חוקים חדשים

susita7

New member
חוקים חדשים

http://www.israelhayom.co.il/article/222111
כתוב כאן בין השאר על איסור לנסוע עם אופניים חשמליות על המדרכה. ואני שואל - בהנחה שבאמת יאכפו את החוקים האלה האם גם רוכבי האופנים הרגילות צריכים להפסיק לנסוע על המדרכה ולחרף נפשם על הכביש מחשש לאכיפת החוק ?? הרי גם היום החוק הרשמי אוסר על נסיעת אופניים מכל סוג על המדרכה ,הלא כן ?

oferbic

New member
אתה צריך לשאול את עצמך מה המטרה של החוק

אם המטרה של החוק היא לספק תעסוקה לפקחים ושטרים, הרי שבאמת צריך להפסיק את התנועה על המדרכות, גם לחשמליים וגם לרגילים.
אם המטרה של החוק היא להפחיד ולגרום לאנשים לקנות מכונית אז אין לנו מה לדאוג.

steiff

New member
החוק דווקא במקום

החוק מגדיר בצורה ברורה שקטנוע חשמלי דינו כרכב ממונע לכן הוא מיועד לנסיעה בכביש בלבד עם החרגה שמאפשרת לרכוב עליו גם בשבילי אופניים, והחרגה נוספת שמאפשרת לרכוב עליו גם ללא רשיון נהיגה, החל מגיל 14. עם זאת רק מגיל 16 (הגיל המינימלי לקבלת רשיון נהיגה לקטנוע) ניתן יהיה לרכוב בכביש. לפני כן - רק על שבילי אופניים. את החוק הזה צריך לאכוף, ויפה שעה אחת קודם.

susita7

New member
אני מסכים לחלוטין

השאלה האם על הדרך יאכפו אותו גם על רוכבי אופניים רגילות

steiff

New member
אני לא חושב שזו היתה כוונת המחוקק

הכונה היתה לשים קץ ל״מערב הפרוע״ בנושא הקטנועים החשמליים ולתת בידי גורמי האכיפה כלים לנקנק את הפושטקים שמשתוללים על המדרכות.

susita7

New member
אז שיהיה בהצלחה ונקווה שישקיעו את הקנסות בבניית שבילי אופנים

Rשף

New member
אתה יודע שאתה עושה צחוק מעצמך ?

החוק קורא לכלי הזה "אופניים עם מנוע עזר"
גם בפרוטוקול ישיבת ועדת משנה של ועדת הכלכלה למאבק בתאונות דרכים מתייחסים אליהם כאל אופניים (בהחרגה מסוימת של אלו עם מצערת ו/או מנוע חזק, ועדיין הם רק "אפשר להגיד קטנוע קטן")
את החוק ראוי וצריך לאכוף ואם אפשר גם על ידי מתן סמכות לפקחים עירוניים או אחרים, אם כי מדובר ב "גזירה שהציבור לא יכול לעמוד (או לרכוב) בה" כי על רוב הכבישים הציבורים מסוכן לרכוב ושבילי אופניים עדיין נדירים.
ועדיין אני חושב שחלק גדול מהבעייה מגיע מההורים והבית, חלק גדול של הבעייה הוא עם ילדים והורים שמסכימים לרכוש כלים מסוכנים, ולא מקפידים ודורשים שהילדים ירכבו בצורה בטוחה.

אגב קיימתי את מה שהבטחתי כאן ועברתי למתקפלים לא מחושמלים.

oferbic

New member
הייתי אומר לך תתחדש

אבל לא צירפת תמונה....

steiff

New member
קטנוע בהגדרתו בחוק הוא ״אופניים עם מנוע עזר״

ומדובר בגזרה שהציבור בהחלט יכול וצריך לעמוד בה. הכביש הוא מקום מסוכן לרוכבי אופניים, אבל זו לא סיבה להפוך את המדרכה למקום מסוכן להולכי רגל. ואם ההורים מסכימים לקנות לילדים כלים מסוכנים ולא מקפידים שירכבו עליהם בצורה בטוחה - מצידי שישלמו קנסות על גבי קנסות.

oren_hershco

New member
אתה קצת עושה סלט

המשפט "קטנוע בהגדרתו בחוק הוא ״אופניים עם מנוע עזר״" לא נכון. אתה מוזמן להביא ראייה לנכונותו.
בחוקי התעבורה היו עד 4.3.11 תקנות תעבורה שמגדירות פטור מצורך ברשיון, צורך בביטוח חובה ומתירות נהיגה מגיל 14 רק לאופניים חשמליים עם מנוע עזר שמקיימים את התנאים:
א. מנוע בעל הספק עד 250W
ב. המנוע מסייע רק בעת דיווש
ג. הספק המנוע יורד לאפס במהירות 25 קמ"ש
ד. מותאמים לתקן EN15194
מאחר ומשהו כמו 99.9% מהאופניים החשמליים שמסתובבים על המדרכות ובכבישים לא עונים על ההגדרות האלו, הרי שהם נופלים תחת ההגדרה ה"רגילה" לאופנוע, אלא שהם אופנוע שמעולם לא קיבל רישוי לנוע בכבישים. אופנועים, כמובן, מחוייבים בביטוח חובה ורשיון נהיגה (שניתן רק מגיל 16)
המונח "קטנוע" לא ממש רלוונטי, למיטב ידיעתי, להגדרות משרד התחבורה. רשיון הנהיגה לדו-גלגלי לא מבדיל בין קטנוע לאופנוע, אלא רק בין הספקי המנוע השונים.
קיימת הגדרה חוקית כלשהי ל"קטנוע", שמבדילה אותו מאופנוע. זה לא קשור לרישוי, ונכון להיום מה שמוגדר "קטנוע" נהנה ממיסוי נמוך יותר מ"אופנוע".
דוגמא: קטנוע ימאהה T-Max ממוסה פחות מאופנוע 300 סמ"ק פשוט, למרות שהוא חזק יותר, מהיר יותר ויקר יותר. למה? ככה. אולי היה בזה פעם הגיון, היום זה אכן מטופש.

Rשף

New member
ההגדרה לאופנוע היא (אם חיפשתי נכון)

"רכב מנועי בעל שני גלגלים המורכבים זה אחרי זה, בין שחובר אליו רכב צדי ובין אם לאו, לרבות קטנוע"
אם כבר אופניים חשמליות "לא חוקיות" (e-bike בלשון הוועדה) מתאימות להגדרה הכללית של "רכב מנועי", ולאו דווקא לאופנוע. ולמיטב הבנתי המועטה הן פשוט ייצור לא מוגדר בארץ (הרי לא תגדירו את האופנוע צעצוע שבתמונה בתור כלי רכב ממונע או קטנוע), צריך משפטן כדי להגיד אם הרכיבה עליהן חוקית ואני מניח שהיבוא נמצא באזור האפור-אפור כהה. לפי וויקיפדיה הן דווקא חוקיות במקומות מסויימים בעולם תחת מגבלות שונות.
מעניין שיש פירוט די נרחב בתקנות לגבי רכינוע (סגווי), כנראה בגלל שהכלי נפוץ כל כך על הכבישים והמדרכות

וגם: "רכיבה על אופניים במקומות מסויימים
129. (א) לא ירכב אדם על אופניים על מדרכה או על חלק מהדרך המיועד להולכי רגל בלבד; אולם מותר להולך רגל להסיע אופניים על המדרכה אם אין בכך הפרעה להולכי רגל"

למעלה