חוקר משפחת ויזמאן - ויצמן מרוקו

חוקר משפחת ויזמאן - ויצמן מרוקו

חוקר משפחת ויזמאן- ויצמן. ממראקש. קזאה בלנקה. מוגדור. טזנכט. אשמת לקבל מידע. וחומר.

עב

New member
בוא ספר לנו קצת

מה ידוע לך, מה עשית כבר ומה בדיוק אתה מחפש. או בקיצור, תסתכל בשורה הצבעונית העליונה של הדף "ביצד לשאול שאלה בפורום" ואז יוכלו המומחים לעזור לך.

מה יש לספר

אני מחפס רק אנשים שיש להם קשר משפחתי למשפחה זו.. אין לי עניין בכל מיני מומחים.

וינונה

New member
קודם כל תן יותר פרטים שאתה יודע על

המשפחה. ואז אולי יוכלו האנשים הטובים לתת לך מידע ו/או להפנות אותך למקורות מידע נוספים. ואולי אפילו יהיו מספיק נחמדים (....) לחפש איתך את המידע. לדוגמא: שמות נפוצים במשפחה; מקורות המשפחה; שנת עליה לארץ או עזיבה לארצות אחרות וכיוב'. חג שמח גם לך.

וינונה

New member
מקור השם ויצמן

מתוך האתר: Wizman : probablement berbere. Origine : Souss ou Sud Maroc שם ברברי מקומי (לאו דווקא יהודי) תיכף נמצא עוד דברים...

ויזמאן

מקור השם הוא ''אייזמאן'' זהו שבט ברברי שבתוכו הם התיישבו . עמק הסום שבהרי האטלס. סוחרי תבואה - אכן העמק ידוע כעמק פורה שעסקו בו בגידול תבואה. מייסד השושלת היה ''באבא יהודה וראובן ויזמאן'' שהגיע למרוקו בתקופה קדומה. מקום קברו בעמק הסוס. הוא הי ''שדר'' דהיינו שליח דרבנן . שבא למרוקו מירושליים. כדי לגייס תרומות למוסדות תורה.

וינונה

New member
תגדיר "תקופה קדומה" - לפני 1492?

(זמן גירוש ספרד) איך אתם מאייתים את השם בלועזית?

וינונה

New member
אז בעצם היו להם שמות אחרים לפני

שהגיעו למרוקו (בהנחה שאימצו את שם השבט שלתוכו התיישבו)

וינונה

New member
אוקי. פרט לשני הרבנים שנתתי כאן האם

יש לך עוד מידע על בני משפחה שלך. הגירה לארץ, לארצות אחרות, נישואין למשפחות אחרות?

וינונה

New member
2 רבנים בשם ויצמן - אחד ממוגדור שני

ממקנס. הרב ויצמן שמואל, מוגדור המאה ה-6 הרב ויצמן יחיה, מקנס מתוך הרשימה הכוללת של רבנים במרוקו של בן נעים יוסף "מלכי רבנן" וקובץ של הרשימה הכוללת בPDF http://www.sephardicstudies.org/rabbis-morroco1700.pdf

ויזמאן

2 הרבנים ידועים לי הרב יחיא ויזמאן הוא ממראקש ולא ממקנס יש לי תיעוד על כך. הוא טמון בבית העמין במראקש. אני מחפס אנשים ששם משפחתם ויזמאן שמוצאם ממרוקו ובארץ שם משפחתם ויצמן. יש משפחות . בצרפת. קנדה . ארה''ב. מרוקו.

למעלה