חוצפתו של מתנדב....

ישראל27

New member
אחי - כל הנושא הזה נדון דיון

ארוך במקום נוסף - שאני מנוע מלהזכיר - שלא תזרוק אותי החוצה .. בכל מקרה לעצם העניין אני מבין שעשית עבירה קלה /או לא עשית בכלל , וברור שאין למתנדב -שלא בתפקיד סמכות לעצור אותך ובטח לא להציג לך תעודה . אבל .... במידה ויש לך ברכב ציוד משטרתי או אביזר בולט - אני לא חושב שיש בעיה לעמוד ליד מישהו ברמזור ולהעיר לו "כאילו בתמימות " ללא הזדהות על חומרת עבירתו .במידה ויתחייס או יבין שאתה איש משטרה מתנדב או לא בתפקיד או לא - יבין . במידה ויבקש ממך להזדהות - אין כל בושה לאמר לו שאתה מתנדב לא בתפקיד - אבל אתה יכול לרשום לו דו"ח לבן או לרשום את פרטיו ולשלוח למענ"א מטה ארצי או להעביר לענף התנועה במרחב /מחוז ותאמין לי יתייחסו לזה בכל הכבוד אם הפרטים נכונים אן הדוח הלבן רשום נכון ודבר זה הוסכם גם על דעת קציני האק"מ . מספיק שתרשום את מספר הרכב - כי ברור שאין לך סמכות להעמידו בצד או לבקש את פרטיו - וזה יעשה את שלו ... אבל להזדהות בתור שוטר -להעמיד אותך בצד , ולבסוץ להוציא תעודת מתנדב .? אף פעם אינך יודע על מי תיפול , ומה יקרה אם מישהו יתחרע עליך במכות - חוץ מעצם העבירה שלך וההתחזות . ואם במקרה אותו חכמולוג אומר לכם שהוא בתפקיד - שווה לבדוק את זה ביחידה שאליה הוא משתייך ותאמין לי שאם באותו הרגע הוא ממש במקרה לא רשום ביומן ההפעלה או מוגדר כ"בתפקיד " הוא יטופל משמעתית ....

Super Go

New member
איך היה לו קוז´אק?

אם הוא לא בתפקיד איך היה לו קוז´אק?

aya_bsf

New member
יקירי......../images/Emo68.gif

במאה שקל אפשר לקנות כמעט בכל מקום קוזאק......לידע כללי....

מתנדב

New member
זה בכלל לא בעיה להשיג היום קוז'אק..

ישנם הרבה חנויות שמוכרים את זה...

ה דרומי

New member
קוזא'ק פנס כחול אפשר לקנות בחנויות

לרכב \ציוד חשמלי לרכב . כול עוד שזה לא בשקע של הרכב זה בסדר? אבל כאשר זה עובד ולא מאושר זו עברה .

ישראל27

New member
אין בעיה לקנות היום "צקלקה"-בחלק

מהמקומות - הרציניים יותר - דורשים לראות תעודת שוטר /מתנדב לגבי הפעלה - מותר להפעיל רק כאשר הרכב רשום ביומן ההפעלה 6009 כרכב בסיור פרטי או למטרות סטטיות , למיטב ידיעתי אין חוק האוסר החזקת פנס כחול ברכב -ככל חפץ אחר שיש לך ברכב , אבל אם הינך קשור לגורמים פליליים ואינך מתנדב /שוטר - שוטר חשדן יוכל לעכב אותך על זה ואף להחרים אותו בתור מוצג ותצטרך לתת את גרסתך לדבר זה ... הפעלה של הפנס על הגג או ברכב על הדשבורד -ללא היתר -משמעותה קבלת דו"ח ואולי אפילו עיכוב על התחזות . ראיתי באיזשהוא עיתון שהוגשה תלונה -אפילו על רכבו של ראש עריית ת"א וולבו הדומה לממשלתיות - כאשר הגיע ל פיגוע ב נווה שאנן עם פנס כחול כזה -דולק על הדש בורד וידוע שמשרד התחבורה לא אישר לו להפעיל כחול כזה כרכב ביטחון . אז תחשבו - שאתם בטח לפיגוע עם או אולי עם רכב פרטי רשומים או לא - מן הסתם אף אחד לא יעיר לכם כי המשטרה זקוקה לכח עזר רב ולמתנדבים רבים בשעת אירועים כאלה , אך מסתבר שיש מי שיש לו זמן -כן לצלם ובמיוחד אנשי ציבור - שנוסעים או מחזיקים כאלה דברים -שלא ברשות או בלי היתר .

מתנדב

New member
אין שום חוק האוסר...

להחזיק את הקוז'אק בתוך הרכב, כשהוא במצב מכובה, אבל כשהוא דלוק זאת התחזות, וכפי שישראל27 כתב שזה דו"ח, כולל החרמה של הקוז'אק....

israelcops

New member
הפעלת אור כחול מהבהב

נדרש אישור ממשרד התחבורה להגדרת רכב כרכב ביטחון. ללא אישור זה כל שימוש באור כחול ו\ או אדום, כמוהו כהתחזות והטעייה, סיכון וכו'. רכב ביטחון הינו רכב משטרה, מד"א, כיבוי, צבא ושרות הביטחון בתפקיד ובנהיגה מבצעית.

למעלה