חוק ההחזרה? קארמה?

חוק ההחזרה? קארמה?

לפי דת הויקה יש חוק מסוים הקשור לכישוף,חוק שלפיו אם אתה עושה כישוף בשביל לעזור יחזור אליך טוב פי 3 ואם עושה כישוף כדי לפגוע רע יחזור אליך פי 3. עכשיו יש אנשים המבלבלים בין קארמה לפני חוק ההחזרה וחלק בכלל טוענים שחוק ההחזרה של הכישוף בא מהנצרות שבה נאמר שאם עשית רע רע יחזור אליך. לפי מה שאני הבנתי חוק ההחזרה הוא חוק כישופי בלבד ואינו בדיוק קשור לקארמה. חוק ההחזרה הוא אנרגטי ויש המשווים אותו לחוק פיזיקלי שאנרגיה שאתה מוציא תחזור אליך...אבל תחזור אליך פי 3? זה כבר נשמע טיפה מופרך. אומרים שהחוק של הדווקא 3 בא מתוך העובדה שלמספר 3 יש חשיבות בכישוף..אבל עדיין זה שבכישוף למספר 3 יש חשיבות האם זה פרמטר לכיפוף חוקי הטבע? שכן בחוק הפיזיקלי נאמר שהאנרגיה חוזרת...ולא חוזרת פי 3. יש תאורי שגורסת שהפי 3 זה בעצם לא עוצמת ההחזרה אלא הרבדים בהם זה חוזר הכוונה רובד מנטאלי,נפשי ופיזי. מה אתם חושבים על זה? מה דעתכם? ומצטערת אם עשיתי סלט אשמח לשמוע דעות

העין3

New member
היות ואני לא עוסק בקישוף ולדעתי גם הפורום הזה

הפורום הזה לא עוסק בכשפים אז אין לי דעה ... אבל יש פורום שלם שעוסק בתחום ... שבת שלום.

