חופש..

twigy

New member
חופש..

"סליחה כבר הנחת היום תפילין?" שואל אותי עסקן עם זקן אמרתי לו "לא, ומה איתך? כבר קראת הנסיך הקטן?" יונתן גפן. מעבר לכל הציניות הזו, אני רוצה להגיד, שאני כבר לא ממש מרגיש כפיה דתית, מדי פעם אני רואה בתחנה המרכזית אנשים שמבקשים תרומות לטובת הרבי הזה והרבי הזה או מנסים למכור כל מיני דברי דת, אבל למען האמת, הם מפריעים לי פחות מהחבר´ה של מוניות השרות שצועקים כל היום "אשקלון אשקלון תל אביב" הדבר היחיד שמפריע לי כשמדובר בדתים, הם בני הישיבות, שאני מרגיש שעלי לממן מוסד שאינני מאמין בו, ויותר מכך, לממן את אמונתם של אחרים. וזה דבר שנורא מפריע לי, וקשה לי להבין איך במדינה דמוקרטית מתוקנת, מאפשרים מצב שבו יש כזה חוסר שויון, שבו אדם אחד רוכב על גבו של אדם אחר - בזמן שאני נלחם להגן על עמי, מסכן את חיי, אדם אחר יושב וקורא מספר אמונתו, ואני משלם לו. אבוסרד כזה לא ייתכן. או שאנחנו פשוט סתם דמוקרטיה לא מתוקנת.

איילת1974

New member
הכפייה הדתית אינה רק מימון ישיבות.

נכון שזה מעצבן שאתה עומל קשה משרת בצבא, משלם כסף רב ל לימודים ואח"כ מעל50% מכספך הולך למסים, ובין היתר לטובת כאלה שלא עוסים כלום, אבל לא זו הבעיה העיקרית בכפייה דתית. איני יודעת בן כמה אתה ומתי תחפוץ להקים משפחה משלך, אבל כיום רק נישואים אורתודוכסים מוכרים בישראל, מדינתנו הנאורה. מדוע נישואים רפורמים או קונסרבטיביים, שגם הם דתיים, אינם מוכרים? ואף יותר מזו- מדוע זוגות שאינם מעוניינים בנשואים דתיים צריכים לנסוע לקפריסין בשל כך, ולא לחגוג עם משפחתם וחבריהים בארץ? למעט הנישואין יש דברים נוספים קרי: חוק החזיר, האוסר על גידול חזירים ומכירתם, האין זה פוגע בחופש העיסוק וחופש המחשבה? מי שרוצה שיוכל חזירים או כל דבר אחר שיחפוץ ומיש שרוצה שיוכל כשר למהדרין. כדוגמה אישית אספר לך שאני צמחונית אידיאליסטית, שמאמינה שאכילת בשר היא רצח, תתאר לך שמסיבה כזו או אחרת הממשלה זקוקה לי לקואליציה, ואני אוסרת על גידול בקר ועופות לצרכי שחיטה, אוסרת ייבוא בשר ולא נותנת לך אפשרות לאכול בשר מכל סוג שהוא?! בוודאי תאמר שאין מקום להשוות בין השניים, אך אם קצת תחשוב על זה תראה ששני הדברים הם אותו הדבר בדיוק.

twigy

New member
מה בעצם מפריע לך

להתחתן כפי שמקובל ביהדות ? (אני אתאיסט..אגב).

twigy

New member
שמתי לב שבפורום הזה יש מחסור בדתיים

למי אנחנו צועקים ? לעצמינו ? כולנו מסכימים עם מה שאנחנו אומרים... אז מה אנחנו..בעצם..

איילת1974

New member
זה לא העניין אם מ]ריע לי או לא

עצם העובדה שאין אפשרות אלטרנטיבית, זוהי המהות של כפייה דתית. ואתה יודע מה?- ברגע שיאפשרו נישואים רפורמים ונישואים אזרחיים בארץ, יפחתו מס´ האנשים שמתעקשים על חתונות כאלה. אנחנו רק רוצים את זכות הבחירה, אח"כ שכל אחד יעשה הטוב בעיניו. נ.ב. נישואים רפורמים הם כן נישואיים ברוח הדת היהודית. הסיבה היחידה שהאורתודוכים מתנגדים לכך היא שהם רוצים שליטה על מקורות המימון לכך, ואם הנישואים האלה יוקרו ע"י המדינה, הם יצטרכו לוותר על חלק גדול מהתקציב לטובת הרפורמים- זהו שיקול אופורטוניטי גרידא.

