חופש התקשרות בחוזה

• פותח הנושא gyay
  • פורסם בתאריך

gyay

New member
חופש התקשרות בחוזה

שלום רב,
רציתי לברר האם עו"ד אשר עוסק בייעוץ כלכלת הבית יכול להתקשר בחוזה עם לקוח עבור עריכת מכרז בין חברות הביטוח לעניין ביטוחים אלמנטריים וכן בקשר לתחום הפיננסי, כאשר הוא מציג לי אפשרות
להוזיל את דמי הניהול, ללא קשר להרכב התיק והחברה בא מנוהלת הקרן בין אם זה גמל או פנסיה, האם לפי חוק החוזים וחופש ההתקשרות בחוזה מותר לנו להסכים על שכר כנגזרת של אחוזים מהורדת דמי הניהול?
תודה מראש

כן. רק תסביר לי מה פירוש

"עו"ד העוסק בייעוץ כלכלת הבית"? אני לא מכירה תחום משפטי כזה. התחום עליו אתה מדבר אינו שייך לייעוץ משפטי.

gyay

New member
הניסוח בהחלט מטעה

בחוזי ביטוח, העו"ד דואג לזכויות שלי מול חברת הביטוח/הסוכן ע"י הכנסת/שינוי מילים כאלו ואחרות בחוזה ע"מ להרחיב את אחריות החברה במקרה של נזק- זה בתחום האלמנטרי
בחוזי שכירות/הקמה או כל חוזה מסחרי העו"ד דואג לסעיפי האחריות והביטח
בתוספת לשירותים האלו, המשרד נותן מענה מול הבנקים למשל לעניין עמלות- אני כלקוח אין לי ממש ידע/רצון/יכולת להתווכח על כמה אחזוים בדמי ניהול/עמלת פעולה בבנק לכן ע"י יפוי כוח אני מבקש מעו"ד לעשות זאת.
כך גם בתחום הפיננסי- גמל/פנסיה- עו"ד איננו יועץ אבל הוא יכול להפגיש אותי עם יועץ טוב שישפר ויתכנן לי את החיסכון בצורה מיטבית לאור ההיכרות עם העו"ד והבנתו את צרכי
אפילו בתחום- הסלולר-אינטרנט-שידורי לווין- לעו"ד ולמשרד יש כוח הרבה יותר גדול מאשר לי להתנהל מול הגופים האלו ולדרוש בשמי הנחות
השאלה היא האם בחוזה התקשרות שאנחנו עושים בייננו מותר לו לפעול בשמי בכל המקומות האלו ולהפגיש אותי עם יועץ ביטוח אשר יושב ביחד איתי ואיתו במשרד עו"ד ובונה תוכנית פיננסית עתידית עד לפנסיה כמעט כי אני בטוח שהסוכן הקיים מאוד לא יאהב את הרעיון וינסה להלחם בעו"ד

למעלה