חוק ההחזרה

• פותח הנושא ljs
  • פורסם בתאריך
שים לב שבדתות

זה לא "היקום" או משהו אחר, אלא יש דמות כלשהי, אל או אלים, ששומרים על הסדר הטוב. ממתי וויקה היא דת מרכזית? ואם כבר נגענו בוויקה, לפחות לפי מה שכתבו וויקנים מהדור הקודם, אמנם האלים הם לא חמורים כמו האל היהודי, נוצרי או המוסלמי, אבל גם ב"מצוות" שכתב גרדנר ניתן לראות כי האלים מענישים על מה שנתפס בעיני וויקנים כלא נכון לעשותו. אם המילה "עונש" היא קשה מדי בשביל כמה אנשים כאן, אפשר אולי לכנות את זה "שיעור" (שיעור כואב, ממש כמו שהורה מעניש את הילד שלו כדי שהלז לא יחזור שוב על פעולה שתזיק לו). אין כאן איזה וואקום של "תעשה את מה שאתה רוצה ולא יקרה לך כלום", אלא יותר "תעשה את מה שאתה רוצה, אבל אנחנו כבר נדאג לזה שתקבל את הפירות של מה שאתה עושה, לטוב ולרע". באמונות פגניות אחרות זה משתנה. אני יודע למשל שהאלים שאני עובד אותם בהחלט מסוגלים להעניש, וחוויתי זאת על בשרי.

RainBird

New member
מעוניין לתת דוגמא אישית? אגב במקרה האלים שלי לא גדולים בכל נושא העונש. יותר בקטע של נקמה קטנונית. ../images/Emo13.gif

לא.

אבל גם נקמה קטנונית אני מכיר. אני לא רוצה להזכיר מי במיוחד, כי הוא שוב יתנקם (אני נשבע לכם שהוא קורא פורומים! מדהים איך האלים השתכללו
)

gwizard

New member
ידעתי שבמוקדם או מאוחר

אתה תכיר בי כאל. מה, לעזאזל לקח לך כל כך הרבה זמן להודות בכך ?

RainBird

New member
לא אל הרפואה היווני שאני מתקשה להגות ולכתוב את שמו אני מניח. החלת בפולחן לוקי?

ljs

New member
מעניין...

מאמר מאיר עיניים, הוא נתן לי חומר למחשבה. תודה.

ההגמון

New member
אני חושב שיש פה טעות.

תראה, נגיד ואדם A מוציא אנרגיה Y לגורם B. באותו זמן שהוא מוציא אנרגיה Y, שיכולה להיות אנרגיה של ריפוי, למשל, אדם C מוציא גם אנרגיה Y על אדם D למטרות קללה. אני מסכים איתך שהיקום מאזן את עצמו, ושחוק החזרה מתבסס בעצם על חוק פעולה ותגובה, אך אם אדם A הוציא אנרגיה Y למטרות ריפוי, ואדם C הוציא אנרגיה Y למטרות קללה, לא ייתכן שהיקום יאזן את האנרגיה של C עם אנרגיית הריפוי ואת אדם A עם אנרגיית הקללה? הרי כולם מוציאים אנרגיה בצורה כזאת או אחרת כל הזמן, הדבר היחיד ש"כישוף" שונה מלרוץ ולתקוע למישהו סכין בגב היא צורת הביצוע, אבל זה לא ממש משנה. מה שאני מנסה להגיד, ולא כל כך מצליח, זה שכולם פולטים אנרגיה לעולם, והעולם מחזיר לכולנו את האנרגיה בחזרה במעין גלים, אך לאו דווקא את אותה אנרגיה, או אותן כוונות של אנרגיה, שפלטנו לעולם. בכלל, לאנרגיה יש כוונות? אנרגיה חושבת? אנרגיה יודעת לכוון את עצמה חזרה למקור או שליקום או לאל כזה או אחר ממש איכפת מאיפה זה נשלח מלחתחילה, או שהדבר החשוב זה לשמור על האיזון בלי קשר למי יצר את חוסר האיזון?

gwizard

New member
אולי

הדוגמה שלך לא טובה כי אנרגיה Ya בהחלט לא שווה לאנרגיה Yc. "לאנרגיה יש כוונות?" כן, קוראים לזה מאגיה, פעם אחרונה שבדקתי

ההגמון

New member
לא, לאנרגיה אין כוונות.

