"חוצפה מדרגה נדירה"

"חוצפה מדרגה נדירה"

זו לא אמירה שלי, אלא של ´גורם ממשלתי משפטי רם דרג´. אהוד ברק, ברוב חוצפתו, דורש מהמדינה שתממן את שכר טרחת עורכי דינו בסכום של כ-900,000 ש"ח !! (תשע מאות אלף), על ´הכנתו´ לעדות בוועדת אור. בכדי להבין ולקבל מושג כלשהו על הרף החוצפה החדש שהציב ברק יש לקרוא את המידע בקישור המצורף. השוטרים שזומנו לוועדה ´זכו´ לתמיכת המדינה ב-100,000 ש"ח, חצי מזה עבור ההכנות לדיון, והשאר לשלב הסיכומים. לאות מחאה על תמיכתה העלובה של המדינה בשוטריה (שמילאו אחר הוראות מלמעלה קרי הממשלה) החליט מפכ"ל המשטרה, ויליק, להופיע ללא ייצוג כלל. שימו לב לאיום הבכייני של ברק. "אם הוא לא יקבל את הסכום הנ"ל, הוא ´יאלץ´ לגייס תרומות מהציבור בכדי לכסות את חובו לעורכי הדין." אמממ... האם גם הקרקע בכפר שמריהו (אחד המקומות היקרים ביותר בארץ!!) והבית שיבנה שם, גם מתרומות? אני מצטרף לאמירתו של המשפטן מעלה, "חוצפה מדרגה נדירה"!!

רון סי

New member
הויכוח הוא לא על עצם דרישת התשלום

אלא על גובהו, נכון? אבל ככה זה עם עורכי דין. אם הם מקבלים שכר לפי שעות, והם מגישים חשבון, אז צריך להתווכח עם החשבון. התעריף הוא כמקובל, אז נותר רק להתווכח על מספר השעות שדווח. האם נטען שמספר השעות הוא שקרי? או שנטען שלא היה צורך בשעות אלה? אם נטען שהדיווח הוא שקרי אז זה חמור מאד. יש מקום להגשת תלונה למשטרה על רמאות מצד עורכי הדין. אם נטען שלא היה צורך בשעות, אז נו, קל לדבר... האם מישהו אחר היה יכול לבצע את העבודה בפחות שעות? האם בוצע ניתוח של פעולות עורכי הדין בשעות שהשקיעו? מלבד זאת, גם זו טענה חמורה, כאילו עורכי הדין פעלו שלא בתום לב וניפחו חשבונות. ראוי לתלונה ללשכת עורכי הדין. בקיצור, בכל מקרה, זהו ויכוח טכני על גובה החשבון.

שכחת פרט עובדתי חשוב

לשוטרים נקבע סכום של לא יותר מ-100,000 ש"ח. ועובדה נוספת, ´הכנת´ ברק לעדות בוועדה הייתה הרבה יותר קלה. אם לא גזרה שווה, אז לפחות התאמה יחסית. לגבי שכרם של עורכי הדין, אם נופח או לא, ואם בהתאם נעשה דבר רמאות, הוא לא מן העניין, ברק הוא זה התובע (עורכי הדין _רק_ מייצגים) החזר כספי. הוא בוודאי מודע להקצבה שקיבלו השוטרים (שפעלו תחתיו, ומנקודת ראות שלי, אמנם לא שייך לדיון אבל, עליו להגן עליהם בחרוף נפש בדיוק כפי שהם עשו בכל הנוגע לביצוע הפקודות, אבל זו _רק_ דעתי שלי הפרטית) אז איך הוא מעז לדרוש סכום מופרז שכזה? בנוגע לגובה הסכום, עושה רושם שזה לא מזיז לו אם עורכי הדין רימו או לא, הרי אין בכוונתו לשלם להם אגורה שחוקה אחת מכיסו, לשם כך יש את אוצר המדינה. ואם לא יקבל, אז אין בעיה, הוא הרי איים שיפנה לתרומות מהציבור. עצם האיום המרומז מעיד עליו לא מעט, מעבר ל"חוצפה מדרגה נדירה"...

רון סי

New member
לא שכחתי

התמיכה שנקבעה לשוטרים מעידה על כך שעקרונית יש מקום לקבל מימון הגנה משפטית מהמדינה לעובדי ציבור שנתבעים בשל תפקידם הציבורי. הויכוח הוא רק על גובה הסכום. הכנת ברק היתה יותר קלה: מי קבע? נורא קל לדבר כשאתה לא זה שצריך לבצע את העבודה. ואם יתברר שהכנת ברק היא דוקא יותר מסובכת, מחייבת חוכמה רבה יותר ונסיון רב יותר, ובעלת סיכון גבוה יותר? אם זה אכן כך, אז הדרישה מוצדקת. אין גם מקום להשוואה לשוטרים. שוטרים יש הרבה. ראש ממשלה יש אחד כל פעם. ראשי ממשלה מקבלים כל מיני הטבות ששוטרים לא מקבלים. זה טבע הדברים.

אגב, מה דעתך על כך שהוא רוצה

(באיום מרומז שעדיין איני מבין את פישרו) לגייס את הכסף מתרומות מהציבור? סתם מתוך סקרנות, האם אתה חושב שהוא יצליח לגייס כסף מהציבור?

רון סי

New member
זו זכותו לנסות

כל אחד יכול לנסות לגייס כסף מהציבור, לפי כללים משפטיים ידועים. אם הוא יצליח או לא, לא לי לנבא. אני בטח לא אתרום לו.

PolarBear

New member
זה מאוד מעניין, אבל...

איך בדיוק זה קשור לפורום חופש? לידיעתך - חופש הינו אירגון א-פוליטי. הוא לא אירגון שמאלני, ולחלוטין לא גרופי של אהוד ברק

למעלה