חופש - מהו...

ליטן א

New member
חופש - מהו...

אהלן כולם, אני ליטן אילני, חדש פה בפורום, מבלה הרבה בפורום כדורגל, תמיד תמצאו אותי שם..... ולנושא שלנו.... מה זה בעצם חופש? האם זה משהו שאנחנו מגדירים לעצמנו ביחס לאחרים? האם אנשים קובעים לנו מה זה חופש, ואז בעצם אנחנו לא חופשיים? האם החופש נקבע באמת על ידינו? האם מישהו מכתיב לנו מה זה חופש??? נתון לדיון... ליטן

Justin Angel

New member
תגובתי

חופש מוחלט לעולם לא יהיה קיים. אסור לך לרצוח , לגנוב וכו... שאנחנו קוראים למשהו "חופש" אנחנו מתכוונים שאנחנו לא צריכים לעשות מחויבות כלשהי למשך תקופת זמן מה. לדוגמא: קיבלתי "חופש" מהעבודה , אני לא צריך לעבוד באותם ימים. חופש על פעם לא נקבע על ידי מקבליו! אתה לא קובע מתי יש לך חופש מלימודים , אתה לא קובע מתי אתה לא קובע מתי יש לך חופשות מהעבודה , אתה לא קובע מתי אתה יוצא מבית כלא. חופש מוענק על ידי אנשים שנמצאים ברמה מסוימת של עמדה\כוח.

ליטן א

New member
מי אמר שאסור לי לרצוח?

בבחינה המחשבתית, כמובן... אני יכול להגדיר שיהיה לי את החופש לרצוח, ואני ארצח מישהו - ואני אקבל על זה עונש... אבל הייתי חופשי לבחור לרצוח.... כמובן שלכל מה שתבחר, תהיה תוצאה משלו.. אתה החלטת שחופש זה לדוגמא שיחרור מהעבודה???? תתפטר, מה הבעיה? יהיה לך את החופש לעשות מה שתרצה... בעצם, איש שעובד על פי הנורמות שהחברה קבעה לנו - אינו חופשי... אני, בן 16, וכתלמיד ה"חופש" (במרכאות) שאני מקבל הוא חופש שהכתיבו לי - בראש השנה אתה לא תלמד, בסוכות אתה לא תלמד, ביולי-אוגוסט אתה לא תלמד וכן הלאה... הכתיבו לי שאני אהיה כביכול חופשי... האם חופש צריך להיות מוכתב???? לפי דעתי לא, ולכן, לפי דעתי, חופש לא קיים... המשך דיון

אופס, מוכרחה להגיב

זכור את הציטוט המפורסם - יש בו הרבה חוכמת חיים: You become what you think about או מאת רבי נחמן מברסלב: "אתה נמצא במקום שבו מחשבותיך נמצאות, ודא שמחחשבותיך ימצאו במקום שבו אתה רוצה להיות!" כל טוב לך, ליטן.

itsikd

New member
יפה מאוד

סוף סוף מישהו שחושב נכון פה תחשוב טוב - ותרגיש טוב מי שאוהב - אוהבים אותו מי ששונא - מקבל שינאה חזרה מי שחושב מחשבות רעות הופך להיות בן אדם רע

Nagini Potter

New member
מי שאוהב - אוהבים אותו? כל כך פשוט?

אז תן לי לספר לך סיפור. היו היתה פעם, ילדה קטנה (אני, כאילו דהה) בערך בכיתה ג´, שלא היו לה חברות. היא מאוד חיפשה חברה, ואהבה כל מי שנתן לה הזדמנות, אבל אף אחד לא אהב אותה בחזרה. הילדות האחרות נהגו לצחוק עליה, והיא בכתה כמעט בכל יום, בדרך כלל בבית הספר - מה שגרם לאחרים לצחוק עליה אפילו יותר. ההורים לא הצליחו לעזור, המורים לא הצליחו לעזור, וגם החברים לא היו מצליחים - אם היו לה חברים. והיום הילדה הזאת גדלה להיות בכיינית לא נורמאלית, שמפחדת פחד מוות מכל מי שגדול ממנה בחצי סנטימטר, ויודעת שאם היא תאהב מישהו, זה לא ייגרום לו לאהוב אותה בחזרה. סוף! מוסר השכל - ילדים הם עם אכזר!!!!!! אבל זה כבר לא קשור. אהמ. בקיצור - מי שאוהב אוהבים אותו?! לא נראה לי!!!! Nagini Potter