Bartal j

New member
לדעתי חוק השילוש והקרמה דומים מאוד

ובעלי מאפיינים דומים, למרות שאיני וויקאנית, אני יודעת שהחוק הזה הוא חלק מרכזי בחוקיהם וזה אחד מחוקי המוסר האהובים עלי אישית. כי הוא תופס את האדם כחלק מבריאה הכללית ויחסי גומלין עם היקום והסביבה שלנו. אני חושבת שזה מתבסס גם על חוק ההחזרה האנרגטי שהרי מה שאתה נותן ליקום זה מה שתקבל בחזרה, ברור שזה כפוף לטבע, מאחר וזה טבעי, היקום הוא דבר טבעי. אדם לא יכול לעשות "רע" ולא לצפות שזה יחזור אליו כמו בומרנג. הוא יכול לעשות הגנות אומנם אבל עדיין... זה נתינה וקבלה ממש אפקט מראה. מה שעשית חוזר אליך. בידיוק באופו אותן שאם תעשה "טוב" ותהיה מועיל לסביבה מעבר לעובדה שתרגיש שאתה צומח מזה, גם היקום יתן לך בתמורה לכך. יש כאלה שאומרים שזה חוזר פי 3 כדי להרתיע כנראה ואף להדגיש ולהעצים את האפקט אבל זה יכול לחזור גם פי 2 או מיליון, 3 הוא מספר מספר טיפולוגי בדומה ל5 ול7 ויש לו משמעויות שונות בתרבויות שונות ולא רק בכישוף, אני משערת שייתכן ויש קשר ל3 קוטבי הפירמידות או המשולשים וללא ספק המספר הזה מיוחד במינו. למשל ביהדות, בספר קהלת נאמר "והחוט המשולש לא במהרה ינתק". בשיר "אחד מי יודע", 3 הוא מספרם של האבות. בהגות היהודית מסמל המספר 3 את הסינתזה שבאה לשלב שני יסודות מנוגדים למקשה אחת, כמו למשל שלושת האבות כאשר יעקב, האב השלישי, בא למזג את האיכויות הסותרות של שני קודמיו (חסד וגבורה). הגותו של פרנץ רוזנצוויג המספר הבסיסי בעולם הוא 3, שכן ישנן שלוש בעיות יסודיות שהעסיקו את הפילוסופיה לאורך השנים: האל, העולם והאדם. לפי רוזנצוויג, היהדות נותנת עמדה ברורה על היחס בין הגורמים הללו - האל ברא את העולם ומתגלה (בהיסטוריה) לאדם, ותפקידו של האדם להביא את העולם לגאולתו. את שלושת בנושאים ושלוש היחסים ביניהם רואה רוזנצוויג כמגן דוד, לו הוא קורא "כוכב הגאולה". בנצרות ישנו את השילוש הקדוש, האב הבן ורוח הקודש. ישנם גם שלוש תקופות חיים לכאורה (באופן גס ביותר) ילדות בגרות וזקנה. לכן אני מאמינה שבחרו בו בשל מה שהוא מייצג על סמך כנראה תורות איזוטוריות סימבוליות אבל זה לא משנה ממש עד כמה האנרגיה חוזרת בחזרה, העיקר שהיא חוזרת פי כמה ממה שאתה נותן כביכול לטוב ולרע. אני מניחה שזה נעוץ במקור שגם אם תעשה נזק "קטן" לכאורה הוא יהיה עצום אחר כך כשתשלם את המחיר ותישא באחריות ובהשלכות. מן הסתם זה מתבסס על חוק הבחירה החופשית, ויצירת המציאות שלך וכמובן שהכל מאוזן עם חוקי הטבע. עזוב את המאגיה לרגע אוקיי (למרות שזה חלק מזה גם) אבל אנשים לדוגמא פוגעים באימא אדמה בצורה שיטתית, מזהמים את הסביבה, וראה כמה רעידות אדמה אנו מקבלים בתמורה לפשעינו לסביבה? כמה אסונות טבע מתרחשים עקב הפגיעה שלנו באוזון, התחממות גלובאלית, אפקט סיבה ותוצאה. לדעתי לא משנה איך אתה בוחר לקרוא לזה, חוק השילוש או קרמה או אלוהים כועס במונחי דת, או חוק ההחזרה האנרגטי במונחי מדע. אני אישית מאמינה בסדר קוסמי, בכך שליקום יש את החוקים שלו ועלינו לעבוד בהרמוניה איתם.. על מנת לשמר את האיזון כי בסופו של דבר שכבת האוזון נבראה על מנת להגן על תושבי כדור הארץ מהקרינה הקטלנית. האדמה נבראה ומשמש לנו קרקע מוצקה להליכה,בתים לגור ולחיות בהם, וגם אוכל למאכל לתחזוק הגוף, בסופו של דבר אם נכבד את הטבע אז זה גם יחזור אלינו ונחיה בעולם טוב יותר, מבין? מי שמפר את האיזון יישא בתוצאות ההרסניות שהם הראי שלו למעשיו, ולדעתי זה גרוע יותר מכל סוג של עונש שאדם יכול להטיל.

Bartal j

New member
ולגבי שורשי החוק בוויקה עד כמה שידוע לי

החוק הוא אמצעי שנועד לגרום לאנשים לחשוב פעמיים לפני שהם מבצעים כישוף, כלומר מאגיה היא המוצא האחרון למכשף. ולתת תוקף לחוק הראשון הוויקאני והבסיסי לדעתי - "harm none...". הבעיה היא שאי אפשר תמיד לסמוך על אנשים באמת לא יפגעו באף אחד בגלל רצונם הטוב, לכן אומץ ונתווסף חוק השילוש בחלק רחב של זרמי הוויקה כמעין אזהרה מכוונת שנועדה גם להרתיע. חלקם אף טוענים שזה חוזר פי 7 (שוב מספר טיפולוגי) אם כי החוק עצמו עד כמה שידוע לי במקורו הוא מדתות המזרח הרחוק. שם מאמינים מאוד שלכל פעולה יש תגובה והתגובה היא בהכרח מאותו סוג של הפעולה, (פעולה חיובית גוררת תגובה חיובית ופעולה שלילית גורמת תגובה שלילית, קנאה גורמת קנאה, אהבה גורמת אהבה וכו´) מה שאנשים גם אוהבים לכנות קרמה במונחים "מודרניים" וניו אייג'ים יותר. כמו שאני אוהבת לומר: "What goes around, comes around".