לזה ששולח את האנרגיה יש כוונות. יש לך כמות מסויימת בגוף ולא איכםפת לה אם תרוץ או תקפוץ בכדי להוציא אותה, היא תפעל בצורה שבה השרירים שלך יורו לה, כך גם במאגיה, האנרגיה תפעל בהתאם לרצון המכשף, לה עצמה אין רצון. כשאני מעיף עיפרון על מישהו, לעיפרון יש זכות בחירה או מחשבה בנושא? מחשבה שמשפיעה על הפעולה שלי? הוא יעוף אלי בחזרה כי הוא רוצה "להחזיר לי" על זה שזרקתי אותו מלכתחילה? -תעשה לי טובה. זה לא מסתדר בשום דרך שחושבים על זה. היקום מאזן את עצמו, כן, אבל בצורה של אנרגיה, לא בצורה של "אנרגיה טובה או רעה וחושבת".

gwizard

New member
נראה לי שיש לנו קצר

מה שרשמת הוא טוב ויפה, אבל מה זה קשור לנושא ? אמרת כי אתה לא מכיר אנרגיה עם כוונה, אז הערתי לך שכן יש וזה נקרא מאגיה. לא אמרתי כי האנרגיה נותנת כוונה לעצמה וגם לא אמרתי כי יש לה מודעות וזכות בחירה - אלו הם נחלות האדם. גם לא אמרתי כי האנרגיה ביקום מתאזנת בצורה של "אנרגיה טובה או רעה וחושבת". אולי תלך תקרא את מה שכתבתי שוב פעם ותבין איפה טעית בפירוש.

ההגמון

New member
אני חושב שאתה לא הבנת אותי.

מה שהתכוונתי לשאול אותך, זה איך בדיוק "האנרגיה" יודעת לאן לאזן את עצמה? יש איזה אל גדול ונורא שמאזן אותה ושולח אותה חזרה אליך? או שהיא פשוט מתאזנת באופן רנדומלי? (בעצם האפשרות הזאת מבטלת כמעט לחלוטין את חוק החזרה).

gwizard

New member
OK

זה כמו לשאול למה השמיים כחולים או למה כדוה"א מסתובב. חוקי הפיסיקה פועלים כי כך בנוי היקום. אותו הדבר עם חוק ההחזרה. בעצם, השם הזה מבלבל מאוד. לדעתי צריך לקרוא לזה חוק האיזון האנרגטי. אתה יכול לראות אותו עובד טוב לא רק במאגיה, אלא גם בחשמל. הזרם החשמלי תמיד הולך מפלוס למינוס בכדי לגרום לאיזון.

ההגמון

New member
אני מסכים איתך

שחוק פעולה ותגובה (בפיזיקה או במאגיה) קיים, אבל שאלתי הייתה מופנת אליך יותר. באיזה מן שתי האופציות אתה מאמין? אל שמעניש או אנרגיה חוזרת, או אנרגיה שמתאזנת ברמה רנדומלית, בלי קשר ל"אנרגיה טובה" או "אנרגיה רעה".

gwizard

New member
אנרגיה שמתאזנת בצורה לא רנדומלית

הסברתי במה אני מאמין בתחילת הדיון.

ההגמון

New member
סליחה,

אולי פיספסתי את זה. בכל אופן, אני לא מסכים איתך בנקודה הזאת. אבל... "על טעם ואנרגיה..."..

למעלה