חוק ברית הזוגיות

• פותח הנושא jak44
  • פורסם בתאריך
עם שאינו מכיר את עברו

גם עתידו לוט בערפל. דומני שזכויות היוצרים שמורות ליגאל אלון.

eitangn

New member
"ואת קרתגו צריך להרוס"

מכיר את סיפור קאטו הזקן, שסיים כל נאום, ללא כל קשר לנושא, במשפט קבוע: "ואת קרתגו צריך להרוס". שיטתך קבועה, לנסות להכניס את המתווכח אתך למגננה ע"י שליפת איזה נושא ישן ונדוש שאתה חושב שיעמיד את השני במבוכה. לא עובד עלי.

vinney

Well-known member
אתה לא מכיר את השיטה?

זה כמו שהוא וערב רב טוענים שאני שקרן, כי הוכחתי להם שהתנחלויות בלתי חוקיות לא לפי אמנת ז'נבה אלא על פי אמנת האג
נו, בסדר, מילא אני, עכשיו החמאס יקח את זה לבית משפט, נראה אם ישלחו את איתי פורמן להתפתל שם בשם המדינה.

תמיר1991

New member
קרתגו נהרסה בגלל המחדלים של עצמה,

לא בגלל ש"הרסו" אותה
לא הרומאים אחראים לזה, אלא הקרתגים עצמם. תמיר.

אבל אני דווקא מכיר

בחייך, לא ראית גלדיאטור? סקיפיו אפריקנוס וכיוצא בזה? אני מצטט מויקיפדיה האנגלית, נראה שהרומאים אחראים גם אחראים להריסתה. The fall of Carthage was at the end of the third Punic War in 146 B.C. In spite of the initial devastating Roman naval losses at the beginning of the series of conflicts and Rome's recovery from the brink of defeat after the terror of a 15 year occupation of much of Italy by Hannibal, the end of the series of wars resulted in the end of Carthaginian power and the complete destruction of the city by Scipio Aemilianus. The Romans pulled the Phoenician warships out into the harbor and burned them before the city, and went from house to house, slaughtering and enslaving the people. The city was set ablaze, and everything that did not burn was plowed down. [12]

תמיר1991

New member
אוקיי, לצטט מויקיפדיה לא הייתי

ממליץ לך אם אתה רוצה ללמוד היסטוריה. אני דווקא שמעתי ממנחה באוניברסיטה שאני אלמד אצלה בסמסטר הבא, ד"ר לתולדות רומא, שהכל תוצאה ממחדלים של קרתגו ואי-ההיערכות הנכונה שלהם למלחמה הפונית השלישית. כבר לא היה חניבעל כדי לתכנן את המדיניות הצבאית כפי שהיה בתקופה שלו, והכל התנהל בצורה בינונית, למרות הכוח. בכל מקרה, לפי הקטע שאתה מביא וגם לפי דברים אחרים שאני שמעתי, כן - גם הרומאים אחראים לנפילת קרתגו, והם נלחמו חזק ואפילו אם הייתה היערכות קרתגית ראויה, זה לא היה מבטיח עמידה בלחץ הרומאי החזק. ולא, לא ראיתי גלדיאטור וכו'. הסרטים האלה הם שקר היסטורי אחד גדול. אתה לומד היסטוריה באוניברסיטה? תמיר.

jak44

New member
איתי שלום באם חניבעל לא היה מבצע

את מסע הכיבוש ההזוי שלו לרומא לרומאים לא היה קל להרוס את קרטגו . ומוסר השכל כל עם צריך לדעת היכן מיגבלת הכח שלו .

האמת זה לא סביר

סביר להניח שקרטגו הייתה נהרסת. האימפריה הרומית הייתה חזקה מידי ובטווח הארוך, לא היה לקרטגו הרבה סיכוי. אל תשכח שהמסע לרומא כמעט והצליח, לולא התקפת נגד של הרומאים כנגד קרטגו, יתכן והיה מצליח בסופו של דבר. עם זאת, מוסר ההשכל שלך בהחלט נכון, רק שיש תמיד וויכוח על מידת הכוח שיש. חניבעל חשב שהוא יצליח וביננו, אתה חכם בדיעבד. מה היית אומר, למשל, לאלכסנדר מוקדון לפני שיצא למסע הכיבוש "ההזוי" שלו?

תמיר1991

New member
המסע הזה לא היה כ"כ הזוי -

ולאלכסנדר היה את הכוח לכבוש את יוון והמזרח - ככה שלא הייתי אומר לו דבר רע. אגב, "במקרה" אני לומד את הנושא הזה, התקופה ההלניסטית, עכשיו באוניברסיטה, ככה שתראה את דברי כמבוססים. תמיר.

אתה חכם בדיעבד

לצאת עם 50,000 חייל (אם אני לא טועה) לכבוש אימפריה ענקית שהצליחה להביא לקרב מיליון חיילים, זה נראה, על פניו, מסע הזוי.

וחוץ מזה, אני פשוט יצרתי הקבלה

בין שני המקרים. אי אפשר לראות מסע אחד כ"הזוי" ואת השני כ "לא הזוי". אני מוכן לקבל, בשני המקרים, שמדובר במסעות שאינם הזוים או במסעות הזויים חסר בעלי סיכויים נמוכים להצלחה.

למעלה