member
חוק המואזין

חוק המואזין
הנה מה שיש ליאיר לפיד להגיד על החוק המוצע.
ואני, איתו בכל מילה.

מחר יעלה להצבעה בכנסת "חוק המואזין".
אני בעד הגבלה של הווליום של קריאות המואזינים. אין שום סיבה שיעירו שכונות שלמות בארבע בבוקר. גם לא ישכנעו אותי שמדובר בפגיעה במסורת דתית – הרי לא היו רמקולים כשהקוראן נכתב.
ובכל זאת, אני נגד החוק.
למה?
כי כבר יש חוק כזה.
הוא קיים עשרות שנים. קוראים לו "תקנות הרעש של המשרד להגנת הסביבה" והוא מאפשר למשטרה כבר היום ללכת לכל מסגד, בכל מקום, ולסגור להם את ההגברה. למה לא עושים את זה? יש הרבה סיבות, חלקן נכונות חלקן פחות, אבל זה לא בגלל שאין חוק. יש חוק, רק לא אוכפים אותו.
אז למה הקואליציה החליטה להעביר שוב חוק שכבר קיים?
כי הם רוצים להעליב מוסלמים.
זו הסיבה היחידה. הם רוצים שיקראו לזה "חוק המואזין" מפני ש"תקנות הרעש" לא מעליב אף אחד. תקנות לא מייצרות את הסכסוך שהם מחפשים. תקנות לא משרתות מספיק טוב את כל שונאי ישראל בעולם שעכשיו יוכלו לטעון שבישראל לא קיים חופש דת.
הם רוצים להעליב מוסלמים – סתם להעליב אותם, בלי שתהיה לזה שום משמעות מעשית - מפני שזה טוב להם מול הקהל שלהם, מול חברי המרכז, לפריימריז הבאים.
והכי גרוע, הם מניחים שאנחנו לא יודעים לאהוב את המדינה בלי לשנוא מישהו.

וכל זה למה? כי חוק נשמע יותר אטרקטיבי מתקנה

טעות, תקנה היא פועל יוצא של החוק.

חוק הוא הוראה כללית, ואז בא השר הממונה ומפרט בתקנות מה הם האיסורים או ההיתרים, לאיזה פלח של הציבור וכו , הכל לפי הענין.

מכאן , שהתקנה היא חוק.

במקרה של חוק המואזין, יש אמנם חוק שאוסר להשמיע רעש בשעות המנוחה, אבל ישנו גם חוק "רעש בלתי סביר" שמדבר על רעש מוגזם בכל שעה שהיא של היממה.
כדי לפעול על פי החוק הזה צריך להצטייד במכשיר המודד דציבלים (רמות רעש) והמשרד הממשלתי המתאים חייב להגיש דוח למשטרה שתפעל כנגד המרעיש ברעש לא סביר.

הבעיה שלא מספרים לאזרחים היכן מתלוננים על כך (לא למשטרה) ולכן הנושא לא מטופל.

puma141

New member
באמת? זה מעניין...

מה אתה אומר בעצם, שלפיד מקשקש בשכל
ולא עושה שיעורי בית לפני שהוא כותב?

זו היתה אמירה בוטה של ממש !!!

אין צורך בהתבטאות בוטה.
גם אני לא אומר לך שאת מקשקשת בשכל על מה שכתבת, כי זו איננה תרבות דיון.

כל מה שלפיד אמר מההתחלה ועד הסוף נכון ומדוייק , (ולגבי כוונת המחוקק, זה נתון לפרשנות, ויש להניח שהמטרה של חקיקת חוק מיוחד היא אמנם במטרה לפגוע ולהעליב בערבים [כמו לתת לשגריר טורקיה כסא נמוך וכדומה...] אבל כמובן שאנחנו לא ממש יודעים את המניע של חקיקת חוק כאשר יש תקנות).

אני תמיד ממליץ לאנשים לא לאמר את מה שהם לא מבינים בו.