chan

New member
נשואים רפורמים

רק לידיעתך הנשואים הרפורמים גרועים עשרות מונים מבחינת ההלכה מסתם נישואים אזרחיים. הרי הרפורמים פשוט לוקחים ומסלפים את כל הכתוב בתורה ועוד מציגים אותה בתור הדת היהדות, הרי נשואים רפורמים מתקיימים גם בין לא יהודים וגם בין אנשים מאותו מין,דברים המנוגדים מפורשות לכתוב בתורה. וברור כי נישואים אלה אינם יכולים להיות מוכרים ע"י המדינה פשוט משום שהם מבאים לאובדן העם היהודי.

רגע

"וברור כי נישואים אלה אינם יכולים להיות מוכרים ע"י המדינה פשוט משום שהם מבאים לאובדן העם היהודי." 1. הם כן מוכרים ע"י המדינה (כאשר הנישואין התבצעו בארץ אחרת). 2. זה תלוי איך את תופסת את המושג "מדינה יהודית".

chan

New member
תשובה

1) זו אכן בעייה שהם מוכרים ע"י המדינה. 2) ישנה הגדרה אחת למיהו יהודי והיא: כל בן לאם יהודיה הוא יהודי. (איזו הגדרה אחרת אתה מציע?)

כתבתי

"מדינה יהודית" לפירוש מושג זה יש מספר גישות (אני מכיר 5). אגב, הגדרה שלך למי הוא יהודי שגויה (מבחינת הגדרת המדינה). ההגדרה היא: כל בן לאם יהודיה ואיננו בן דת אחרת או שהתגיר (אפילו גיור רפורמי) הוא יהודי.

korinalir

New member
בדיוק לפני שבוע היתה לי בגרות בזה

הנה הגישות היישר מהבגרות באזרחות לכאן: 1. מדינה יהודית - מדינת התורה גישה התומכת במדינת הלכה מזוהה עם החרדים גישה זו אנטי ציונית 2. מדינה יהודית דתית-לאומית גישה תומכת בצוויון יהודי שמבוסס על התורה אבל מדינת הלכה אצלם בגדר אידיאליה בלבד והם לא שואפים אליה פוליטית בפועל, בנוסף הם רואים את הקמת המדינה כחלק מתהליך הגאולה המשיחי. הגישה מזוהה עם הדתיים הלאומיים כיפות סרוגות. 3. מדינה יהודית מדינת לאום יהודי תרבותי: בעד מדינה חילונית דמוקטית שחוקייה ברוח המסורת היהודית אך לא מבוססים לגמרי על חוקי התורה אלא מסורת יהודית בכלליות שכוללת גם את המסורת החילונית כלומר היסטוריה ספרות אומנות וכ"ו ע"י יהודים וגם התורה בתור מסורת יהודית.הערכים מבוססים על מסורת כללית לא התורה ספציפית 4. מדינה יהודית מדינת העם היהודי: גישה זו דוגלת שמדינת ישראל היא לא רק לישראלים אלא לכל יהודי העולם כולל התפוצות ומעונינת בקשר אדוק עימם הרואים את המדינה כמדינה לכל בן הלאום יהודי באשר הוא בלי שום קשר לדת. 5. מדינה יהודית מדינת היהודים: גישה זו אומרת שהמדינה צריכה להיות מדינה שבה מתקיים תמיד רוב יהודי מבחינה דמוגרפית זהו התנאי היחיד אין שום קשר לדת ולתורה. 6. זוהי לא גישה למדינה יהודית אלא גישה למדינת ישראל כמדינת כלל אזרחיה בעד לבטל את הצוויון היהודי להנהיג שוויון זכויות מלא למיעוטים ולהפריד דת ממדינה לחלוטין.

סליחה?

"וברור כי נישואים אלה אינם יכולים להיות מוכרים ע"י המדינה פשוט משום שהם מבאים לאובדן העם היהודי" איך בדיוק? לדעתי, דווקא כפיית הנישואין האורתודוקסים היא זו שתביא לאובדן העם היהודי, או לפחות לסלידה מהדת אצל הרבה מאוד אנשים...

מה מפריע לך לצבוע את השיער לכחול?

לא רוצה! לא בראש שלי!!! אני רוצה שהחתונה שלי תהיה לפי התכנון שלי, לא לפי התכנון של איזה מוסד... אחרי הכל אני זאת שמתחתנת לא?

למעלה