חוקי הניווט?

Natz Natz

New member
חוקי הניווט?

מהם חוקי הניווט, משמע, מה אני אמור לדעת לגבי ניווט רכוב? מעבר לניווט כמובן, מפה ומתקן למפה (danpo) ומצפן. יש זמן לניווט, כמו בפרסומת של מי עדן, אפשר להגיע ולראות את כולם מתקפלים ומקבלים זמן או שלא? ומה צריך לדעת. טיפים וכדומה. תודה

Natz Natz

New member
האם אתר הניווט הרכוב מעודכן או

האם החוקים לא השתנו מאז 2001?

היי ניצן

חוקי הניווט הם די פשוטים: 1. צריך לרכוב אך ורק על שבילים (שביל אש הוא גם שביל) אלה אם נאמר אחרת ע"י מארגני התחרות. 2. אתה צריך לאסוף את כל הנקודות לפי הסדר, אלה אם כן זה ניווט מסוג שונה ז"א "סקור" או "סדר חפשי" 3. יש להגיע לנק' הזינוק לפחות דקה לפני הזמן שנקבע לך (לכל אחד יש זמן פרטי משלו), וזאת בגלל שאת המפה מקבלים דקה לפני הזינוק כדי שנספיק לקפל ולהכניס למתקן מפה שעל הכידון/סטם, ואולי קצת להתחיל לתכנן מסלול. 4. יש זמן גג לזינוקים ולסיום, כך שלפחות בהתחלה כדאי להגיע ולזנק מוקדם. כך גם תוכל לדון עם נווטים אחרים על המסלול.

IlanShacham

New member
עוד כמה דברים - איך זה עובד בשטח

אתה מגיע בבוקר לאזור הכינוס וניגש לדוכן ההרשמה. משלם קצת כסף מבקש שעת זינוק ומקבל את כרטיס הניקוב שלך. עד הזינוק שלך אתה חופשי לעשות מה שאתה רוצה
. אני בד"כ מגיע כשעה לפני שעת הזינוק שבה אני מעוניין, כך שאחרי הרישום יש לי זמן להתארגן בשקט, לפטפט קצת עם החבר'ה, ולצאת לרכיבת חימום קלה. באזור הכינוס יש שלט עם מפת האיזור (בלי התחנות, כמובן), ועם תאורי התחנות. אני נוהג להעתיק את תיאור התחנות לכרטיס הניקוב שלי, מכיוון שפעמים רבות אחרי שמקפלים את המפה כדי לשים במחזיק מפה לא ניתן לראות את תיאורי התחנות. אחרי הסיום אתה יכול לדון עם נווטים אחרים בבחירת הצירים וכו'. בינתיים תולים על חוטים את הכרטיסים של אלה שסיימו, לפי התוצאה, כך שאתה יכול לראות איפה סיימת. לגבי החוקים באתר האיגוד - הם לא השתנו הרבה מאז 2001. אם יש שאלות נוספות, תרגיש חופשי לשאול

sdanpo

New member
מה זה הלינק????

לבנ-אדם יש מתקן מפה שלא היה מבייש את ארז בכבודו ובעצמו , משהו בייבוא אישי .... משהו גוטה גוטה.....

IlanShacham

New member
../images/Emo41.gif עוד כמה טיפים לניווט

כולם מוזמנים להגיב עם טיפים משלהם
1. אל תתיחס לנווטים אחרים בזמן הניווט (כמובן שמותר להגיד שלום ובוקר טוב
) - אתה לא יודע אם הם במסלול שלך בכלל, באיזה שלב של הניווט הם, ואם הם יודעים מה הם עושים. תתרכז במפה ובשטח ותעשה מה שאתה חושב שנכון. מניתוח שעשיתי אחרי ניווטים בהם טעיתי עולה כי לרוב הטעות קשורה בנווטים אחרים במסלול (בד"כ אני רואה מישהו מאחורי ורץ מהר מדי קדימה בלי להסתכל במפה כמו שצריך...). אני תמיד מעדיף לצאת מוקדם כשאין הרבה נווטים במסלול שמסיחים את דעתי. 2. השמש היא ידידת הנווט - בניווט רכוב כמעט ואין צורך בניווט לפי אזימוט מדויק, אלה צריך כיוון כללי. הניווטים מתקיימים בבוקר כאשר השמש במזרח/דרום מזרח. מבט אחד אל השמש ואני יודע אם אני בכיוון הנכון או לא. 3. אם יש ספק, אין ספק - אם יש שני צירים אפשריים אל הנקודה שאתה מעריך בזמן דומה, פשוט בחר באחד וצא לדרך - ההתלבטות תעלה יותר זמן מהפרש הזמנים בין הצירים. כמובן שככל שהקטע ארוך יותר שווה להשקיע יותר זמן בבחירת ציר נכונה. גם למתחילים מומלץ להשקיע קצת יותר זמן. 4. רצוי לזכור כמה צמתים קדימה מה עושים, במיוחד אם אתה בירידה. אין דבר יותר מבאס מלטוס בירידה ולעצור בצומת לעיין במפה, תוך כדי איבוד כל התנופה. 5. השתמש בקטעים רגועים לתכנון הציר קדימה - במהלך עליות לא טכניות אפשר לעיין במפה ולתכנן את הציר כמה תחנות קדימה, מה שיחסוך לך זמן בהמשך. זהו כרגע
כולם מוזמנים להוסיף עוד טיפים!