א.
החוק למניעת רעש 1961
סעיף 1 קובע שהשר הממונה הוא שר איכות הסביבה, ומדבר כללית שאסור לעשות רעש, וכמו בכל חוק בסעיף 5 החוק מורה לשר הנוגע להתקין תקנות ליישום והגדרת העבירות , מכאן שהתקנות נובעות מהחוק והם חלק ממנו.
ב.
תקנות למניעת מפגעים 1992
בתחילתו השר מצהיר שסמכותו נובעת מהחוק, ואז הוא מפרט את דרכי המדידה ואת המעשים המהווים עבירות רעש.

מכאן שאין צורך בחוק נגד רעש ובנוסף לו בחוק מיוחד נגד רמקולים של המואזינים.
יש חוק ויש תקנות וזה בהחלט מספיק.

מי שלא עושה שעורי בית זה חברי כנסת שממציאים חוקים שכבר קיימים ויש לי כמה דוגמאות כאלו של כפל חוקים, העיקר שיירשם בפעילות של אותו ח"כ שהשנה הוא יזם כך וכך חוקים.

בשורה התחתונה, להזכיר כי הכנסת מחוקקת חוקים כלליים, והשר הנוגע צריך לקבוע דרכי פעולה והגדרה מפורטת של העבירות באמצעות תקנות שהן פועל יוצא של החוק.

puma141

New member
שפירוש כמה דברים:

א. אל תחנך אותי, תודה.
ב. אני בוטה לפעמים, למרות שלא חושבת שהייתי בוטה פה.
ג. אתה אומר בעיני דברים בוטים בהרבה,
בלתי מתחשבים בעליל, באלו שבתוך דיון איתך.
ד.אתה סובייקטיבי בביקורת שלך ומעיר רק למי שבא לך, מתי שבא לך.
ה.תודה על המידע הוא מעניין.
ו.אני מכבדת אותך, לכן נקטתי לשון המעטה.

רוב הזמן נח

Well-known member
זה די מדוייק שלפיד מקשקש בלי להבין

ההסבר של שפירא מאיר רק הדגיש עוד יותר את הנקודה הזאת.
&nbsp
אבל גם בלי לדעת את מה שהסביר, כל בר דעת מבין שהמצב הקיים בחוק לא יעיל ולכן נחוץ חוק חדש.
&nbsp

עם כל הכבוד ליאיר (שנה הבאה יהיה לי צריף בנגב) לפיד

אפילו במצרים אסרו לאחרונה על שימוש במערכת הגברה במסגדים
http://www.kikar.co.il/208731.html

"שלטונו של עבדול פתאח א-סיסי במצרים הצית לאחרונה סערה במדינה, כשהודיע על איסור על שימוש ברמקולים להגברת קול המואזין במסגדים במדינה, עקב "פגיעה באיכות החיים" (בעולם)"

מה לעשות שמסתבר שהחוק שעוזר להלחם בקריוקי לא מספיק עבור המסגדים ולא נותן מענה לאלפי אנשים שמתעוררים ב4 בבוקר בעל כורחם, כל בוקר, כל יום, כל השנה....ועבור הילדים שלהם ששנתם נהרסת בשעה כל כך מוקדמת בבוקר.

מסתבר שרגשותיהם הכל כך רגישים של המוסלמים חשובים יותר מבריאות של בני אדם פחות רגישים.
מה גם שאין כאן שום פגיעה היות שמערכת כריזה היא לא משהו דתי, לא משהו מהמקורות זה משהו מודרני שנוסף בסך הכל בשנים האחרונות.
לו לאנשי הבעלות על הרגישות (הווה אומר- המוסלמים) היה קצת רגש גם לאנשים אחרים הם היו בעצמם מחליטים לא לשדר במערכת כריזה בשעה 4 בבוקר ולעשות לכל הסביבה קריזה ועוגמת נפש כל יום......אלא היו משתמשים באפלקציה בטלפון הפרטי ומעירים רק את הילדים שלהם הפרטיים בבית הפרטי שלהם.