תשובה מעניינת מאוד

ואגב אני בחורה חח :) אני מסכימה איתך כמעט בכל דבר שנכתב בתגובה ואומנם יש אנשים שעדיין באופן חריף נוטים להבדיל בין קארמה לחוק השלושה. וכמו כן אני חייבת לציין שאני שמעתי על הרבה מכרים של אנשים שעשו כישופים נוראיים על אנשים....ולמרבה ההפתעה לא חזר אליהם שום דבר נוראי כמו כן אם חוקי היקום כל כך חד משמעיים ומדויקים אז למה מי שעושה דבר רע צריך לשלם על זה פי כמה? למה לא עין תחת עין אותו הדבר? ומה קורה ובן אדם באמת ובכנות מתחרט על מעשיו ומצטער ומאותו הרגע לא ]וגע באף אחד במכוון האם האפקט של ההחזרה ירד?

Bartal j

New member
בנאדם שמצטער לדעתי אמור לנסות לתקן

תמיד יש את אופציית התיקון.. חרטה זה מעולה תמיד יהיה את דין הרחמים בעיני.. אבל הרצון לתקן ולשפר היא שקובעת. וגם אם זה נראה לעין שזה לא חוזר כרגע, סבלנות זה עוד יחזור.. יש משפט שאומר טחנות הצדק טוחנות לאט אבל בטוח... הכי נוראי שזה עלול לחזור בדרכים אחרות בעתיד, שהאדם כבר לא יזכור למה זה קורה לו (אנשים נוטים לרצות לשכוח) אפקט ההחזרה הוא לא מיידי והוא יכול להתבטא בכמה מישורים. דוגמת אבות אכלו בוסר ושיני בנים תקהנה ולא בהכרח על האדם עצמו... כמובן שזה נחמד לומר עין תחת עין. אבל תחשבי על העוצמה של נצחיות היקום, ועל עוצמת האדם בר החלוף וההתפתחות האיטית יחסית שלנו... מהו שווי "הכוחות" בעייניך? האם אם תפגעי במשהו שנראה "עצום" ממך הוא יחזיר לך באותו מטבע תמיד? מה שנראה לו "זניח" לך יהיה קריטי... היקום יצור עצמו מחדש לאחר הרעידת אדמה, אבל מה יהיה על גוף האדם לאחר רעידת האדמה שתקבור אותו חי? תחשבי על שבריריותו של האדם.. עד כמה שחיינו כחוט השעירה מכה קטנה במפרקת והופ הגוף מת. לעומת היקום שסובל שנים שטפון צונאמי, רעידות אדמה, שריפות, סופות, והיקום נשאר איתן עוד עומד על תילו עשרות אלפי שנים.. את לא חושבת שכמו שאדם שעושה מעשה טוב זוכה לשפע לרוב ולנחת ולסיפוק ומגדיל את האהבה בעולם. באותו אופן אדם שעושה מעשה רע "יזכה" למשהו חמור ביותר ויגדיל את "השנאה" ויעמיק את חוסר האיזון... מעדיף את תועלתו האישית על פני היקום והזולת. והאם לדעתך האדם יכול לפגוע ביקום העצמתי הזה בשל אנוכיותו, לבוז לחוקים שהוא גם כפוף אליהם מתוקף היותו בריאה ולבקש שיחזירו לו "עין תחת עין" מדבר שהוא עצמתי ביותר? והאם יש לו זכות לדרוש זאת? שהרי האדם ידע היטב רק לדרוש את זכויותיו מהיקום לרוב ולא לעשות את חובותיו לצערנו... הפגיעה של האדם ביקום היא נוראית מכמה סיבות לדעתי, מאחר והיא מסכנת גם אחרים שלא עשו "רע" ומערבת אותם (דוגמת רעידות אדמה) כמובן שלמכשף טוב אמורים להיות הגנות תמיד שיגנו עליו כמו שצריך. וישנם גם דרכים לנסות "לעקוף" את החוק הזה ולדעת איך לעבוד אתו בצורה הרמונית עד כמה שניתן לצמצם פגיעה ועדיין להשיג את מבוקשך וככה הצדדים יהיו מרוצים. כמובן שזה מצריך סוג מסיים של התמחות, איזון והבנה לגבי חוקי היקום.

