חוצפתו של מתנדב....

מתנדב

New member
חוצפתו של מתנדב....

נסעתי היום באחד הכבישים באזור הדרום, ועקפתי רכב ללא איתות, אני מגיע יחד איתו לרמזור, אני רואה ברכב יש קוז'אק, ונהג הרכב מבקש ממני לעצור בצד כשהרמזור יתחלף לירוק, אני עוצר בצד (הייתי בטוח שמדובר בשוטר ואקבל דו"ח), שנינו יוצאים החוצה, הוא אומר לי אתה יודע שמגיע לך דו"ח?, אני שואל אותו על מה, בקיצור ראיתי שהבן אדם מדבר יותר מדי, אני שואל אותו אם הוא שוטר, (היות והוא היה על בגדים אזרחים, ועם רכבו הפרטי), הוא שולף לי את התעודת מתנדב שלו, איך שראיתי את תעודת המתנדב שלו, אמרתי לו שהיה אסור לו לעצור אותי בצד וכל שכן לא להציג בפני את תעודת המתנדב כשהוא לא בתפקיד, ותתפלאו לשמוע הוא עוד אומר לי אני בתפקיד 24 שעות. שמתי לב שיש לי פה עסק עם אחד שמתלהב יותר מדי, הודעתי לו מפורשות שאם הוא לא יחדל מהדברים האלו, אצטרך להתלונן עליו על כהתחזות לשוטר... בעיני זאת שיא החוצפה התנהגות של מתנדב כזה, ויש לו מזל שהוא נפל אצלי, ולא אצל שוטר או קצין אחר, שהיה שולל ממנו את תעודת המתנדב, ומשעה אותו מהמשא"ז לצמיתות....

לקחת את הפרטים שלו?

אם לא, אתה שותף לפשע! ידעת על עבירה, ואתה לא מדווח. התחזות לשוטר, היא עבירה על החוק! ויש איתה עונשים הקבועים בחוק. ידיעת פשע, ואי דיווחו, הוא פשע גם.. על כן, אם לקחת את הפרטים של המנויק הזה, אתה חייב לדווח לכל הפחות למב"ס שלו...

מתנדב

New member
מצד אחד כ"כ ריחמתי על הבחור....

שמתי לב שהוא מתנדב חדש, אבל בסופו של דבר הוא התנצל והביע התחרטות.. מקווה שלהבא הוא ילמד את הלקח....

שלום30

New member
באיזה זכות הוא יקח ממנו פרטים ?

למה שהמתחזה יתן לו את הפרטים ? כפי שהבנתי המנהל כאן בכינוי מתנדב לא היה בתפקיד ולכן אין לו זכות לקחת פרטים מאזרח אחר. ולמה שאותו מתחזה יתן לאזרח את הפרטים ? מתנדב היה מקסימום רושם את פרטי הרכב ואת פרטי המנוי שהיו בתעודה - אם הצליח להציץ בהם ותו לא

שלום אתה מוזר, אתה יודע?

אתה יודע שלכל אזרח יש זכות עיכוב עד לבוא משטרה? אתה יודע שלכל אזרח יש זכות לבקש מאזרח שנראה לו חשוד הצגת תעודה מזהה? תשאל, ותראה שאני צודק. לכן, הוא יכל לבקש תעודה, בלי שום בעיות!!!!!!

מתנדב

New member
kיציק לוי....

יש זכות לבקש תעודת מזהה, אבל השאלה אם מותר לך לרשום את הפרטים שלו... ויש הרבה הבדל אם אתה רואה את התעודה שלו, לבין שאתה רושם את הפרטים שלו.

AAA1981

New member
Kיציק קודם כל../images/Emo45.gif

שנית תסכים איתי שזה שיש לאזרח זכות זה לא אומר שיתנו לו את הזכות .אתה בטח מבין למה כוונתי. סתם לידיעה גם לשלום וגם למתנדב, אחד הדברים שמתנדב (ממה שאני יודע ית"מ) אינו יוכל לעצור רכבים כשאינו בתפקיד בגלל שאינו מבוטח. אבל במקרה וכן עצר ונתן דוח הדוח תקף והגיע כזה סיפור לבית משפט בת"א האזרח שכנראה קצת מתמצא בעניין אמר לשופט הבחור לא היה במשמרת לכן אני רוצה לבטל את הדוח השופט לא רק שחייב אותו אלא העלה לו את הקנס ושיבח את המתנדב. בתכלס אכן אם קורה משהו למתנדב שלא בתפקיד הוא ללא ביטוח וללא גיבוי ולא חסר אזרחים מטורפים שיעשו מעשים נפשעים! לילה טוב איציק

מתנדב

New member
זה בהחלט ידוע לי.....

שאתה יכול לתת דו"ח, גם כשאתה לא במשמרת, והדו"ח יהיה קביל....

שלום30

New member
איציק מה מוזר ?

אדם שלא יודע דבר כלשהו נקרא מוזר ? אלא אם כן אתה מאמין שעל בני האדם לדעת הכל מכל כל בעולם ואסור להם לא לטעות אחרת הם מוזרים באמת איציק

שלום30

New member
ועוד איציק בנושא שלנו

נניח בקשת את הפרטים מאותו אדם והוא לא נותן לך אותם מה תעשה ? תפעיל כח ? יש הבדל בין זכות לבקש פרטים לבין עיכוב אזרח. צריכה להיות סיבה טובה לאזרח לעקב אזרח אחר . אם יש למי מכם את לשון החוק המדויקת אשמח אם תביאו כאן ותאירו את עיני.

AAA1981

New member
שלום לידיעתך יש פסק דין של

בית משפט שכל אזרח שדורש ממך עקב ביצוע עבירה אתה חייב לתת את הפרטים . כמובן שרוב האנשים יתנו לו מכות
אבל זה מה שהחוק אומר. אני יחפש את הפס"ד יש לי אותו היכן שהוא במחשב אחפש ואשים בפורום. לילה טוב שלום. איציק

שלום30

New member
מתנדב ../images/Emo11.gif

מה פתאום אתה עוקף בלי לאותת ? זו סכנת חיים ההוא לא סיכן חיים ואתה סכנת חיים הוא תמיד יוכל לטעון להגנתו.....

מתנדב

New member
צודק, זה באמת סכנת חיים

אבל יד אחד היה על ההגה, ויד אחד הדלקתי את הרדיו לשמוע חדשות

למעלה