לגבי כל שונאי ישראל בעולם...יארצ'יק חמוד של אבא שלו.....הם ישנאו אותנו בכל מקרה אבל יודע מה? גם כשהם ישנאו אותנו....אצלהם שם באירופה או באמריקה או במדינות ערב יש חוקים למשל:

בממלכה הערבית הסעודית, ערש לידתו של האסלאם ומשכנם של המקומות הקדושים ביותר למוסלמים, המשרד לענייני אסלאם הגביל את השימוש ברמקולים במסגדים לצורך הקריאה לתפילה בלבד וקבע כי על כל מסגד לא יותקנו יותר מארבעה רמקולים וכי יש להקפיד על כך שעוצמת קולם לא תהיה גבוהה מדי. כמו כן הוחלט לבטל 100 רמקולים מיותרים ב-45 מסגדים באזור אל-באחה )דרום מערב הממלכה( ובעיר מכה )

אבל בישראל גר זן יותר מיוחד של מוסלמים, המוסלמים הרגישים.........טעלינו לבטל את עצמינו עלמנת שחלילה לא ניפגע ברגשותיהם הרגישים של האוכלוסיה הרגישה הזו

מאמר ארוך שמפספס את העיקר

התקנות למניעת מפגעים 1992
רעש באמצעות מכשירי קול
סעיף 3.
(א) לא ישיר אדם, לא יצעק ולא יפעיל כלי נגינה, מקלט רדיו או טלוויזיה ולא יקים רעש באמצעות פטיפון, רמקול, מגביר קול או מכשירי קול כיוצא באלה בין השעות 14.00 ל-16.00 ובין השעות 23.00 ל-7.00 למחרת, באזור מגורים באחד מהמקומות האלה:
(1) תחת כיפת השמים;
(2) במקום שאינו תחת כיפת השמים, אולם אינו סגור מכל צדדיו כלפי חוץ, או שדלתותיו, חלונותיו או פתחיו האחרים אינם סגורים כולם;
(3) בבנין שיש בו יחידות מגורים (להלן – בנין מגורים).

מה לא מספיק בחוק הזה ?
לא שמעתי אף אחד שמספר שהתלונן נגד המואזין בשעות המנוחה , והמשטרה סרבה לטפל.

כאשר המואזין קורא לתפילה, הוא פונה לארבע כנפות הארץ ומול כל אחת מהן קורא: "אללה הוא הגדול מכולם. אני מעיד שאין אלוהים מלבד אללה. אני מעיד שמוחמד הוא שליחו של אללה (בערבית: "אשהדֻ אן לַא אִלַהַ אִלַֹא אללַּה ואן מוחמד רַסוּל אללה"). בואו לתפילה. בואו לגאולה. אללה הוא הגדול מכולם. אין אלוהים מלבד אללה".
זה הכל.

בזמנו בתחנת יפו היו לי מספר אירועים כאלו וניתקתי את מערכות הקול, החרמתי את המכשיר, והמואזין קיבלו בחזרה בשלוש התחייבויות:
א. לא להפעילו בשעות המנוחה
ב. בשעות אחרות להנמיך את הווליום לחצי לפחות.
ג. הרמקול ישמש אך ורק למטרתו המקורית, קריא להזעקת האנשים לתפילה (הוא קורא את הסורה הראשונה, וזה ענין של שתי דקות), ולא לשום דבר מעבר לזה.

עובדה שזה עבד.

איזה טיפול? לבוא למסגד לשאול אם אמא בבית ולבקש להנמיך?

אולי לתת קנס של 500 שקל כל בוקר ב-4 ?

לא הבנתי למה הבאת את המשפט, מה זה משנה מה הוא אומר כשהוא עושה את זה בדציבלים מטורפים שמעירים נשים, גברים ,ילדים,תינוקות וקשישים משנתם, כל בוקר בשעה ארבע, יום יום, 7 ימים בשבוע 365 ימים בשנה? שבתות, חגיים וימי אבל?

לא יודעת מה היה בימיך ביפו.....אבל היום הרעש שם לפנות בוקר הוא בלתי ניסבל.

רק תסביר לי דבר אחד, למה רגשות המוסלמים בישראל הרבה יותר רגישים מבכל מקום אחר בעולם?
כל כך הרבה רגישות יש בהם.....פשוט מדהים

את מגיבה בלי לקרוא ?

