חוקי הצבא

greyal

New member
חוקי הצבא

היכן אני יכול למצוא את ספר פקודות מטכ"ל ?

binon

New member
למה אתה מתכוון?

אם אתה מתכוון לפקודות הצבא בנוגע למילואים אתה יכול למצוא אותן באינטרנט באתר של אכא אם אתה מתכוון לפקודות מטכ"ל בכלל, אתה יכול לבקש במשרד הקישור שלך. בכל יחידה סדירה בשלישות יש עותק אבל אני לא בטוח שכל אחד יכול להסתכל.

greyal

New member
פקודות מטכל מפורטות

קודם כל תודה על התגובה. הכוונה לפקודות המפורטות, זה לדעתי צריך להיות כמה ספרים נכבדים ולא משהו שאפשר לקרוא ביום אחד במשרד הקישור. הייתי באתר אכא אבל שם זה בראשי פרקים, אני מעוניין לקרוא ממש את האותיות הקטנות, בקיצור החוק עצמו. השאלה גם איך קוראים לזה, אם זה חוק או פקודה והיכן זה מסווג האם בספר החוקים של מדינת ישראל, או תקנות של צה"ל, ואם יש דיסק של זה אז מה טוב (כמו פדאור, או פסקדין וכד')? תודה ושוב תודה אייל

san10

New member
תגובה

אם מדובר לגבי פקודה מסויימת אתה יכול פנות לקפ"צ (קצינת פניות הציבור) או נקח"ל (נציב קבילות חיילים) או להגיע גם לפרקליטות בצבאית. החוקים אכן מפוזרים על גבי כמה וכמה ספרים עבים...(כתובים באותיות קטנות). הן לא נמצאים בכל משרד קישור- שם יש ספר אחד שמרכז את חוקי הקישור והמילואים. אבל כל קצינת קישור בצה"ל נגישה לספרים אלו. השאלה היא שוב האם מותר להוציא הכל לאזרחים....

binon

New member
תגיד לי מה בדיוק אתה מחפש

לגבי הוראות זימון לשמ"פ אתה יכול לפנות למשרד הקישור והם חייבים לתת לך לעיין בקובץ, אבל אסור לך לצלם או להעתיק משהו ממנו. אני מניח שאותו הכלל תופס גם לגבי פקודות מטכל. בעקרון, פקודות מטכל אינן חוקים שכן תהליך החקיקה הוא ארוך ומסובך ולכן הן מוגדרות כפקודות וזה מה שמחייב בצבא. סיבה נוספת היא שחלק מהפקודות הן מסווגות ולכן לא תמצא את פקודות מטכל בספר החוקים של מדינת ישראל. דיסק של זה? הגזמת. ברב המשרדים בצבא תגיד תודה אם כונן A תקין...

greyal

New member
תודה../images/Emo13.gif

נראה לי שמצאתי פתרון נוסף, ישנו חוק שרות בטחון, שאותו אני הולך עכשיו להוציא. נראה אם הוא יענה. כי בפעם הקודמת שחיפשתי את הפקודות לגבי השיפוט הצבאי מצאתי את חוק השיפוט הצבאי שהוא חוק אזרחי ומקיף ביותר. נקווה שגם זה מקיף באותה מידה. אם לא אני פשוט מוותר ומסתפק בפקודות שמשרד המילואים יתן לי לראות.

binon

New member
אין בעיה

ואם אתה צריך עזרה במשהו אז תודיע לי

למעלה