חופש הבעת הדעה???

kedeman

New member
חופש הבעת הדעה???

מסתבר שאסור למחות בארץ הזאת מי אמר? צבי הנדר, סגן שרת החינוך, שמאיים לפגוע בתקציב של הנוער העובד והלומד בגלל מחאתם על התכנית הכלכלית (עוד פרטים בכתבה המצורפת)

בושה!

קראתי את הכתבה הזאת, ואת שני המכתבים עצמם. פשוט בושה שמדינה שגאה בהיותה דמוקרטית נעשה כזה דבר. חופש הביטוי:"זכותו של אדם להגיב ולומר דעתו על כל נושא שעליו ייבחר". אותו סגן שר שולל זכות זו בבירור. איום על אי מתן תקציב בגלל מחאה? הפכנו להיות עירק??? אני מתבייש.

fresh mishmesh

New member
בתור אחד שהוא אזרח במדינה דמוקרטית

ואף סגן שר- חבר במכונה הדמוקרטית המניעה את המדינה, הייתי מצפה ממר צבי הנדל לדעת את יסודות הדמוקרטיה... אחד מהם, באורח פלא, הוא חופש הדיבור האולטימטום שהוא מציב- לא תפסיקו להפגין כנגד התוכנית הכלכלית, לא תקבלו כסף- הוא ביטוי מוחלט של רו-ד-נות... אני לא מאמינה שזה קורה במדינה שלנו... זה פשוט מבייש............. ככה הם בוחרים לחנך את הנוער (שאגב, חלקו גם חבר בתנועות הנוער במדינה הזאת)? בכך שהם מדגימים לנוער עצמו שאסור לו לדבר?... שאסור לבני הנוער להביע דיעה באופן חופשי? ועוד ראיתם את התגובות מתחת לקישור ששי נתן?... שימו לב לתגובות 1 ו-2... אלוהים ישמור, אם זה באמת מה שחושבים במדינה הזאת.... אין פלא שהרבה צעירים שעברו את שלב הנעורים, בוחרים לבלות את המשך חייהם לא במדינה הזאת

THE sky angel

New member
../images/Emo5.gifפשוט גועל נפש!!!!!!!! ../images/Emo5.gif

אני חושבת שהמדינה הזו נידרדרת מיום ליום!! אפילו רשמתי תגובה שם ואין לי כל כך כח לכתוב עכשיו אבל אני פשוט מזועזעת!!! קודם כל זה ברור מאליו שהשניים האלה לא היו חברים בתנועת נוער אף פעם ואני גם לא אתפלא אם הם היו "עושי צרות" בצעירותם... חו"מ אני חושבת שעכשיו דווקא צריך לצאת ולהראות לאנשים כמה אנחנו תורמים, ושהאידיוט הנ"ל יראה כמה הוא טועה..!!

אם זה מה שאת חושבת

תפני אל ההוא שהיה פה לא מזמן, עם השם היפה...,נו...,אה-מורן. כינה עצמו כ"מורן 108". דיברתי איתו- הוא חושב בערך כמוך. והוא מתכנן משהו גדול,מרהיב,עם משמעות.

THE sky angel

New member
אממ זה לא ממש עוזר לי... ובהזדמנות!

אני רוצה להגיד לכם שלא תשלחו לי מסרים כי אני לא יכולה לקרוא אותם.. נדמה לי שניצן שלחה לי מסר אבל אני לא בטוחה אז תשלחו לי הודעות או לאייס- 161821692 או לאימייל- [email protected] או אם זה ממש דחוף אז לפלאפון- אבל הוא רשום בחטבמפון!

ניצן...

וכולם... נכון שיש תגובות כמו של מס 1 ו2, אבל יש תגובות קוטלות וחכמות(כל השאר...) בקשר ל"אין פלא שהרבה צעירים שעברו את שלב הנעורים, בוחרים לבלות את המשך חייהם לא במדינה הזאת"-אני לא מסכים איתך. כי אלו שיורדים מהארץ(לדעתי) הם לא כאלה שהיו שייכים לתנועת נוער, ולא כאלו שיצאו להפגין על משהו שכאב להם, זה אותם אנשים שישבו בבית וחיכו שמישהו יעשה את זה בשבילם (ואני מצטט: "אני שוכב לי על הגב...מביט על התקרה...,והחיים יפים יפים,ממש כמו מחזה,בלי להיות או לא להיות,אני פשוט ישנו,בלי שום דבר...,למות למענו...,בלי תקווה ובלי ייאוש-אני פשוט צופה על העולם..., אני שוכב לי על הגב...,רואה כיצד חולפים חיי בבטלה גמורה...,-אריאל זילבר.)

fresh mishmesh

New member
אוווו... כמה שאתה טועה.............

אני יכולה לספור לך כל כך הרבה אנשים שאני מכירה, שהלכו להפגין, והיו חברים בתנועות נוער (חלק מהם בחטב"מ), וחלקם עשו שנת שירות ובכל זאת, הם לא נמצאים היום בארץ מה לעשות... כמה ציוני שאולי תהיה, אתה חייב להבין שהמדינה הזאת לא עונה על הקריטריונים של כולם... אולי על שלך כן, וסבבה, אין לי בעיה עם זה אבל אתה לא יכול לומר שמי שעוזב את הארץ הוא "בטלן גמור"............... עם כל הכבוד... רוב האנשים שאני מכירה שעזבו את הארץ, הם ההיפך הגמור ממה שתיארת בשירך הקטן. הם לא בטלנים, והם עשו הרבה כשהם כן היו פה, אבל הם פשוט התייאשו מהמצב שהמדינה הזאת הדרדרה אליו... מצב שאנשים כמו סגן השרה יוצרים אז תצטט לי את המשפט הידוע בתנועה- "אל תגיד איזה חושך, בוא תדלי נר"?... אז אני אצטט לך מהכתבה ואראה לך שגורמים ממשלתיים מונעים ממך למחות על המצב... אז איך תמחה??... אתה לא יכול לעשות הכללות כאלה.... בפעם הבאה שאתה רושם לי תגובה, תנסה לא להכליל, כי מספר האנשים שדיברתי עליהם קודם, עולה על מספר האצבעות בידיים וברגליים.... ודי בהרבה...

למעלה