תגובה רצינית. עכשיו יש לי זמן לכתוב
החרא של "משחק תפקידים עמוק" להגדרתך, (מעכשיש אני אומר דיפ-רולפליי) הוא המצאה בת זמננו שלא מועילה כלום. אני אתן לך דוגמה. אם אני משחק בן אנוש שכפר של אורקים החריבו לו ת'בית והרגו את כל המשפחה שלו (בכוונה נתתי דוגמה קלאסית), אם הבן אנוש שלנו יראה קבוצת אורקים (נניח שלושה) ישנים, כשאין שומר, מה הוא יעשה? אם הוא היה בן אנוש רגיל, שאין לו טראומה מאורקים, הוא היה מתגנב אליהם בשקט, ומנסה לקחת להם כמה שיותר כסף/חפצים/וואטאבר. אם הכפר שלו נחרב על ידי יצורים כאלה, יש שתי אפשרויות. 1)הכפר נחרב כשהוא היה ילד קטן=הוא יברח כמה שיותר מהיצורים שבאים אליו בסיוטים הכי גרועים שלו. 2)הכפר נחרב כשהוא היה בן... נגיד 18. = בן האנוש ימרח רעל על כלי האכילה של האורקים או ישסף את גרונם בלי לתת להם הזדמנות להגיב או כל דרך אחרת שתהרוג אותם. עכשיו, אם בן האנוש שלנו ישחק מ"ת רדוד (כניגוד לעמוק), הוא פשוט יקח לאורקים את הכסף והחפצים. אם הוא משחק דיפרולפליי, הוא יהרוג אותם. אני יודע שאתה תבוא ותגיד לי: "מה? מי שמשחק בצורה כזאת הוא פשוט מנצ'קין!" וזה בדיוק מה שאני בא להסביר לך: מי שמשחק בצורה כזאת, הוא מנצ'קין (נק"ניסט, אם תרצה) ומי שלא, משחק דיפ רולפליי!