חוקר רומני

ornan

New member
חוקר רומני

אחת ההודעות כפי שהעתקתי אותה לכאן, היא מחוקר רומני, המציע את עצמו כמי שמסוגל להוציא מסמכים מארכיוני מולדבה, טרנסנסטריה ואוקראינה כולל צילומים ועוד. My name is Marcel and I saw your message on JewishGen. I work to university here in Romania but during spare time I work in archives here, Moldova, Transnistria and Ukraine.I am able to get any records here including duplicates. Also I work in photography and genealogy tours. If you have any questions please do not hesitate to contact me. I will try to help you too. החלטתי לענות לו ולבקש שיחפש מי הייתה אמם של שני האחים (יש לי רק את שם האב כפי שהיא מופיעה על קבר הסבא-רבא פה בז"י, כמו כן בקשתי לבדוק האם לשני האחים היו אחים/אחיות נוספים. תשובתוThnak you so much for your reply. I am use to work in Braila archive actually I work in archive here in Romania. So I am able to get records, duplicates, to take pictures or to organise genealogy tours. First the begining I must say that I am a paid researcher but not very expensive like others. For this family tree in Braila I would like to agree with 250 usd. This will include my tavel, accomodation,. ny work, archive feee, photocopies, translation and postage to you. Also I would like 100 usd up front payment. If we will agree soon next weekl I can be back with news from Braila National Archive. Aparts I can get official certificates for you. Please advice. אבקש דעתכם/עצתכם: 1. כיצד אוכל לאמת . שהוא מהימן/רציני 2. נאמר שאימתתי, האם המחיר המבוקש הוא בגדר הסביר 3. האם נהוג לשלם מקדמה תודה

soring

New member
מרצ'ל מינדרסקו

הייתי בקשר עם הבחור והוא עשה עבודה בשבילי - צילם קברים בבית הקברות בבוטושני. עשה בסה"כ עבודה טובה. אמנם, דרש ממני תוספת של 20 דולר, אך מאחר ולצורך הצילום הוא נסע פעמיים לבוטושני, זה נראה לי סביר ושילמתי לו. לגבי 250 דולר - הייתי מתייחס אל המחיר הזה כבסיס למיקוח. מאחר ואני שומר על קשר מסויים איתו, אני יודע שהוא עשוי להוזיל את המחיר באם הוא רוצה את העבודה. האם המחיר גבוה? בשבוע האחרון עבדתי עם דן ז'ומארא, חוקר מקצועי ורציני. הוא דרש 20 דולר לשעה + הוצאות. את צריכה להעריך מה היא כמות העבודה המושקעת. צריך לקחת בחשבון שהארכיונים לא ממוחשבים ואולי גם לא קיים אינדקס, כך שצריך לעבור על כל הדפים. צריך לקחת בחשבון שהחיפוש לא יעלה דבר !!!! ישנם חוקרים שאולי גובים פר תעודה. הכי זול כיום הוא לפנות ישירות לארכיונים. הם גובים 10 דולר לתעודה וקיימת עלות של כ30 דולר עמלה. אבל בארכיונים לא מבצעים עבודה מקיפה, בטח לא של חיפוש עץ משפחתי. מקדמה - זה עניין של אימון. מצידך שהוא יעשה את העבודה. מצידו - נניח שהוא אכן ביצע את העבודה, אך למרבה הצער הוא אינו מוצא כלום. הלקוח עשוי לא לשלם. לא חושב שפתרתי לך את הדילמה (רק הוספתי אולי נתונים)

