חופש - מהו...

sista

New member
2 סוגי חופש

1. חופש ממשהו - להיות משוחרר מחובה למשהו, מרעיון מסוים. 2. חופש למשהו - יכולת לקום ולעשות דבר כלשהו. למשל, חופש דת, חופש הביטוי. שניהם יכולים לבוא כתכתיב מלמעלה או כתוצאה מהחלטה של האדם עצמו. אם בחופש יש הפרה של נורמה חברתית כלשהי, אז יש מחיר שצריך לשלם עליו. למשל, אם כסף ניתן תמורת עבודה ותשתחרר מהעבודה, תהיה תפרן. אם תרגיש חופשי לרצוח, ירגישו חופשי להכניס אותך לכלא. יש אנשים שכמובן לא ישלמו מחיר. יש גם סוגיה של רצון חופשי - איך תדע מה אתה רוצה באמת ומה נכפה עליך.

דז

New member
חופש

חופש זה שאנחנו כבר לא חושבים על המצב שלנו, כי אנחנו בחוסר קיום, שום דבר לא בא לבד אפילו האחד בא עם מינוס או פלו ועם מקום בשורה, חופש זה חלום לא אמיתי, מעין שבירה של הגיון נויה וצבע מסריח לשער

Tulula

New member
חופש זה באמת לא אמת...

אין דבר כזה חופש באמת, אלא רק משהו שאנחנו מייחסים כלפי משהו אחר. כי בעצם לא יכול להיות חופש מוחלט כי אז אתה כבול להיותך חופשי מכל, וזה בלתי אפשרי...כמו לחוקק חוק שאין חוקים, אז בעצם יש חוק...שאין חוקים. זה פרדוקס כזה

חופש וחיפוש תלות

במילה חופש מסתתר השורש ´חפש´ וגם יש את ה´וו´ - שעליו תולים דברים.. מעניין - לא?! ובאנגלית - freedom free + dom כלומר - האפשרות להיות חופשי היא כשיש dom (כיפה) - מסגרת... ובכלל.. חופש זה להיות מ-ו-ד-ע למסגרת! ולדעת מתי אפשר לפרוץ אותה ולהיות מסוגל לפרוץ אותה כשאפשר... ואפרופו חופש מחשבתי... איך מעבירים ארבעה קוים רציפים, בלי להרים את היד מהדף במטריצה של תשע נקודות?! - ראו כאן... * * * * * * * * * נוגעת לא נוגעת בגבולות.... ולא מפחדת לצאת לפעמים מהמסגרת...

Tulula

New member
אז אולי השאלה היא..

מה ההבדל בין חופש לחירות? חופש זה בתוך המסגרת או מחוץ למסגרת? חירות זה משהו שאני בוחר או שיש לי? אז מה הייתה השאלה...

../images/Emo13.gif

ברגע שמגדירים משהו... אז... שמים לו גדר!

Tulula

New member
אבל אנחנו, ייצורים מוגבלים...

שכמונו, יכולים להבין משהו רק אם אנחנו מגדירים אותו ושמים לו גדר. כל ההמללה היא גדרות על גדרות שלפעמים חוטאות להוויה המופשטת שאיננו מסוגלים לתפוס.אבל זה מה יש ועם זה ננצח...או שלא...

itsikd

New member
פתרון החידה שלך - חופש

לא חושב שקיים חופש מוחלט אבל הרגשת חופש היא פריצת גבול מסוים לגבי החידה ראי קובץ מצורף

itsikd

New member
הקובץ כנראה לא עבר טוב

*---*---*---- |/ \ | / | / * * * | / | X | \ / * * * | | | מקווה שזה נראה טוב עכשיו

itsikd

New member
הפיתרון שלי בקובץ המצורף

ולא בהודעה אחרי זה - בתנאי שיש לך וורד 7

אכן...

קודם, כשניסיתי לפתוח את הקובץ המצורף, האקספלורר נתקע... :)) בכל אופן - פתרון החידה הזו מדגיש בעיני - די טוב - מהו חופש מחשבתי, לפחות... :)) ועוד אחת שמדגימה חופש מחשבתי... - -לפניכם 16 כסאות. יש להוסיף 4 כסאות בלבד, כדי שיווצרו 5 כסאות בכל שורה ו- 5 כסאות בכל טור... O O O O O O O O O O O O O O O O

פגעסוס

Well-known member
אני פשוט אוהב חידות...

לא שמתי לב לחידה הקודמת, אבל הנה הפתרון לחידה הזו... מצורף בקובץ...

Nagini Potter

New member
גם אני אוהבת חידות, אבל....

אבל לא מהסוג הזה.... אני יותר אוהבת לוגיקה וכאלה, או למשל החידה הזאת (פגעסוס בטח זוכר אותה מדראקו סיניסטר, אם קראת בכלל): when there is fire in me I am still cold. when I own your true love´s face you will not see me. to all things, I give no more than I am given. In time I may hove all things, and yet I can keep nothing.... נראה מי יצליח לפתור את זה...... (אני אפילו לא הייתי קרובה לתשובה...) Nagini Riddle

Hell is beige

New member
על חופש ועל עכברים

מה חופשי בשבילך עכברים ה םחופשיים, כי הם לא מרגישים כבולים, לדוגמא? האם עצם ההרגשה של הכבולה היא תמורה של המודעות לקיומה? וכי כל עוד אתה חי תהיה כבול בכבלי הגוף שלך. הגוף מכתיב לך שאתה לא יכול לעוף, כמי שהבצפר מכתיב לך שאתה חייב לבוא אליו. לדוגמא. הייתי כותב יותר אבל אין לי כוח מצטער

דז

New member
חופש עכברים ומכרסמים אחרים

מסכימה איתך תמיד יהיה כלוב , אבל אם תתנגד לו הוא רק יכנס לך עמוק יותר לבשר, וכול זכות כוללת חובה , אבל אם נרצה את החובות האלו, נויה בכלוב ציפורים.

למעלה