חוצפה של סוכן.

חוצפה של סוכן.

קיבלתי טלפון של סוכן, שמחפש מדריך ליום שישי הקרוב. טילפנתי אליו, ואחרי שנמסר לי פירוט המסלול, שעות ההתייצבות ושאר פרטים חשובים, החלטתי לשאול את שאלת מיליון הדולר: כמה הוא משלם ליום הדרכה? התשובה: 400 ש"ח כולל מע"מ, כלומר 328 ש"ח ללא מע"מ - ברוטו. עד מתי?????????????????????????????? מובן שלא לקחתי את יום ההדרכה, כי ברגע שהוא שאל כמה אני רוצה, ועניתי לו, הוא אמר לי: תשאיר לי את מס' הטלפון שלך ואחזור אליך. אבל ............ מה דעתכם על החוצפה? חגי, שמאז השיחה הוא קצת
.

alonaski

New member
../images/Emo13.gif חגייייייייייי ../images/Emo24.gif !!!

א. לא צריך ל
קח -
או
קר - ומיד העולם יראה לך הרבה יותר... ורוד!!!
ב. בעניין השיחה והגישה שלך, רציתי לספר פה, בהזדמנות חגיגית של פורום חשוב זה - איך אני עושה שיחה שכזאת
-לא יודעת אם זה בהכרח יותר נכון או יותר מקדם את האינטרסים שלי... אבל לפחות אני מרגישה יותר טוב ויותר אסרטיבית עם זה!
- כשפונה אלי סוכן כזה ואומר לי: "אני צריך אותך להדרכה שכוללת כך וכך וכך וכך..." (-נותן לי את כל הפרטים) אני אומרת לו: "או קי. אין בעיה! אני פנויה בתאריך הזה. מכירה מצויין את המסלול. אני עושה גם חידונים ושעשועים באוטובוס שמותאמים לרמת הקבוצה, אני מדברת על כך ועל כך... יש לי מלא חוות דעת מצויינות ממטיילים, יש לי נסיון של 10 שנים בתחום, מבטיחה לך שהקבוצה שלך מאוד תהנה איתי...(וכד' - מספרת לסוכן הזר בשבחי
כי אם אין אני לי - מילי?!...
) ואחרי שאני מסיימת, אני אומרת לו באותו הרצף - "זה יעלה לך 600 ש"ח. זה השכר שאני עובדת איתו עבור יום הדרכה שכזה ורק רציתי לברר איתך בדיוק איך אתה משלם, כיוון שאני מגיעה עם ליום טיול עם פנקס הקבלות שלי ואשמח אם תשלם לי במקום - כנגד הקבלה"! = בצורה הזאת!
בעבר נהגתי כמוך והייתי משאירה לסוף השיחה את השאלה: "רגע, וכמה אתה משלם?" ולא אהבתי בד"כ את התשובות!
בעצם - למה אני צריכה לשאול את הסוכן כמה הוא משלם?! יש לי תעריף משלי, שאני מכבדת את עצמי בעבורו (והפוך!) וזו העלות!!! אז אם מישהו פונה אלי לקבל את שירותיי/מרכולתי - יש לה מחיר ואני לא מתביישת להציג אותו!! רוצה - יקח! לא רוצה - לא יקח!
אני מאמינה מאוד שאני נותנת תמורה מלאה לכל שקל שאני מבקשת על שירותיי!! זה מספיק, לא?!... חוצמיזה, תמיד עיצבן אותי שכשסוכן פונה אלי - ראשית כל - מפרט לי את כל הדרישות שהוא רוצה ממני ליום עבודה שלו ובכלל לא מזכיר את המחיר שהוא מתכוון לשלם!
תמיד הנושא של המחיר נשאר לסוף כ"עניין שולי" עאלק!!
כאילו שלסוכן ברור מאליו שמורה דרך יקבל כל הצעת מחיר עבור יום עבודה שהוא "ברוב טובו" - מספק לו!!!...
אז נכון שיש חוצפנים בעולם וכנראה רובם מתרכז בארצנו הקטנטונת...
אבל אין טעם "לחנך" את העם! מספיק להיות אסרטיבים ולעמוד על שלנו! וכל זה יצלח (לדעתי) - אם נהיה מספיק מגובשים!!! ונפעל בתיאום מלא בינינו!! (כמו גילדה או אגודה לכל דבר!
האם יש בינינו נציג מתולתל עם שפם - כדי שיוכל לנהל את השביתות והעיצומים שלנו?...
)

יופי אלונה!