shaham01

New member
מינדרסקו

האיש פנה אלי לפני כשבועיים (בפעם השניה, בראשונה זה היה באמצע המלחמה והשבתי לו שאין לי ראש אליו) והציע מחקר ביאסי. אחרי התכתבות נוספת וכמה בירורים (בין היתר עם סורין שענה לך כאן) החלטתי לנסותו תחילה במחקר בעיר מגוריו, סוצ'אבה. מנסיון עם חוקרים אחרים, הבהרתי לו שאני עצמי כבר הייתי שם ואספתי המון מידע, כך שלא יתחיל להביא לי חומר (רב) שיש לי כבר ואצטרך לשלם על כך. ביקשתי תעודת נישואין אחת, שעבורה ידעתי את השמות המלאים של שני הנישאים ובקירוב את שנת הנישואין. כמידע עזר, העברתי לו את שמות הילדים של הזוג ותאריכי הלידה שלהם (לגבי חלקם תאריכים מדוייקים ולגבי אחרים שנים בלבד). ביקשתי לקבל רק את תעודת/רישום הנישואין ואם יתקל תוך כדי המחקר ברישום הלידה של מי מהילדים (בכרך האינדקס בלבד), שישאל אותי אם אני מעוניין ברישום. גם ממני ביקש על כך 250 דולר למשפחה, למרות שאין צורך בנסיעות ושהייה (הוא גר שם) והתעלם מכך שביקשתי רק תעודה אחת למעשה ולא מחקר שלם על המשפחה. כנראה שיש לו נוסח סטנדרטי. הוא גם שלח לי את התשובה לקראת חצות והצהיר שלמחרת הוא הולך לארכיון לחקור. השבתי לו מיד שאין בכוונתי לשלם לו 250 דולר על תעודה אחת למעשה ושאני מוכן לשלם רק 20 דולר עליה. הוא ענה "סליחה, לא הבנתי שאתה רוצה רק תעודה אחת ושהוא ישיג לי אותה". ביום שני הוא כתב לי שהשבוע ישיג אותה. טרם שמעתי ממנו מאז. אני מציע לך להמתין לתוצאות שלו עבורי ואז להחליט. כמוכן, אם תהיינה תוצאות, אני מציע שננסה לרכז בקשות מחקר לגבי ארכיון מסויים ואז נפעיל אותו במשותף, בתקווה להוזיל. בהצלחה, רוני

עב

New member
מרכיבי התשלום ומקדמה

יתכן שבכל מדינה יש קודים אחרים לעבודה ועדיין לא הזדמן לי לעבוד עם חוקרים רומנים.. החוקרים עמם עבדתי בהונגריה וסלובקיה נהגו לפרט את מרכיבי התעריף - שעות עבודה, צילומים, אישורים, הוצאות נסיעה (X לק"מ), בתוך העיר, מחוץ לעיר וכיו"ב. בהתחלה הייתי חשדנית ובדקתי שאלה באמת המרחקים, ואלה באמת התעריפים ושמחתי למצוא שהם היו ישרים ולא "עיגלו פינות". לא שילמתי שום מקדמה. בד"כ הם בצעו בדיקה מקדמית - נניח אם אני רוצה לוודא לידה משנת 1873 אבל הספר לא קיים אז אין מחקר והם לא דורשים תשלום עבור הבדיקה המקדמית. כאשר הם סיימו את עבודתם עם או בלי התוצאות המקוות העברתי להם את התשלום. א ב ל יש גם בעיות עם החוקרים והן נרמזו כבר למעלה ואני נתקלתי בהן ממש בחודש האחרון. * חוקר מקצועי בעל משרד שלא ביצע את הבדיקה המקדמית ושרף שעות עבודה. מבחינתי הוא שרוף עכשיו! * חוקרת שרצה קדימה ובודקת דברים שלא ביקשתי אחרי שאמרתי לה שהדברים כבר נבדקו בעבר ואין צורך בעבודה הזאת. * חוקרים שעושים דברים על דעת עצמם ודורשים אח"כ תשלום (מזל שזה היה רק 20$). זה מאוד לא נעים ולא מתאים לסטנדרטים שלנו או לפחות שלי. אני מבקשת לתאם צעד-צעד. לכן צריך אסרטיביות - לומר מה כבר יש לך, מה כבר עשית, ומה בדיוק בדיוק בדיוק את רוצה. זה קצת מתיש אבל אין ברירה! בהצלחה עם החוקר החדש. ככל שהם יעבדו יותר אולי הם ילמדו משהו על אמות מידה בעבודה.

