../images/Emo13.gif חגייייייייייי ../images/Emo24.gif !!!
א. לא צריך ל
קח -
או
קר - ומיד העולם יראה לך הרבה יותר... ורוד!!!
ב. בעניין השיחה והגישה שלך, רציתי לספר פה, בהזדמנות חגיגית של פורום חשוב זה - איך אני עושה שיחה שכזאת
-לא יודעת אם זה בהכרח יותר נכון או יותר מקדם את האינטרסים שלי... אבל לפחות אני מרגישה יותר טוב ויותר אסרטיבית עם זה!
- כשפונה אלי סוכן כזה ואומר לי: "אני צריך אותך להדרכה שכוללת כך וכך וכך וכך..." (-נותן לי את כל הפרטים) אני אומרת לו: "או קי. אין בעיה! אני פנויה בתאריך הזה. מכירה מצויין את המסלול. אני עושה גם חידונים ושעשועים באוטובוס שמותאמים לרמת הקבוצה, אני מדברת על כך ועל כך... יש לי מלא חוות דעת מצויינות ממטיילים, יש לי נסיון של 10 שנים בתחום, מבטיחה לך שהקבוצה שלך מאוד תהנה איתי...(וכד' - מספרת לסוכן הזר בשבחי
כי אם אין אני לי - מילי?!...
) ואחרי שאני מסיימת, אני אומרת לו באותו הרצף - "זה יעלה לך
600 ש"ח. זה השכר שאני עובדת איתו עבור יום הדרכה שכזה ורק רציתי לברר איתך בדיוק איך אתה משלם, כיוון שאני מגיעה עם ליום טיול עם פנקס הקבלות שלי ואשמח אם תשלם לי במקום - כנגד הקבלה"! = בצורה הזאת!
בעבר נהגתי כמוך והייתי משאירה לסוף השיחה את השאלה: "רגע, וכמה אתה משלם?" ולא אהבתי בד"כ את התשובות!
בעצם - למה אני צריכה לשאול את הסוכן כמה
הוא משלם?! יש לי תעריף משלי, שאני מכבדת את עצמי בעבורו (והפוך!) וזו העלות!!! אז אם מישהו פונה אלי לקבל את שירותיי/מרכולתי - יש לה מחיר ואני לא מתביישת להציג אותו!! רוצה - יקח! לא רוצה - לא יקח!
אני מאמינה מאוד שאני נותנת תמורה מלאה לכל שקל שאני מבקשת על שירותיי!! זה מספיק, לא?!... חוצמיזה, תמיד עיצבן אותי שכשסוכן פונה אלי - ראשית כל - מפרט לי את כל הדרישות שהוא רוצה ממני ליום עבודה שלו ובכלל לא מזכיר את המחיר שהוא מתכוון לשלם!
תמיד הנושא של המחיר נשאר לסוף כ"עניין שולי" עאלק!!
כאילו שלסוכן ברור מאליו שמורה דרך יקבל כל הצעת מחיר עבור יום עבודה שהוא "ברוב טובו" - מספק לו!!!...
אז נכון שיש חוצפנים בעולם וכנראה רובם מתרכז בארצנו הקטנטונת...
אבל אין טעם "לחנך" את העם! מספיק להיות אסרטיבים ולעמוד על שלנו! וכל זה יצלח (לדעתי) - אם נהיה מספיק מגובשים!!! ונפעל בתיאום מלא בינינו!! (כמו גילדה או אגודה לכל דבר!
האם יש בינינו נציג מתולתל עם שפם - כדי שיוכל לנהל את השביתות והעיצומים שלנו?...
)