חוקי אבט"ש

shaibec

New member
חוקי אבט"ש

שבת שלום לכולם. רציתי לדעת באיזו פקודת מטכ"ל מוזכרים חוקים לגבי אבטשים אני שומע כל מיני שטויות ורציתי לבסס את זה. אני חוקר את זה כי לחבר שלי נתנו בחודש אחד אבטש 2 לילות ו2 אבטחות. תודה,

deathcaster

New member
תגובה

שנוציא את הכינור ? כולה 2 לילות ? זה אפילו לא נחשב אבט"ש , אז פיצלו לו את האבט"ש ל2 חצאים אין שום בעיה עם זה. מה בעצם השאלה שלך ?

guznik

New member
אין דבר כזה

אין חוק ספציפי לאבט"שים. צה"ל יכול לעשות איתך מה שהוא רוצה כל עוד אתה מקבל את הזכויות הבסיסיות שלך (רגילות, אוכל, רפואה איכשהו, שעות שינה וכו'). כל ענייני התורנויות לרבות אבט"שים מנוהלים ביחידה ע"פ נוהליה (מה שאומר שזה לא חקוק בסלע וניתן לשינוי בכל עת). סבבה?

all about eve

New member
יש תמיד חוקים לא תמיד הם מקויימים

אבט"ש לא יהיה יותר מ21 יום בשנה, לא יותרמ6 שעות בלילה ו4 ביום, סך הכל 10 שעות ביום.

shaibec

New member
איפה זה רשום, ותגובה לזוהר

אחי איפה רשום מה שאמרת, אני שומע דברים כאלה אבל איפה אפשר לקרוא אותם ולדעת בוודאות. זוהר, הוא קיבל אבטש ובנוסף הוא קיבל 2 אבטחות ובנוסף 2 לילות סה"כ קיבל 7 לילות פלוס 2 לילות פלוס 2 אבטחות. והוא מתבאס ואני מבין אותו. מקווה שאני יותר ברור כרגע. אז.. מה בנוגע לחוק :)

deathcaster

New member
תגובה

אתה רושם כאן דברים שטריוויאליים עבורך אך לא לכולם כף שאתה עדיין כלל לא ברור א. מה ההבדל בין אבט"ש לאבטחה ? ב. האם "אבטחה" היא שמירה בבסיס ? ג. האם הוא עשה את האבטחות והאבט"ש רצוף ? ד. מה זה 2 אבטחות ובנוסף 2 לילות ? ה. סה"כ 11 לילות רצוף , או בחודש ? למה הכוונה ?

shaibec

New member
תגובה

אבט"ש - שבוע בבסיס סגור במרכז הארץ - לעשות שמירות אבטחה - שמירה בבסיס לא כוללת לילה (בוקר, צהרים) ב. ראה שורה מעל ג. לא רצוף ד. לילה הינו שמירה גם בלילה, כלומר לעושת לילה בבסיס. ה. סה"כ 9 לילות. 7 רצוף באבטש ועוד 2 לא רצופים. בנוסף 2 אבטחות. כל זה בחודש. מה בנוגע לחוק?

F u t u r e

New member
אם אין לך ת"ש או משהו

אז אין בזה שום דבר לא חוקי.. אנשים (ג'ובניקים) עושים אבטשים של שבועיים ברצף.. אז..

deathcaster

New member
תגובה

אז אני באמת לא מבין מה הבעייה , יש למי שעשה את זה הת"ש ? אם לא , מה הוא שונה מחייל קרבי שסוגר בבסיס הרבה יותר מזה ? כל מה שאמרת חוקי לחלוטין , תגיד לבחור שלך שלא יתבכיין ע"פ חוק ככל הידוע לי חייל יכול לעשות בשנה 21 יום אבט"ש , לחבר שלך נשארו עוד 14 יום אבט"ש

למעלה