ואת צודקת לגמרי, אם אנחנו לא נדע להעריך את עצמנו כערכנו, מי ידע לעשות זאת?!

alonaski

New member
= נהפוך הוא! הרווחתי!! ../images/Emo8.gif

א. 600 ש"ח זה שכר שמספק אותי!
ב. נדיייייייייייייייירררררררררר (!!!!!) שסוכנים מציעים ככה סתם למדריכים שהם לא מכירים - שכר גבוה מ 600 ש"ח!
(מנסיון אישי!) ג. אם הוא משלם 700 ואני מציעה את עצמי ב 600 ... - אז הוא בטח "יקפוץ על המציאה" של "מדריכה-כ"כ-זולה"....
וישכור אותי לכל הטיולים שלו בעתיד!!!
= אז הנה = הרווחתי סוכן ועבודה לטווח הרחוק!!

חגי, אני במקומך הייתי מבקש .....

את הטלפון של ראש הקבוצה ורק אחר כך מדבר על המחיר. זה יכול לאפשר לך לפנות ישירות לראש הקבוצה, ולסגור עיסקה יותר זולה לקבוצה תוך עקיפה של הסוכן. בתנאי - כמובן - שאתה מוכן לשרוף קשרים עם הסוכן הנ"ל. הסוכן לא חוצפן! הוא פשוט תאב בצע! והוא ימצא מספיק מו"ד רעבים שיעבדו איתו בשכר הזה.

alonaski

New member
מה?!?!?... ../images/Emo5.gif

אני לא הייתי עושה דבר כזה!!!... זה נשמע לי נבזי מדי! זה לגזול עבודה ממישהו שטרח עליה! והשקיע מזמנו ומירצו! נראה לי משה, שאתה שוכח שגם סוכני הנסיעות נמצאים יחד איתנו באותה "סירת-התיירות הטובעת"... ואם סוכן אחד מסכן מצליח לשמור על "ראשו מעל המים", אני מאמינה שהוא עושה את זה במאמץ רב!! לא אני אהיה זו שאשים לו רגל!! זכותו לשרוד - בדיוק כמו שזכותי לשרוד! אם אני מאוד ארצה - אני אתחרה איתו על ה"נישה" שלו, אבל אעשה את זה מהבסיס. אעבוד על גיבוש חוג הלקוחות שלי מהיסוד (-כמוהו) ולא אנסה לגזול לקוחות ממישהו אחר! = זה מעבר לחוקי ההגינות במשחק הזה!!
(וחוצמיזה - לא נראה לי שסוכנים מוסרים כ"כ בקלות את מספרי הטלפון של ראשי הקבוצה שלהם למדריכים שהם לא מכירים...)

סוכן וטוב לו!!!!!!!!!!

כל אחד ושיטתו הוא ונכון שלא צריך לשרוף קשרים אם סוכנים אך לצערי יש בתוכנו מורי דרך שלא מכבדים את עצמם גם במחיר יום ההדרכה וגם בדרך שבה הם מקלקלים לאחרים . מי שמחפש זול גם יקבל זול נתקלתי כבר במורי דרך שנאלצו "תרתי משמע" לעבוד במחיר נמוך וגם הטיול היה ברמה נמוכה תוך כדי זלזול במטיילים ומטיילים כאלו לא חוזרים לאותו סוכן אני כבר הדרכתי טיולים "בהתנדבות" מלאה מסיבות שונות וזה גרם לאתו סוכן לא לזלזל בי יותר ולשלם כמבוקש כבר נתקלתי בסוכנים שדורשים ממורה הדרך לרמות בואצרים ואם לא אז המדריך גרוע ועד מקרים כך שסוכנים הגונים נתנהג בהגינות רבה סוכנים שאינם הגונים נשתמש באותם שיטות שהם משתמשים כדי לדפוק אותנו