soring

New member
אוסיף מספר דברים

1. האיש הוא מרצה באוניברסיטה של סוצ'אבה (בדוק), בחור די צעיר. אינני חושב שהוא יעשה דבר שיש בו מן המרמה (לקחת את הכסף ולברוח) 2. תחושת הזמן ושירות הלקוחות - הוא אינו מיידי. יש לו את סדרי העדיפויות שלו (לטייל בהרים למשל) ולא לשלוח לך מיידית את החומר או לבצע מיידית את העבודה. אבל - הוא עושה את העבודה. 3. הוא רוצה להתפרנס. בהתחשב בכך שהוא מרוויח כ 500 דולר בחודש (זה מה שהבנתי מפרסומים באינטרנט שמרצים ברומניה מרוויחים) אין להאשים אותו בכך. על כן הוא מנסה להציע עבודות גדולות ממה שאתה בעצם רוצה. שוב - הוא אינו היחיד שעושה כך.אפילו בארץ, קרה לי שהעסקתי יועץ, שעל כל שאלה ששאלתי אותו הוא השיב במסמך ארוך (שאותו לא ביקשתי). עצתי - באם תחליטי להעסיק אותו, לנסח חוזה הכולל הגדרת עבודה מדוייקת ביותר. זו אינה ערובה, אך עשויה להקטין חוסר הבנה עתידית. ושוב, אין כל ערובה לכך שמסמכים יימצאו.

elib33

New member
אוסיף גם אני

השיטה הנפוצה אצל חוקרים היא דרישה למקדמה; בד"כ 100-120 $ ו-20 $ בגין כל איתור; ולעיתים תשלום הוצאות. בשיטה זו כמובן רב הסיכון אך לרוב אין ברירה אחרת. אכן לאחרונה שילמתי לחוקר בלבוב כדי שיאתר רישומים נוספים ולא קיבלתי דבר; למרות שבהמשך מצאתי חלק מפריטי המידע גלוי לכל ב-JRI-POLAND וכל שנדרש היה להזמין אותו. הלקח : לא להחפז ולעיתי להשלים עם כך שהמשימה שלקחנו על עצמנו כרוכה ב: "נפילות". אלי

z a h a v i

New member
Marcel Mindrescu- חוקר מרומניה

בעקבות הודעה שלי בסיג הרומני, פנה אלי חוקר זה בהצעה להשיג עבורי מידע, אני בדו-שיח עימו כחודש ימים שבמהלכם הייתי ברומניה בטיול והצלחתי לשלב בו איתור מידע על בני משפחה שהיו בגלות רומניה-פיאטרה ניאמץ מלפני 1882, הישגתי מידע מספר משוחזר של חברה קדישא במשרדי הקהילה היהודית, ביקרתי בבית העלמין ומצאתי מצבות שהקדומה בינהם משנת 1874 אביה של הסבתארבתא ממשפחת הלוי-סופר, כן ערכתי ביקור בארכיון המחוז שבמקום, למרות שהגעתי עם בקשה מסודרת באנגלית וברומנית(תרגום בכתב יד), לא זכיתי לשיתוף פעולה לצערי, ניסו לשכנע אותי שאין אצלהם תעודות על יהודי המקום ושאחפש בבית הכנסת שהיו שייכים אליו בזמנו.לאחר התעקשות מצידי, התרככו , ביקשו שאפרט עבור כל אדם בנפרד, פרטיו ושם הוריו ויענו לי, לכן מעכב את המשך המשא ומתן עם מרצ'ל עד להיתבהרות מצד הארכיון, דרך אגב, לא העלה כל פירוט או איזכור על תשלום, למרות שאין ספק שידרוש זאת פניתי אליו בבקשה היום שיפרט מה דורש. רשמתי בגוגל את שמו וקיבלתי מספר אתרים עם פרטים עליו כולל תמונתו, מצטרף להמלצה לא למהר, לערוך משא ומתן שיפרט במדויק ככול הניתן את העלות הכספית כדי להימנע מהפתעות.

נחי

New member
נסיון לא טוב עם מרסל

עבדתי איתו לפני כשנתיים ולאחר משא ומתן בו הוסבר לו בדיוק מה החומר המצוי ברשותי הסכמנו על תחילחת הפרוייקט. לאחר כמה חודשים של עיכובים הודיע לי שמצא דברים חדשים וביקש תשלום מראש. לאחר ששילמתי כמה מאות דולרים קיבלתי את הממצאים שהיו בדיוק כמו החומר שכבר היה ברשותי. כל נסיונותי לקבל ממנו מידע נוסף או החזר של מלא או חלקי של הכסף נתקל בחוסר מענה. ברוב חוצפתו או טיפשותו הוא פונה אלי לאחרונה שוב. דעתי האישית- אדם לא אמין .

למעלה