א. אני לא מוסלמי ולא יודע אם הם רגישים יותר מהאחרים בעולם.
ב. אבל כתבתי בפירוט מה היה הטיפול, אז לשם מה השאלה ?
ג. קורית שריפה ואף אחד לא קורא לכיבוי אש, למה ? כל אחד בטוח שמישהו התקשר.....
כך זה כנראה גם עם המואזין. לכולם זה מפריע, אבל לא שמעתי על מישהו שהתלונן ותלונתו לא טופלה (להסביר שוב מהו הטיפול?).
לספר מאחד לשני או לגלגל את הנושא ברשתות חברתיות ,זה נקרא בעברית "לקטר", זו איננה תלונה בשום אופן.

אילו התגוררתי בסביבת מסגד, הנושא היה מטופל כמו שצריך, ללא כחל וסרק ומבלי להרפות מהנושא עד שהתופעה השלילית תיעלם.

בדיוק כמו שהתעקשתי להתלונן שוב ושוב נגד הגן החרדי (עירוני) שמול ביתי שבכל פעם שהתקינו להם את דגל ישראל, המתחזות לגננות תלשו אותו והוא נעלם, עד שנמאס להם מהתלונות שלי כי האחראית נתבעה לדין, והיום הוא מתנוסס ליד דגל העיריה בלי שום בעיה.

וכעת , על משקל השאלה שלך, תסבירי לי למה הרגשות של החרדים הרבה יותר רגישים מכל מקום אחר בעולם שהם עושים צחוק מהמדינה ומהציבור מפרים את החוקים שלא מוצאים חן בעינייהם כמו לימודים מלאים, שירות בצהל, ועוד מקבלים מיליארדים תמורת בטלה .
הם לא מכירים במדינה ובחוקיה אבל משתלטים על צומת שליטה בחיי המדינה, וכן מכירים מצויין את הביטוח הלאומי ומקבלים כסף על חשבוני.
איפה נשמע דבר כזה ?
פשוט מדהים איך הם צוחקים כל הדרך לעוד יום של בטלה בישיבה, על המדינה המטומטמת שמאפשרת להם להתנהג כך.

התשובה שלך קשורה רק לאיזה משהו שמתרחש אצלך בראש

לא לשום דבר שאני כתבתי

dory141

New member
לא נראה לי שמטרת מציעי החוק הוא לפגוע במוסלמים

זה פשוט עוד אמצעי לפופולריות זולה ומחליאה בקרב הציבור הנאמן להם. סבתא שלי מצד אבא שיננה לי מגיל צעיר: "לא כל מי שצועק צודק". למזלה, היא חיה בתקופת טרום טוויטר ופייסבוק, תקופה שבה אם אתה מסית (שמאלה או ימינה, יש גם הסתה חריפה משמאל, שאיש לא יתעלם מזה) אתה המלך והפוליטיקאי מנסה לרצות אותך. בניגוד לפעם, כל זם חוטם יכול להביע את דעתו- וחוסר היכולת של ישראלים לבלום את עצמם תביא לחורבן בית המקדש השלישי. על פי סברות מסוימות, רק משוגעים וילדים "אומרים את מה שהם חושבים".

הבעיה היא לא המואזין אלא המאזין.

זוכר בילדותי גרתי בסמוך למסגד ביפו ליד בית ספר "חסאן עארפה".
והמואזין באמת היה מטפס בעצמו עד לקצה הצריח והיה מזמין את המאזינים
בקולו בלבד. טוב, הוא היה עושה אפרכסת בשתי ידיו ומצמיד לפה כדי שישמעו יותר חזק.. אני נולדתי לתוך זה ואז בתקופה ההיא זה לא הפריע לי פשוט היה לי ברור
שככה החיים מתנהלים.
היום עם המגברים החזקים של ימהה זה באמת הופך להיות בלתי נסבל.

בדיוק, וברוב העולם יש חוקים נגד, אפילו במדינות ערביות

רק בארץ משום מה למיעוט הערבי מוסלסמי יש רגשות נורא שבריריים וזה גם הופך למטופשת את הטענה שלהם שמדובר במשהו מהמסורת כי לא ידוע לי שעשרות שנים אחורה השתמשו במערכת כריזה.

למעלה