חוקים לא כתובים

חוקים לא כתובים

אני בדילמה רצינית ומערכת היחסים שלי עומדת לקום וליפול על כך......אני גרושה בת 30 עם ילדה בת חמש. יש לי חבר בן32 רווק אנחנו מכירים שנתיים וחצי און אנד אוף כמו שאומרים. אנחנו החלטנו לתת לזה פוש אחרון ולעבור לגור יחד...אנחנו בדילמה בנוגע לחלוקה הכלכלית....איך פותרים את זה? הוא עוהר לגור בדירה שהיא שלי למרות שיש לו דירה שלו איך אינינו יכולים לגור בה כי היא קטנה. הסכמנו שהוא יפריש לי סכום כל חודש השאלה היא האם יש לחלק את ההוצאות לשלושה חלקים שווים והאם זה החישוב היחיד שיש לכלול בסכום - הוצאות על הבית , מחייה וכו' בלבד או שיש עוד משהו שצריך להיות? אנא את עזרתכם לפני שאני פשוט שוברת את הכלים ועושה החלטה להישאר לבד ולא להתעסק עם זה יותר.... זה מעיק על היחסים בינינו למרות שהאהבה היא גדולה אינני יכולה ללכת איתה למכולת כמו שאומרים :( אני יודעת שאין חוקים בזה אך אשמח לשמוע דוגמאות, אני מאד חוששת מכך...אנא את עזרתכם אנשים טובים אזמח לכל סוג של עצה. המשך יום נעים :) תודה מראש.... בימבה

felka

New member
יקרתי פוש אחרון נשמע מזה לא טוב

התגרשנו כי לא הולך בכוח .... MY 2C

אני לא חושבת שיש סיבה להתחלק

שליש על ההוצאות. אני חושבת שעל ההוצאות הקבועות (ארנונה/חשמל/גז/כבלים וכו') תתחלקו חצי חצי. תשלומים שנוגעים לילדה (גן/חוגים וכו') ישולמו על ידך. אבל אני מסכימה עם הנאמר מעלי שפוש אחרון במערכת יחסים נשמע לא טוב. יש לך ילדה שמעורבת בסיפור. אם את לא בטוחה בקשר או אם יש ויכוחים בנוגע לדברים עוד לפני שעברתם ואתם לא מוצאים את עמק השווה, תשקלי טוב טוב את המעבר כדי לא לבלבל את הילדה אח"כ.

ז"א שאם הוא היה שוכר איתך

הוא היה משלם חצי ז"א אם 500 $ עולה להשכור את הדירה שישלם 250 ד"א גם אפשר למצוא את שביל הזהב ולהגיד... שהוא יעשה את כל הקניות הבית (מזון ) זה אמור להיות בגדול אותו דבר.

לא אני חושב שכדי לסכם בכללי

תראי אני שמעתי על כל מיני פתרונות יצרתיים לנושא 1. שהוא יעשה את כל הקניות הבית ואז זה שווה בערך לשכירות 2. שהוא יפריש כל חודש כסף.. ובכסף הזה תעשו חיים (סופ"שים וכאלה) אז לא קוראים לזה בשמות של שכירות אלה "קרן החיים הטובים של במבה ופופון" הכסף הוא משותף. 3.שהוא ישלם כל חודש סכום של חצי ממה שהוא מקבל בדירה שלו.. ושישלם על ההוצאות הקבועות. אני אישית לא אוהב התחשבוניות כאלה.. כי הכיוון פרק ב'.. זה יכול להישמע נצלני, וצד שאני אני מאוד מבין אותך!, שלא בא לך שהוא יעשיר את עצמו על חשבונך... ד"א מה דעתו בנושא?

דעתו.....

דעתו היא שהוא לא מבין מה הקטע של השכירות בכלל, הוא טוען שיש לו הוצאה על הדירה שלו שאינו משכיר אותה ואני צריכה להתחשב בזה. לדעתו הוא צריך תכלס להפריש 1500 ש"ח שזה סכום הכולל הוצאות של חשמל מים ארנונה גז טלפון וכו' לחלק לשלושה חלקים. זה היה קצת מעליב שהוא חישב אתזה בצורה כזו קרה וטרח להזכיר שהשלוש פעמים החודש שאנחנו יוצאים הוא משלם - שזה היה מאד קטנוני ואני יכולתי גם לענות - שאנחנו יוצאים עם האוטו שלי. זו הקטנוניות שהוא הגיע אליה. עלי לציין גם בהקשר שכבר חודשיים הוא גר אצלי ותרומתו היחידה היתה לקנות מספר מצרכים מידי פעם כשביקשתי כמו מים מינרלים, חלב וכו'. הוא לא טרח להציע יותר מזה או לומר משהו בנידון עד שאני פשוט נדחקתי לפניה מחשש שהגעתי למסגרת המינוס שלי בבנק ושהצ'יקים של ועד הבית יתחילו לחזור לי אז העליתי את הנושא. שהרי זה דבר ידוע כשאתה חי אצל בת זוגך מן הסתם לא תתן לה לממן אותך בעיקר כשאתה מודע למצב הכלכלי הירוד שלה ואתה יודע שאתה מרווויח לפחות פי שניים ממנה. אז מי פה העושק? שלא תבין לא נכון מה שהרווחתי יחד עם המזונות הספיק לי עם הילדה אך ברגע שהוא עבר אלי וחי על חשבוני זה החל לחנוק אותי, קצת קשה לאהוב כשאתה זוכה לחוסר התחשבות מהבחינה הזו - תודה שזה קצת הורס, לא? כי אתה מרגיש שהצד השני אדיש - או פשוט חסר אינטלגנציה רגשית ומה שלא תהיה הסיבה תכלס - עם אהבה לא הולכים למכולת!