ליטן א

New member
../images/Emo7.gif ילדים יכולים להיות כ"כ אכזרים

תאמיני לי, לי זה היה פעם (כאילו שאני איזה זקן אחד... לפני איזה 7 שנים, כשהייתי בן 9), אבל החלטתי שאני עובד על הדימוי העצמי שלי, ותראי אותי עכשיו!!!
(טוב, את לא יכולה לראות אותי עכשיו.. בעצם את כן, יש תמונה בכרטיס האישי שלי.. אבל הבנת את הקטע...) ובנושא החופש - לא הבנתי למה זה קשור אליי כל הקטע עם "מי שאוהב - מקבל אהבה בחזרה".... לא הבנתי איך זה מתקשר להודעה שלי...... ליטן

Nagini Potter

New member
אני באמת לא יודעת איך זה מתקשר

לחופש, אבל ראיתי את האימרה הזאת והייתי פשוט חייבת להגיב Nagini Potter

לליטן ול - Nagini Potter

יְדִידַי הוירטואליים - אני חשה צורך לפתח את מה שאמר לעיל itsikd כי זה נ-ו-ר-א חשוב. במיוחד לאור תגובותיכם. בהודעתו נכתב: "תחשוב טוב - ותרגיש טוב" הווה אומר - חשיבה חיובית יוצרת אדם אופטימי, בעל איכויות חיוביות יותר, שמרגיש טוב לגבי החיים. חשיבה חיובית - משמעותה - לנסות לראות מה טוב במה שהחיים מזמנים לנו - ולהתמקד בטוב הזה, בלי להתעלם מכל הרע שמסביב. (אני לא בעד מדיניות של "בת יענה"!) לתייק את הרע באיזשהו מקום אבל להתמקד בטוב. "מי שאוהב - אוהבים אותו" - כאן אני מוכרחה לפנות אלייך - Nagini Potter: גם אני הייתי ילדה כזאת, כמו שאת מספרת. זה לא זר לי - התיאור שלך. אלא שעברתי כברת דרך מאז... (אוי ואבוי היה לי אם לא...:)) אבל: וכאן ה"אבל" הגדול: המשפט הוא לא פשטני, כפי שהבנתי מהדוגמה שלך, שהבנת אותו : מי שאוהב - צריך לאהוב קודם כל את עצמו! על בסיס של הערכה עצמית ובטחון עצמי - אבל ללא התנשאות - כלומר גם לאהוב את הבריות. אדם עם אהבה שכזאת - תמיד יהיה אהוב! אי אפשר להפריד בין אהבה עצמית ואהבת הבריות. כי אז המשפט לא מתקיים. הלאה: "מי ששונא - מקבל שינאה חזרה" כמה נכון! מי שמעבד רגשות של שנאה בתוכו - סופו לסיים כאדם שנוא. (אוי כמה שאני מכירה דוגמאות כאלו...) ואתם יודעים מה גם מתאים כאן?! מי שמתרגל לעבוד על כולם - סופו שלא יוכל להאמין לאף אחד. והמשפט הבא...: "מי שחושב מחשבות רעות הופך להיות בן אדם רע" הוא זה המתקשר להודעתך, ליטון. מתקשר ועוד איך. כי מי שמרשה לעצמו להתחיל לחשוב - "מי אמר שאסור לי לרצוח?" עלול להמשיך ככה עד כדי... אובדן ערך לחיים! לכן הגבתי להודעתך (אחרי זמן מה שלא הגבתי כאן...:)) ולכן גם הודעתו של itsikd רלוונטית ועוד איך. יש להזהר במחשבות. יש להן כוח!!! ואסיים שוב בציטוט מדלעיל: You become what you think about

Nagini Potter

New member
נוגעת יקרה

קודם כל, את לא חייבת להגיד את כל השם המלא שלי באנגלית, אני אסלח לך אם תכתבי רק נגיני. אמרת שלאהוב זה קודם כל לאהוב את עצמך. הייתי ילדה קטנה! בטח שאהבתי את עצמי! אהבתי מאוד! עד שלא באו אליי ואמרו לי כל היום כמה שאני מכוערת ובכיינית ומגעילה לא ידעתי שיש בכלל אפשרות לא לאהוב את עצמך. הייתי ילדה קטנה ותמימה. אהבתי אותי, ואהבתי את העולם, אהבתי את כולם בלי יוצא מן הכלל! הייתי נחמדה לכולם, לילדים חדשים תמיד הייתי הראשונה שאמרה מילה טובה, כל מי שרק היה מסכים לדבר איתי היה מתקבל בברכה. אבל אף אחד לא דיבר איתי. כולם רק שנאו אותי. ולמה? כי ילדים הם יצורים רעים. נקודה. סוף פסוק\משפט\דיון. אמרת שמי ששונא מקבל שנאה חזרה. אני מסכימה, זה נכון. ברוב המקרים. יש אנשים ששונאים את כל העולם, אבל הם מתנהגים כל כך יפה, ומעמידים פנים כאלה תמימות, שאי אפשר שלא לאהוב אותם.... ואז, ברגע שאת נפתחת אליהם - בנג! הם פוגעים בך, או מגלים את כל הסודות שלך לכל העולם. אין הרבה אנשים כאלה. אבל יש. מה הפואנטה בלעשות ככה? באמת אין לי מושג. אנשים משועממים אלה. Nagini Potter