shapira meir

New member
וכמובן שאי אפשר לשכוח התנהגות

של אחראית על המדריכים בשטיח המעופף, שקבוצה רצתה שאני אדריך אותם בכרתים (צביקה מכיר את הסיפור, הוא היה היוזם והממליץ), קבוצה של 70 איש, האחראית על המדריכים טענה שהיא לא משלמת יותר מ-50$ ואם הלקוח רוצה שישולם לי לפי דרישתי (140$), זה יפול עליו, ועשתה הכל להכשיל את היוזמה, כאשר טענה שהתוספת להדרכה לכל הטיול כ-125 דולר לאדם, כאשר התוספת היא לא יותר מ-30 דולר לכל הטיול לאדם, וטענה שמלון אתינה פלאס נמצא בתוך עיר הבירה כאשר הוא נמצא 20 קמ מהעיר, וטענה שמי שאומר אחרת הוא שקרן ולא זזה מדעתה גם כשהראו לה את דף המלון מהאינטרנט שגם הוא מאשר זאת. בסופו של דבר מרוב עמידה על עקרונות החסכון..... העיסקה בוטלה על ידי הלקוח והם יצאו עם חברה אחרת לים המלח. אבל אני יודע על כאלו שמוכנים לעבוד חינם, ושודדים את המטיילים באופצ'יונאלים, ואחר כך עושים שם רע לכולם. אגב, הסכום שהוצע לחגי מקובל כסכום של מזומן.....

בשורה טובה!!!!!!!!!!!!!!!

חכו שחגי יספר עליה ובבאותו מעמד מסתובב בענף סיפור על מורה דרך שמציע שרותיו ב300ש"ח ופנו אליו מחברה מכובדת בעלת סוכנים ומתאמים/ות רבים ובקשו ממנו לקלוט קבוצה במלון בירושלים ושהוא נשאל מה מחיר יום העבודה ענה שום דבר גם אין צורך בנסיעות נתחשבן בעתיד בימי הדרכה שבוע לאחר מכן פנתה אותה מתאמת למורה דרך אחר ושאלה את אותום שאלות ומשנענתה המחיר הוא יום הדרכה ענתה לו אבל ההוא עושה את זה ללא תשלום ולאחר מכן הסתובבה במשרדי הסוכנות המדוברת ו"לכלכה" על המדריך שבקש את שכרו כדין כנראה מדובר ב"נורמה " פסולה ועלינו להוקיע את אותו מורה דרך מקרבנו ואני שואל אתכם האם צריך לפרסם את שמו של אותו מורה דרך או לפעול בדרך אחרת ומהי??????????????

צביקה - לפרסם, אבל לא בפורום.

זה הנשק היחידי שיש לנו כנגד מי שנלחם בנו. הבעיה היא שתקנון הפורומים אוסר זאת, ואני לא אתן יד למלחמות אישיות מכל סוג פה.

טוב, היות שגם צביקה וגם מוישלה

שמעו ממני את הסיפור במלואו (על אותו מורה דרך), אני לא חושב שאנחנו צריכים לפרסם את שמו פה מעל דפי הפורום, כי זה אינו דבר רלוונטי. ולגבי הסוף השמח של הסיפור: הסוכן התקשר אליי הערב, ושכר את שירותי בשכר שאותו אני מבקש. לכן, אם תחפשו אותי ביום שישי הקרוב, סביר שאהיה בין הסטאף למערות לוזית. חגי

אגודת מורי הדרך לישראל

מכיוון ששני מורי הדרך המדוברים אינם חברי אגודה לא נוכל לטפל בנושא לפחות ביצירת הד ציבורי הועדה לתיירות פנים שמורכבת בחלקה ממורי דרך מתנדבים שעושים ופועלים למען מורי דרך חברי אגודה על חשבונם וזמנם ולשם כך נתכנסנו..... במידה והיה מדובר במורי דרך חברי אגודה לפחות הינו מטפלים מול חברת הנסיעות על מנת לעקור מהשורש תופעות כאלו

