חופש מחשבתי

חופש מחשבתי

יש לנו בעייה לגמור את החודש. נדמה לי שאנחנו לא היחידים..... ובכן: יש לי רעיון יצירתי: נדאג שתעבור הצעת חוק לפיה - יהיה מותר לאישה לשאת גבר נוסף. מה הרעיון?! ובכן, משפחה במצוקה כלכלית תגביר את כוח העבודה שמכניס כסף הבייתה וניתן יהיה בקלות לגמור את החודש. למה לא אישה נוספת? - כי אישה נוספת - זה ילדים נוספים - והם מגדילי את ההוצאות. ואם כבר אז מוטב שאף לא אחד מן ההבעלים יידע מיהם ילדיו הביולוגיים ושניהם יגדלו את כל הילדים כשני אבות לכל דבר. אין ספק שיש כאן חיסכון ניכר והתייעלות.......

Dorfl

New member
בדיחה גרועה או שוביניזם נשי?

ואם לא מדובר בבדיחה אזי יש פה שוביניזם נוראי (שוביניזם אינו חייב להיות בהכרח אמונה בעליונות גברים על נשים, כפי שיווכח כל מי שיפתח מילון). לחוקק חוק שיתיר נשיאת שני גברים אך יאסור נשיאת שתי נשים? מ-ג-ע-י-ל. האישה לא עליונה על הגבר - תתנערי מהלך המחשבה הפרימיטיבי הזה (אכן אותה גברת בשינוי אדרת - במקום האמונה הפרימיטיבית בעליונות הגבר את מאמינה בעליונות האישה).

WOW ../images/Emo6.gif

מישהו נבהל כאן כהוגן מחופש מחשבתי. העובדה שאיש אינו מעיז לחשוב אחרת, לאמץ מודלים שונים - רק מעידה על מרובעות ושמרנות. אין כאן שום עליונות!! לא של נשים ולא של גברים. אני בטוחה שנשים רבות יזדעזעו כמוך, יקירי. כל מי שיזדעזע הוא אדם השבוי בפראדיגמות של התרבות המערבית. אבל.... אם תהייה קצת רציונאלי לשם שינוי, תראה שאין כאן שום דבר מגעיל. רק פרקטי. מה כל כך נורא בחשיבה שונה?! האם זהו פורום שבו יש חופש חשיבתי או פורום של שמרנים?! ולגופו של עניין: הרעיון שאוב מן המציאות. קרא נא ספר אנתרופולוגיה טוב על מודלים שונים של חיי מין ותראה שאי שם בטיבט - שני אחים נושאים אישה אחת. ואין מדובר שם על שום עליונות. זהו מודל שנוצר כתוצאה ממצוקה כלכלית. בעיני זה רעיון לא רע ......

טל קר

New member
ראשית, עוד אישה זה לא אוטומטית

עוד ילדים, בעזרת תכנון משפחה נכון. הרשי לי להכיר לך את האביזר השימושי הבא:
האם לזוג לסביות יש יותר ילדים מאשר לזוג סטרייטי? בכל אופן לא הייתי רוצה לבחור את אופן חיי האינטימים על פי פרמטרים של מצוקה כלכלית. מי שמתאים לו לחיות בשלישיה או רביעיה או קומונה, סבבה לו. אם כבר להלחם על משהו כדי לפתור בעיה כלכלית - מה דעתך לפנות לאפיק של שני בני הזוג עובדים, ושכר שווה לנשים? אמנם זה פחות יצירתי, חדשני, ולא בטוח קיים גם בטיבט, אבל נראה לי שגם זה מהווה פתרון לא רע.

למעלה