חוקן בריום...

mor1817

New member
חוקן בריום...

היי בנות אני אמורה לעבור את הבדיקה בשעה 7 בבוקר ביום ראשון.
רציתי לדעת מתי אני אמורה להתחיל לשתות את השקית הראשונה של החומר המשלשל ומתי את השקית השנייה?
לגבי תוצאות הבדיקה האם מקבלים ישר את התשובה או שהם שולחים לרופא מפנה? ואם כן תוך כמה זמן זה נשלח?
ושאלה אחרונה כמה זמן פחות הוא יותר הערכת הבדיקה עצמה?והאם אני צריכה מלווה איתי לאחר הבדיקה?

תודה רבה....

שמיץ1

New member
בריום

אני לא יודעת לגבי השקיות של החומר המשלשל, כי אני קיבלתי חומר בשתייה. עשיתי את הבדיקה בשיבא. הפענוח היה מוכן אחרי משהו כמו ארבעה ימים... ביקשתי שישלחו לי בפקס כשזה מוכן. את הדיסק קיבלתי במקום. הבדיקה עצמה אורכת משהו כמו 30-45 דק', ואת לא חייבת מלווה.

זואילי

New member
בהצלחה!

לא זוכרת לגבי החומר המשלשל. לדעתי אני אז שתיתי את הסופודקס המבחיל.
תבדקי בהוראות שקיבלת או שתתקשרי ליח'.

את התשובה רופא האנדו ראה באותו יום. כי פשוט נכנס למחשב והסתכל על הבדיקה.
בהמשך הגיעה התשובה המפוענחת. ואני חושבת שקיבלתי דיסק במקום.

אני תמיד הולכת עם מלווים לכל בדיקה. כי אין לי מושג איך ארגיש אח"כ. להזיק זה לא. רק יועיל שיהיה לצידך מישהו.
מה גם שאני עשיתי כל בדיקה שהיא על כדור הרגעה...

mor1817

New member
אני שותה את הפיקולקס ואמרו לי שצריך להמתין

בין שקית לשקית.

שמיץ1

New member
פיקולוקס

לפי ההוראות באינטרנט: "יום לפני הבדיקה בשעה 16:00 יש לרוקן תכולת שקית אחת של פיקולקס לכוס מים קרים, לערבב היטב במשך 3 דקות (עד שהחומר יימס היטב) ולשתות. לאחר שתית הכוס, יש לשתות לפחות שני ליטר נוזלים נוספים (8 כוסות) במשך 4 שעות.
יש לחזור על שתית הפיקולקס בשעה 20:00. יש לשתות שוב לפחות שני ליטר נוזלים במשך 4 השעות הבאות."

כדאי לברר עם המכון שעושה את הבדיקה אם את לא בטוחה לגבי ההכנה.

תשובות

לגבי השקיות: יום לפני הבדיקה..כלומר בשבת, שקית אחת ב8 בבוקר ושקית אחת בערב.

תוצאות בדיקה: אני עשיתי בקופ"ח כללית וקבלתי תוצאות יומיים אחרי. הייתי צריכה לבוא לקופ"ח ולקחת דיסק ודף תוצאות.

הבדיקה:הבדיקה לקחה משהו כמו חצי שעה...ואכן צריך מלווה. אצלי ביקשו לראות אותו.

בהצלחה :)

פז08

New member
טוב, אני מניחה ששתיית הפיקולקס

כבר מאחורייך (תרתי משמע
)
מקוה שאת חשה בטוב, וזוכרת לשתות מים והרבה......
מאחלת לך המון המון בהצלחה מחר, ובשורות טובות!!

mor1817

New member
עדיין לא
זה יום ראשון הקרוב...

אני ממש בלחץ ....
האם אחרי הבדיקה אפשר לחזור לעבודה ברגיל?
או שצריך מנוחה?

שמיץ1

New member
תראי...

בגדול אפשר, אבל לדעתי האישית - לא מומלץ. אצלי לפחות הבדיקה לא הייתה כואבת במיוחד, אבל בהחלט לא נעימה. בסוף הבדיקה הרדיולוג שואב החוצה חלק מהבריום, אבל חלק נשאר בפנים ועלול לגרום לעצירות. לכן, מיד אחרי הבדיקה מומלץ להכנס לשירותים ולהוציא את מה שאפשר, וכמובן לשתות הרבה מים במהלך היום. במהלך הבדיקה גם מנפחים את המעיים באוויר, ולוקח קצת זמן עד שהנפיחות יורדת.
בקיצור... לא נראה לי נחמד לחזור ככה לעבודה, אבל זה לשיקולך.

מקווה שיעבור לך בקלות!

למעלה