חופש פואטי בכיכר

חופש פואטי בכיכר

מירון בנבנשתי מסכם את עיקרי ההסתייגות וחוסר הנעימות שחשתי לאור הנאום של גרוסמן, קרי הכמיהה לישראל היפה שכביכול הושחתה רק לאחרונה ובעיקר ההתמקדות במנהיגות חלולה תוך תמיכה מובלעת במדיניות הכללית, וכמובן ההתעלמות מכל מה שמושחת וזועק למחאה ולשינוי דרסטי ולא ייפתר מאליו עם הסכם שלום. ודרך אגב, מה הרלוונטיות של הנאום של גרוסמן לפורום הזה? אפרופו הדיונים על איזה הודעות ראוי לדון בהן פה.

Mיקי_

New member
תכף אכנס לראות את המאמר

מה שכן, כמה הודעות למטה, תמצא שאני מוצאת את נאומו של גרוסמן מאד רלוונטי לפורום שלנו, ושמאד ראוי לדיון פה. אולי אפתח שרשור חדש בנושא אם אראה שכן נפתח פה דיון כמו שקיוויתי אז שיפתח, ואשרשר את הכל בצוותא. השירשור הקודם שלא קיבלת תגובות, למרות תקוותי שיערר דיון ענף: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=871&msgid=88651231

Mיקי_

New member
קראתי

אבל כיוון שאני קצרה בזמן לא העמקתי מעבר לקריאה אחת, בנאומו של גרוסמן דווקא העמקתי קרוא, ואני חושבת שכן הייתה בו קריאה לפעולה. אם לא הייתי בין דברים גם הייתי מצטטת את הקריאה לדבר עם עבאס ועם אסד, ועם הגורמים המתונים שבכל צד, והקריאה להתוות דרך יצירתית. אני חושבת שהרבה דברים לא נאמרו בנאומו של גרוסמן, לא רק דברים כנגד החומה. אני יום אחרי הנאום התאכזבתי מגרוסמן שכירושלמי (טוב לא ממש אבל ליד) לא טרח לומר דבר על המלחמה לדמוקרטיה וחופש שבקיומו של מצעד הגאווה, שבאותם ימים היה בסערה ציבורית, חשבתי שדווקא ביום כמו רצח רבין בו הדמקורטיה וחשיבותה צועקת לכל, חשוב לדבר גם על המצעד. במיוחד כירושלמי. וזה הפריע לי. אבל אולי כי אני גאה, ואולי לאחרים זה בכלל לא חלף בראש. הרבה דברים לא נאמרו בנאום הזה, אבל הרבה כן נאמר, ומה שנאמר היה חשוב בעיני מאד. אשמח אם תצרף גם מילים שלך, ולא רק של אותו כתב הארץ. זה דיון חשוב בעיני, אבל כרגע אני בעיקר חייבת לרוץ. (ההודעה נכתבה נשלחה במקור ב10:15, אבל עקב המהירות בה נכתבה הייתה מלאת שגיאות כתיב כרימון, ועכשיו יש לי טיפונת יותר זמן להעלותה מחדש... אבל לא יותר זמן להרחיב מעבר לתיקון שגיאות הכתיב)

mottip

New member
גם אני התאכזבתי מגרוסמן

וחוסר ההתייחסות שלו למצעד הגאווה. בכלל לא שמעתי כמעט התייחסויות אליו מצד "סלברטים" לא שמעתי את אורנה בנאי, לידר, קורין... ובכלל, למעט השחור החשוך מש"ס והאדיוט התורן מהאיחוד הלאומי... לא שמעתי כלום... איפה יולי תמיר? איפה ביילין?

