חוקים חדשים בצה"ל

פולי44

New member
חוקים חדשים בצה"ל

גרמו לכך שהחייל שלי קיבל הודעה על כך שבעקבות הבעיה שיש לו בגב (ספונדילוליזיס) הוא לא יכול יותר להיות לוחם. הוא נלחץ מזה וביקש שיחה עם המג"ד כדי שיעזור לו להישאר בתפקיד שלו (בחפ"ק של הסמסול). המג"ד שאל אותו אם ירצה להיות בחפ"ק שלו (זה שיש לו פז"מ של שנתיים בהחלט תורם לעניין). ביום שני הוא אמור לעשות צילום כדי שיראו מה מצב הגב. הוא אומר שעכשיו המשכורת שלו כבר לא תהיה 700 ש"ח (נו, שוין
...). להיות בחפ"ק של המג"ד זה תפקיד טוב מאוד. זה בשפיץ של הפירמידה. שאל אותי מה דעתי, אמרתי שאני לא מבינה מספיק בשביל לייעץ לו אבל שיעשה מה שהוא חושב שהכי טוב יהיה לו. הוא אומר שיהיה לו קשה לעזוב את חבריו בסוללה אבל גם בגדוד יש לו חברים (זה בבסיס אחר). מבחינתו המצב האופטימלי יהיה אם לא ימצאו לו כלום בגב (מה שנראה לי לא סביר, זו בעיה פתולוגית שהיא פשוט שם, זה לא משהו שיכול להשתנות) ושיהיה בחפ"ק של המג"ד בכל זאת. הוא אמר למג"ד שיחשוב על זה. לא נראה לי שיורידו פרופיל כי זאת פרוצדורה של ועדה רפואית, אלא פשוט יוציאו אותו מהתפקיד שלו כרגע. נשמע שהוא בסדר עם הרעיון, אין יותר מדי ברירה, ביום שני אחרי הצילום נהיה יותר חכמים. סליחה שפתחתי הודעה חדשה על הנושא הזה, פשוט רציתי עכשיו שתראו את ההודעה ולא מחר ואם הייתי מצרפת להודעה שלי מהבוקר זה היה נדחף למטה.

היי פולי מאיפה זה נפל כל הדבר הזה?

ראשית טוב שאת משתפת אותנו ובודאי שזה עולה על סדר היום במיידי אצלך וכמובן אצל החייל שך. מה היה עד כה עם הבעיה בגב ולמה רק עכישו גילו? קשה קצת להבין האם החוקים החדשים שאת כתבת בכותרת הם ממתי? וחלים על החייל הותיק שלך. בכל מקרה נשמע שאם יקבל את התפקיד שמציע לו המג"ד לשנה שנותרה לו זה בהחלט מכובד. מחכים לשמוע מה קורה עם הצילום.

פולי44

New member
הי גליללאה, לא גילו רק עכשיו

בגלל הבעיה הזאת הפרופיל שלו הוא 72 אבל עד עכשיו זה לא היווה בעיה מבחינת האפשרות שלו להיות לוחם. כנראה שבחוקים החדשים הוחלט שהבעיה הספציפית הזאת גורמת לפרופיל להיות פחות מ72 שהוא המינימום בשביל להיות לוחם ולכן הוא כבר לא יכול להיות לוחם. אני לא יודעת בדיוק ממתי זה תופס, הוא קיבל על זה הודעה השבוע וכנראה שמדי פעם עושים בדיקה מחודשת של הדברים האלה ואז דברים משתנים. תודה

פולי ,

נדמה שכדי לפסול אותו מלהיות לוחם נדרשת פעולה קיצונית יותר מ"סתם" הודעה... ולמיטב ידיעותיי (הטריות) זהו תהליך שבסופו יידרש לעמוד גם מול וועדה רפואית וכל התהליך הזה לא קורה בין רגע , כך שאולי דווקא כן יישאר בתפקיד עד שיוחלט אחרת אם בכלל יוחלט אחרת. ואם הוא ירצה להמשיך בתפקידו ויעלה את הטענה שלמרות ה"בעייה" תפקד בשנתיים האחרונות ללא כל דופי וולא הפרעות בריאותיות חריגות , אני משוכנעת שלא ממש ייתעקשו לפטור אותו מלהיות לוחם...