אנחנו חלק מהיקום

אנחנו לא כפופים לו ולא שום דבר כזה..אנחנו חלק מהיקום ואחד איתו. אנחנו חלק מהיקום ומאלוהים שברא את הכל ואת כולנו וברא את כולם בצלמו ושום כך אין להפריד את האדם מהיקום..כשאומרים שאדם קטן ביחס לטבע וליקום מדובר על גופו ולא על הנשמה שהיא אנרגיה וחלק מהאלוהות. וכמו כן לא נראה לי שאלוהים יושב ורק מחפש פה אני אעניש ופה אתן גמול..זה נראה לי גישה מעוד מעליבה ומזלזלת כלפי האל והחלוקים שלו. ואם את חושבת שצדק תמיד בא על מקומות אז קחי לדוגמא את ישו הוא היה בן אדם טוב..הוא היהב מרפא ועוזר ובסוף נצלב. איפה הצדק פה??? לדעתי כשזה מגיע לכישוף יותר מדובר בחוק פיזיקלי של אנרגיה נטו. ואפילו בפיסיקה זה חוזר בצורה שווה ולא פי 3.

Bartal j

New member
אם ניקח את ישו האם את חושבת שמה

שהאנושות עשתה לישו כיביכול שירתה אותה? קל לירות בשליח נכון? אבל בסופו של דבר האנושות בימי עבר ירקה לאנשי רוח ולמדענים רבים בפנים, פחדה משוני, ומאות שנים אחר כך הכירה בחלקם קדושים לאחר ששרפה אותם ורדפה אותם... היא העדיפה להישאר בבורותה וזה העונש הקשה מכל שהאנושות מעניקה לעצמה לדעתי. "הבורות" "החושך". את לא חושבת שאנו משלמים מחיר כבד על כך שהאנושות קוטלת אנשים כאלה? שאנחנו מעצימים את החושך עוד יותר? מעבר לרצח עצמו? לא דיברתי על עונש או שאלוהים יושב ומחפש.. אנחנו חלק מהיקום אכן אבל אני דיברתי על גוף (לא על נשמה) היקום יצור עצמו מחדש לאחר הרעידת אדמה, אבל מה יהיה על גוף האדם לאחר רעידת האדמה שתקבור אותו חי? בכוונה לא התייחסתי לנשמה. האדם כיום כבול יותר בגוף מאשר להיות מחובר לנשמתו. העובדה שהוא הורג את כל מי שרוצה לעזור לו ומעדיף להתבוסס ברחמים העצמיים שלו נכון? חשבת שאולי האדם נוח לו ככה? שאולי האדם לא רוצה באמת ללמוד כרגע כי הוא לא יודע? הרי הכי נוח להתקיף (דוגמת ישו ורבים אחרים שסה"כ רצו לעזור) ולחסל מה שנראה "טוב" ממך ומהווה עליך איום.. השאלה מה זה יתן לך בהמשך.. עובדה שהאנושותת לא לומדת מלקחי העבר וחוזרת עליה שוב ושוב... מה שאומר שאנחנו תקועים ויוצרים את המציאות הזו..(האלוהות לא מתערבת פה היא רק צופה ומחכה שנבקש את הכוונתה מה שלצערי לא קורה לרוב) בסופו של דבר זה חוזר טכנית שווה אבל העוצמה שזה חוזר היא פאטלית יותר לאדם (גם ליקום כמובן) מבחינת גוף, רכוש, האדם כיום לצערי מקנה חשיבות לחומר יותר מהרוח ולא משכיל לדעת מה זמני ומה נצחי ואיפה האיזון...

למעלה