Mיקי_

New member
ראשית כל

אבל האם ייתר דבריו של גרוסמן לא היו חשובים בעינייך? אומנם חסרו דברים אבל היה גם ממש בתוכן שכן נאמר והיה חשוב בעיני, לא כך? שנית, לגבי אמנים גאים, קודם כל אורנה בנאי לפחות על פי הצהרותיה איננה גאה. קורין אלאל אומנם יצאה מהארון אך אפילו לומר לסבית קשה לה, והיא מעדיפה את המונח גיי, היא מעולם לא הייתה דוברת גאה במיוחד, אעפ"י שכן יצאה בסופו של דבר מהארון וכן מופיעה מול קהל גאה. עברי לידר בהחלט דיבר, גם בן זוגו לשעבר יניב ויצמן הופיע בערך בכל תוכנית טלווזיה, אסי עזר ושורטי שמדברים לנוער וגאים שניהם. גל אוחובסקי שהוא הסלב ה"דובר" ביותר של הקהילה נמצא באיטליה עם איתן פוקס ולכן לא הופיעו טלווזיונית, אבל שניהם פרסמו דברים בעיתון, מספיק שתפתח את טיים אאוט של השבוע ותראה שהם אפילו דואגים לדבר בנושא גם הרבה אחרי שהאירוע נגמר. אורנה קזין עושה זאת בהארץ. מעבר אליהם לא הופיעו אמנים גאים שאני ראיתי (כמו נניח רונה קינן שילה פרבר וכ"ד אבל הן גם לא נוטות לדבר ממילא יותר מידי בנושא), אבל כן ראיתי תמיכה הטרוסקסואלית, קודם כל מהאמנים שהופיעו בהפנניג כמו הדג נחש, ואמנים נוספים כמו גידי וענת גוב ועוד טלווזיונית, ושל אינסופר כותבים בעיתונות. יולי תמיר וביילין לא ראיתי, אבל רן כהן, איתי פנקס, דב חנין, זהבה גלאון, ועוד רבים רבים הופיעו בטלווזיה בזכות המצעד, והיו אין ספור כתבות עיתונאיות בהם דברו חברי כנסת. אם תרצה אביא קישורים. זה נכון שההומופוביה החשוכה קיבלה פתחון פה, ובראשם הרבנות הראשית, אבל גם זה תורם בעיני בסופו של דבר, עדיף לראות באיזה מקום חשוך אנחנו גרים, מאשר להתהדר בנוצות פלורליזם מרוטות.

ubl

New member
מצעד הגאווה ופציפיזם

האם מצעד שדורש לגיטימציה להומוסקסואליות הוא אינו מהווה פעולה של הפצת ערכים מערביים במזה"ת באופן שיגרום לשנאה בקרב שכנינו המוסלמים והחרדים
איך פציפיסטים שאמורים להימנע מאלימות צריכים לנהוג במקרה כזה

Mיקי_

New member
נסח את עצמך מחדש בבקשה

לא ממש הבנתי מה אתה רוצה. מחאה באשר היא כל עוד איננה אלימה לא מפריעה לפציפיזם. גם אם המחאה היא בנושא נעורר מחלוקת. פציפיסטיות אינה מילה נרדפת לפשרנות. אבל בכל מקרה אשמח אם תבהיר את עצמך כי אני לא בטוחה שירדתי לסוף דעתך.

האם גם הפציפיזם הינו ערך מערבי?

האם קיום הפורום הנוכחי הינו הפצת ערכים מערביים במזה"ת? האם הפציפיזם לא גורם לשנאה בקרב שכני החילונים וכו'? האם פציפיזם הוא ערך מערבי? האם הומוסקסואליות? הומוסקסואליות תמיד הייתה קיימת, היא לא ערך בכלל, היא קיום. האם יש איזושהי סיבה בעולם, שאדם, ולו אחד, ישלול מאדם אחר את קיומו? מטרת מצעד הגאווה, הוא האבקות אילמת אל מול ה"גזענות" כלפיהם. להיות גאים על קיומם. אני לא חושבת שהבעיה היא במצעד, או בהומוסקסואלים. אני חושבת שהבעיה טמונה בחרדים, ובמוסלמים, ואף בקרב החילונים, שלא תטעה. אם פציפיסט הולך למצעד הגאוה, זה הופך אותו לאדם שלא מתנגד לאלימות? או שעצם קיום המצעד הינו התנגדות לאלימות? תחשוב על זה קצת. אני שומעת הרבה התחבטויות בנושא מצד אנשים. האם לא צריך לכבד את הדתיים (משתי הדתות)? צריך. אבל האם הדתיים מכבדים את ההומוסקסואלים? האם הדתיים מוכנים לחיות עם קיום שונה משלהם? אני חושבת שברגע שעשו את מצעד הגאוה באמפי, ההומוסקסואלים ויתרו על גאוותם, הם התחבאו, הסתתרו בתוך מקום סגור, נוכל לקרוא לו ארון, ונתנו לאלימות להמשיך להתקיים. האמת, שזו הסיבה היחידה שלא הלכתי למצעד, כי לא היה זה מצעד גאוה, אלא בושה.

למעלה