גם אני משנה את דעתי במקצת..אחרי שקראתי

את מה שרשמת על "דעתו" אני מרשה לעצמי לדבר עכישו יותר בבוטות - אז תסלחי לי וזה רק מהזדהות ומחשב עלייך יקירתי.: שלא יבוא לגור איתך בכלל!!! הוא מתחשבן - הוא מתקמצן!!!!!!!!!!! זו חוצפה עצומהההההההההההההה שהוא יודע את מצבך ועוד מתחשבן על השקל? נכון כמובן שכסף זה לא הכל וכו כוכו - אבל מי כמונו הורים חד הוריים לכל דבר - יודעים כמה חשיבות יש לזה את צליחה להסתדר יפה ובכבוד לבדך עם הילדה - והוא בא - נכנס לך לחיים - הוא מרוויח כפול ממך!!!!? ומנצל בלי בושה! אני יודעת שחלק ממה שאני ארצה אם יהיהלי פרק ב וזוגיות רציני - זה בן זוג שבנוסף לעוד דברים ירצה להקל עליי! ולעשות לי את החיים יותר טובים! אז אולי לא לעשות אותך רוטשילד אבל בוודאי ובוודאי שלא להכביד עלייך!!!!!!!!??? את מספרת שהסתדרת קודם בסדר אבל מאש הוא איתך - את מתחילה להיחנק וחוששת שצקים יחזרו!!!? זה מה שאת רוצה? אני מבטיחה שהאהבה תפרוש כנפיים ותנוס על נפשה מהר מאוד עם אחד כזה! שיישאר אצלו בבית החלומות! ואם תרצי תמשיכי את המערכת יחסים איתו כשהוא שם ואת פה. אלוהים ישמור! איזה חצוף! אני חשובץ שאת לא יכולהלצפות מאחד כזה לשותפות מלאה לעולם! ולא להבנה ותמיכה בת שלך! הוא יחשבן לך אח"כ שהיא אכלה מעדן אחד אז את חייבת לו 3וחצי % מהקניות? אמאלה! יקירה - תעצרי ותחשבי חזק חזק כולנו מאחרוייך - אבל תחשבי מה את עושה! זה לא דברים שהם נפרדים מזוגיות - הם חלק ענק מהזוגיות:היכולות לשתופות-תמיכה הדדית ופירגון! עוד תגיעי למינוסים וחובות בשביל האהבה הזו. תחשבי קודם כל על הילדה ועל עצמך - טוב??

רק שיר

New member
את בהחלט צודקת../images/Emo127.gif

אילו הייתי במקומך, גם אותי זה היה מרתיח.

רק שיר

New member
במצב כזה ואחרי כל מה שקראתי

ניראה לי שהחבר יעדיף להכריז על דיאטה החל מהחודש
<מבלי לפגוע..כן>

משכנתא?

ברור שיש משכנתא - הוא גם נכנס לבית שאין בו צורך - לא בשיפוצים כי הוא ממש שופץ כאילו נבנה מחדש לפני שנתיים - הכל מרוהט ומוכן עד הפרט האחרון. רק להביא בגדים זה מה שהוא צריך! יש לו אוטו אך אנחנו משתמשים באוטו שלי כשיוצאים לבילויים יחד ואני לא מבקשת ממנו הוצאות של האוטו אף לא שקל.

לילי301

New member
יכולה להבין אותך..

אבל מהדברים שאת כותבת יש תחושה שהוא קצת נצלן, קצת דואג יותר לעצמו.. נראה לי שכשאוהבים באמת אין את ההתחשבנות הזו, וחוסר התחשבנות צריך להיות הדדי. בדקי אותו היטב לפני שאת נכנסת איתו למגורים משותפים, לא רק בשבילך ובשביל הכיס שלך, אלא גם בשביל בתך!

אנשים - תודה

חשבתי שאני אולי דורשת יותר מידי, הוא אמר שחברים שלו אומרים שהוא צודק ואני התייעצתי עם חברים שלי והם אומרים שאני צודקת. והחלטתי לפנות אל אנשים אובייקטיבים מבחוץ וזכיתי לתשובות מאד הוגנות. אנשים! תודה לכם על העצות ותודה שפתחתם את עיני, כנראה שהתחושות שלי לגביו היו באמת נכונות - הוא לא שותף, הוא לא קשוב והוא לא מרגיש חלק מ..... ועכשיו זה גם מתחבר לי לעוד דברים שאמר ועשה. אלו המילים - שותפות הוא פשוט לא יודע או לא רוצה או לא מבין ולא משנה מה הסיבה. כנראה שזה באמת לא זה. אין לי פחד להיות לבד, גרשה כבר חמש שנים ולבד הצלחתי להגיע עד הלום. זה לא מה שישבור אותי. תודה אנשים על הרוח בגבי. הייתם לעזר.

למעלה