צביקה ידידי:

היות ושוחחנו על כך בטלפון, רק לפני מס' שעות, לדעתי, צריך למצוא את הדרך כיצד להוקיע את המעשה, ואני משוכנע, שיהיו גם מ.ד חברי אגודה שינהגו בצורה כזו. היות ואדם כאשר הוא מגיע למצבים מסויימים, הוא חושב על הצלחת הפרטית שלו, ולא על הקערה הכללית של כולם. זה בדיוק כמו לנהל באסטות בשוק: איפה תקנה? אצל זה שהסחורה שלו נראית טוב וזול. חגי

מזכיר לי משהו

בתקופת האינתיפאדה הקודמת, היו הרבה מורי דרך (רעבים כלשונך) שפשוט הודיעו לסוכן כי אינם מבקשים ממנו כל שכר. הם הסתפקו בעמלות שקיבלו מבעלי העסקים אליהם הביאו את המטיילים שלהם. אני מכנה את התופעה הזו - ותסלחו לי על הביטוי "להזדנות" (לרדת לזנות).

מה הבעיה?

כאשר מתקשרים אלי ולא משנה אם זה סוכן או סתם מישהו שקיבל את שמי. לאחר שיחה קצרה על מועד ואופי הטיול, אני מציין את המחיר. אם מתאים בסדר, לא מתאים, לא עשינו עסק.

שכר של מדריך

לדעתי אתם, מדרכי טיולים של ישראלים - שאין לי מושג איך מתבצע יום עבודה כזה - כמה שעות ? מה נדרש הכל מהמדריך(ה) אך בשכר של 6 -700 שקל ליום עבודה אתם באמת זקוקים לארגון חזק ביותר,כי אין לי ספק שרבים רבים יסתפקו היום בהרבה פחות, ושום סוכן לא יוכל לעמוד מנגד.

יוחאי - אתה צודק וטועה גם יחד.

הועדה לתיירות פנים, כך לפחות שמעתי, הגיעה להסכם שמשמעותו היא, ששכר יום עבודה בתיירות פנים יהיה 550 ש"ח + מע"מ (כלומר 650 ש"ח ליום). לצערי, ולצערם של עוד כמה, אין גוף שמוגדר כאיגוד סוכני תיירות הפנים, כפי שיש כזה בתיירות הנכנסת, דבר שמאלץ אותנו לעיתים לדבר עם קירות אטומים. נכון הוא, שישנם מעט צדיקים בסדום, המוכנים לשלם את הסכום הנ"ל, אולם רובם, לצער כולנו, אינם מוכנים לשלם אותו. לכן המאבק פה, הוא לצערי, מאבק דון קישוט. ולגביי חברינו, מורי הדרך האחרים, יימצאו יותר ממורה דרך אחד, שיצאו לעבוד במחירים של בין 250 ל 300 ש"ח ליום הדרכה. מוסר ההשכל מכל הסיפור, הוא שיש להיות אסרטיבי, בבקשך שכר הדרכה. אני (ואני מדבר בשם עצמי בלבד), יכול להרשות לעצמי לוותר על יום הדרכה בשכר נמוך, היות ויש לי אלטרנטיבה. לשימחתי, ההדרכה בתיירות הפנים, הולכת היום לכיוון חיובי, לפחות בעיניי, שבה קבוצות שונות יוצרות קשר ישיר עם מורה דרך זה או אחר, ודרכו מזמינים את כל העיסקה, ובכך מדלגים על סוכן הנסיעות, והאופרייטור/ית הצעיר, שבינו ובין (מינימום) הכרת מפת ארץ ישראל וגבולותיה, אין אפילו שמץ.... כך שיום אחד, קיבלתי דף מסלול מאחת שכזו שהורה לי לעשות כפעילות ערב טיול סובב ים המלח. חגי

למעלה