Natz Natz

New member
טוב, תודה רבה, אז אחרי כל הטיפים...

התחרות הראשונה שלי (שחקת אותה דן). 1. איך? מה קורה ביום התחרות, לפי הנאמר הזינוקים הם בשעות קבועות, לכל אחד יש את הזמן שלו? 2. אז איך נרשמים? דרך האתר, ביום התחרות? 3.בתור התחלה, ולמען התחרות הבריאה, כדי להשתתף ולנסות לגבור על המיקצוענים או להתחרות בחובבנים? תודה רבה ויום נעים נ.ב. צריך להחיות את הפורום הנ"ל. אז יאללה נושאים בניווט, גם אם נטחנו מאה פעם תמיד מעניינים את החדשים בעסק.

IlanShacham

New member
ניצן, מרוב התלהבות אתה לא קורא..../images/Emo13.gif

"אתה מגיע בבוקר לאזור הכינוס וניגש לדוכן ההרשמה. משלם קצת כסף מבקש שעת זינוק ומקבל את כרטיס הניקוב שלך." נדמה לי שזה עונה על שאלה 1 ו 2 - לכל אחד יש זמן זינוק שונה (לנווטים במסלולים שונים יכול להיות אותו זמן). כשאתה נרשם אתה מבקש את השעה בה אתה רוצה לזנק. אם היא פנויה, קיבלת אותה. לגבי 3 - תלוי ביצר התחרותי שלך. אני ממליץ לך בניווטים הראשונים לא לקחת את העניין התחרותי קשה מדי. אם אתה בכושר טוב (ומנווט סביר), אז בכיף תבוא למסלול הארוך, צא מוקדם, ותשתדל ללמוד ולהנות. גם במסלול הבינוני (ספורט) יש כמה נווטים לא רעים אז אל תבנה על נצחון קל שם...

Natz Natz

New member
באיזו שעה נפתח העסק, מתי מתחילים ל

למכור כרטיסי ניקוב במקום?

IlanShacham

New member
שעות הזינוק הן בין 9:00-11:00 בד"כ

העסק "נפתח" בסביבות חצי-שעה - שעה לפני כן. בימים חמים לפעמים המפעילים נחמדים ונותנים לך לזנק בשעה מוקדמת יותר. מי שמתפעל את כל העסק הוא כל פעם מועדון ניווט אחר, ולכן ייתכנו הבדלים קטנים בגישה.

amichay mazor

New member
ועוד טיפים

ראשית בהצלחה 1 לנקודה הראשונה : * אני מנווט לאט ובמדויק - משתדל גם להרים מצפן ולבדוק בדיוק לאיזה כיוון עלי להתקדם ,אני משתדל לא "לרוץ" מהר מדי בהתחלה אלא לראות מה המרחק לנקודה או לצומת הבאה ולוודא שהגעתי כמו שצריך טאח"כ להמשיך . 2 כאשר אני מתברבר ( זה כמובן באפן תיאורטי - אני כמעט לעולם לא טועה ....... ) : * בעבר הייתי בודק איפה אני חושב שאני נימצא ואז מנסה לחזור לנתיב או לנסות נתיב חדש אבל גיליתי שלעיתים קרובות אני רק טועה יותר . * כיום אני בד"כ חוזר למקום שבו אני בטוח ואז בודק איפה טעיתי ( אם אפניים בד"כ חוזרים מהר ובכיף - כאשר אין עלייות רציניות ... ) בהצלחה עמיחי

sdanpo

New member
עוד טיפין טיפים...

א. אל תעקוב אחרי AMICHAY MAZOR (אלא אם כן הוא עוקב אחרי ארז אזרחי). ב. טיפ של אלופים - אתה מתחיל בשיא המהירות ולאט לאט רק מגביר. ג. אחרי 5 פנצ'ים - תפרוש. ד. אל תגיע לניווט בחרובית - יש שם בוץ. ה. אל תגיע לניווע בהזורע - מחליק שם. ועכשיו לטיפ אחד רציני: מאד מאד מאד חשוב שיהיה לך מספיק ביטחון עצמי כדי להבין כמה שיותר מהר שטעית. נסיונות כושלים לאנוס את השטח רק עולים בתוהו ובקילומטרז' (ואיכשהו זה תמיד בעליה). לכן מאוד מאוד עקרוני , כשאתה מסתכל על הדרך ומתכנן אותה גם לשים טוב טוב לב לטופוגרפיה שכן היא כלי מאד יעיל בהבנת השטח והכרה בטעות באופן מהיר ויעיל. מצטרף לעמיחי בעניין של הבנת הקנ"מ- לנק' הראשונה תמיד יש להתקדם לאט ולשים לב טוב לכל פרט בדרך , החל ממצבה ועד לטופוגרפיה , זאת על-מנת לקבל מושג על הקנ"מ במפה אותה אתה אוחז. חוסר הבנת הקנ"מ יכול להיגרר למספר נקודות ולגרור עיקובים מיותרים. זהו לעת עתה. בברכת עלה ורכב דן פורת

למעלה