חוק הוילאיתים של 1864

shmoopi27

New member
חוק הוילאיתים של 1864

מישהו יכול להסביר לי אותו? תודה !

חוק הולאייתים 1864

זהו חוק שבא לעשות "סדר" במחוזות של האימפריה העת'מאנית. הוא ניתן בתקופת הרפורמות - התנט'ימאת באמפריה העת'מאנית והוא בא לאזן בין המגמה לבנות שלטון ריכוזי יעיל לבין לתת למקומיים ייצוג משלהם. החוק קבע שתקום היררכיה בת חמישה דרגים: ולאית, סנג'ק, קצ'אא, נאחיה וקריה. העומדים בראש כל אחד מהדרגים הוא בהתאמה: ואלי, מתצרפ, קאימקאם מדיר ומח'תאר. שלושת הראשונים נתמנו ישירות מאתסנבול ואילו השניים הנוספים נבחרו מהמקום עצמו. החוק עצמו הוא חלק מהרפורמות שבוצעו באותה תקופה באימפריה והוא מתווסף לחוק הקרקעות משנת 1858 וכן אחריו יחוקק חוק האזרחות ב-1869.

האזרחק

New member
ידוע לך על מוח'תארים יהודים?

הסבא של אבא שלי היה "מוחת'אר" של כפרי האיזור ומעניין אותי לדעת אם מדובר באותו תפקיד.

לצערי לא...

אינני יודע כל כך על היהודים באימפריה העת'מאנית. אך ידוע לי שיהודים השתלבו במנהל העת'מאני בעיקר בתחום הפיננסי.

טרה10

New member
הווילאייות-מכל מלמדי הישכלתי.תודה

לאחר שבהיותי בארה"ב התורכית..מאוד התעניינתי בהתלהבות מהארץ הזו-אבל לאחר שביקרתי בשכנותיה הרחוקות-צרפת איטליה וספרד-הקסם פג-ואכן זו לא אירופה..ורק לשבחה אציין שהנייטרליות שלה- במלחמת העולם השניה-לאחר שהברית עם הגרמנים רק גרמו לה לאיבוד האימפריה- הביאה להצלתם של הרבה יהודים בזמן השואה.

למעלה