ליטן א

New member
ההערה שלי (לגבי ה"מי אמר שאסור לי")

הייתה פשוט כדי להמשיך את הדיון ולתת לו עומק. הכל היה ברמת העיקרון, ובחיים לא הייתי חושב על משהו כזה..... הכל היה רק ברמת העיקרון, ויכולתי להגיד באותו משפט : "מי אמר שאסור לי לגנוב?", אבל מי שכתב לי את זה (או כתבה.. אני ממש לא זוכר) השתמש במילה לרצוח, אז בשביל להעמיק את הדיון - שאלתי: "מי אמר שאסור לי לרצוח"... זהו... יושבו ההדורים???
ליטן

ההדורים לא קומטו... ../images/Emo8.gif ../images/Emo9.gif

היות וההדורים לא ממש קומטו מעולם... לא חשתי שאתה צריך לישרם...
הכל בסדר..
בכל אופן - התגובה שלי הגיע ממקום של - ´אפילו לצורך דיון´... לא מומלץ להתנסות בחשיבה כזו... :))

itsikd

New member
חמודה - עברתי גם את זה !!

תאמיני או לא הייתי כמו אותה ילדה ובכל זאת אין בי שינאה לאף אחד הסבר מפורט בהודעה נפרדת

Nagini Potter

New member
זו היתה הערה בלי קשר לשנאה

זה בא להמחיש שגם אם אתה אוהב זה לא אומר שיאהבו אותך בחזרה... Nagini Potter

ELY

New member
אני מזדהה...

גם אני הייתי ככה פעם הייתי בוכה כל הזמן, כל יום! אבל לאט לאט כשגדלתי ציפצפתי על כולם בקיצור - לא אוהבים אותי? לא צריך.. אתמקד בהצלחות שלי ואצליח... ורק מי שאני ארגיש שאוהב אותי, אני אוהב אותו - ולא להפך

פגעסוס

Well-known member
חופש...

חופש הוא היכולת לעשות את מה שמתחשק לך מתי שמתחשק לך. חופש הוא החוסר של כל המגבלות והחוקים (החומרניים, הפיזיקליים, והרוחניים). לצערינו בעולם הזה יש לנו מגבלות פיזיקליות. אנחנו חייבים לאכול גם אם אנחנו לא רוצים... על מנת לשרוד. יש לנו מגבלות חוקיות. אנחנו חיים בתוך חברה ואי צות לחוקים שלה יגרום להגבלת החופש בצורה חמורה עוד יותר. ויש לנו מגבלות רוחניות, למרות שיש הטוענים כי על אלו ניתן להתגבר. כך שכיום החופש מוגדר בצורה קצת פחות חמורה. חופש, כיום, זה כאשר החוקים והמגבלות המוטלים עליך ביומיום מוקלים במקצת. אתה לא חייב להגיע לעבודה היום ולעשות דבים שאין לך כוח לעשות אותם, אתה יכול לשבת בבית ולהיזרק או ללכת לים. אבל זה לא חופש מקסימלי... אתה לא יכול ללכת לרצוח מישהו רק מפני שבא לך ושהחופש שלך ישאר. GYXOIO

Justin Angel

New member
הא?

חופש כחופש מוגדר כהגדרה שאתה נתת. אבל זה ברור מאליו לילד הכי קטן שזה לא מצב מציאותי אלא חופש מוגדר (כמו שציינתי בהודעה שלי) כשחרור ממחויבות מסוימת.

פגעסוס

Well-known member
אם תשים לב...

אז בהמשך ההודעה אני שם את הדברים בפרופורציה... ברור לי שלחופש כמו שהגדרתי בהתחלה לא ניתן להגיע, אבל השאלה היתה "מהו חופש" ולכן הגדרתי אותו כפי שהגדרתי.

למעלה