פולי44

New member
אני לא יודעת אדמונית

זה נשמע לי קצת כמו כסת"ח, פתאום להגיד לו ששונו החוקים ועכשיו הוא לא יכול להיות לוחם, או שבאמת היה איזה שינוי. לא דיברו איתו על תהליך, רק שיעשה צילום ואח"כ יחליטו. כרגע לא ממש אכפת לו להיות בחפ"ק של המג"ד, זה אפילו די קורץ לו, והכדור בעצם בידיים שלו. אני מניחה שאם יש לו את האופציה להיות בחפ"ק של המג"ד ולא לעבור לעבודה פקידותית שממנה הוא עשוי להתחרפן, אז הוא לא ממש יעשה מזה עניין.

משתפרת

New member
שיהיה בריא הגבר הצעיר הזה!

ראשית- ברור שמעריכים אותו ואת התפקוד שלו. שנית- ממש מרשים כיצד הוא רואה את הטוב במה שמציעים לו, במקום סתם לאכול לעצמו את הלב. מקווה שהצילום יוכיח שמצבו לא מחייב הורדת פרופיל.

שויו

New member
פולי, נשמע לי לא תקין בכלל !

עד כמה שאני יודעת , רק ועדה רפואית קובעת פרופיל ו/או סעיפים לפרופיל . רק לה יש סמכות כזאת ולא לאף אחד אחר... לא יודעת מי הודיע לבן את ההודעה הזאת, אך היא לא נשמעת לי "חוקית " בכלל... כדאי שהבן יברר את זה... מעבר לזה, נפלא שמעריכים אותו כ"כ והציעו לו תפקיד שנשמע בכיר יותר. שאפו !

פולי44

New member
תודה, משתפרת ושויו

כמו שאמרתי ביום שני אחרי הצילום נהיה יותר חכמים

Rוני

New member
לא הצלחתי להבין אם זה טוב או אם זה רע ../images/Emo13.gif

אני מבינה שהוא עוד אחד מהמורעלים, אז זה רע אני גם יודעת שהחיים הם מעבר לשלוש השנים של הצבא, ואם ייגרם לו נזק זה עלול להיות בלתי הפיך - אז החוקים טובים. בקיצור - מחכה לראות מה אומר הצילום

פולי44

New member
רוני'לה זה לא טוב ולא רע כרגע

האמת, שזה יותר טוב מרע, כי התפקיד די אטרקטיבי. מה שמפריע לו זו הפרידה מהחברים. לא ברור לי באמת איך הפילו עליו את זה אחרי שנתיים, ואם בכל מקרה יזיזו אותו מהתפקיד שלו בלי קשר לצילום

Rוני

New member
קשה להפרד מחברים, מצד שני אולי זו הזדמנות

להתפתח בכל מקרה הבריאות חשובה ביותר. מעניין באמת למה אמרו לו מה שאמרו. ואם זה חוק חדש, איפה רואים אותו בפקודות.

אין לי מושג בחוקים חדשים ו/או ישנים, אבל הכי

חושב בכל מקרה זה הבריאות, אז אם עשו סדר, אז מוטב מאוחר מאשר לעולם לא, חברים חדשים ...הוא ימצא בצ'יק. בוא ניקח סיטואציה אחרת , ושוב חס וחלילה, שאם כן יש חוק והם פשוט התרשלו, והיה קורה משהו לטורקיז שלך, אז זה היה יותר נורא, הצבא היום לא רוצה לקחת צ'אנסים וסיכונים, ובזה אולי הם צודקים, בכל מקרה, שיהיה בריא ושיהיה לו רק טוב !!!

פולי44

New member
תודה רוזנת ורוני

מקווה שהדברים יתבהרו בקרוב, בינתיים היום הספיק לשכוח את הארנק שלו באיזשהו מקום סמוך למוצב ואזרחית טובה שעובדת שם בקופות התקשרה. האבידה הושבה לבעליה

הי פולי, רק עכשיו ראיתי

כמובן שאני מאחלת לו כל טוב, אבל דוקא נושא משמעותי שאת ביטלת - המשכורת של קרבי, היא נושא משמעותי. הסגלגל שלי ירד במשכורת ויש לזה השפעה על ההרגשה שלו ועל הזכויות בעתיד. כדאי לנסות שלא יאבד את זכויות הקרבי שלו אם ניתן. גם אני עוזרת לסגלגל בענין כספים שוטפים כדי שלא יסבול מהקיצוץ הזה, אבל זה הרבה מעבר. תראי מה ניתן לעשות.

למעלה