חופש הביטוי

kraveh

New member
חופש הביטוי

קודם כל אני חייבת לציין התרשמות עמוקה מקצב התקדמות השיחות בפורום. כמה ימים לא נכנסתי, וכמו שנילי אמרה - יש הרבה להשלים. אוסיף פה ברשותכם את דעתי על הסיפור שהיה לגבי החומר של חנה קורן. הייתרונות והחסרונות של האינטרנט הם שני צדדים של אותו מטבע - קשה לשים הגבלות על האינפורמציה שאפשר לקלוט דרכה, אך מצד שני - אולי לא צריך בכלל. אני לא חושבת שיש לגיטימציה לצנזר חומר שמישהו אחר הכניס, גם אם הוא עלול להיות פרסומי. האינטרנט פתוח לכל ובזה יופיו. אי אפשר להאשים את חנה קורן בחוסר הוגנות או בתחחנות, היא אשה הוגנת וגלוייה, וזה מהיכרות אישית. אבל גם אם החומר היה נכנס בידיעתה, אני לא רואה פה בעייה. הפורום הזה ונספחיו הם לא רכוש של אף אחד ממשתתפיו, והסיכוי שבמדיה זו הוא גם הסיכון. אין מה לעשות, והתרעמות על כך היא מיותרת לטעמי. אשמח לשמוע דעתכם על העניין העקרוני בברכה קרן רווה גרפולוגית מוסמכת

היי קרן, תפסת אותי בדיוק ביציאה

שלום לקרן ולכולם. רציתי לעדכן אתכם לגבי החידושים האחרונים במשרדי, קלטנו שני סטאז'רים חדשים, מאד מוצלחים, ואנחנו כרגע ערוכים בצורה טובה יותר לעמוד בביקוש ההולך וגואה מכל חברות ההי טק החדשות שהתחילו לעבוד אתנו. את המחלקה של הפונים האישיים העברנו בלית ברירה למתחרה כדי ממש להתרכז בנושא שציינתי. הרחבנו את מערך השרות, ובעיקר שיפרנו את יעילותינו וכיום אנחנו מגישים דו"ח מלא לא יאוחר מ - 24 שעות. אגב, אני מצרף בזאת הפניה לכתבה מאד מעניינת שפורסמה זה מכבר במקומון. ולמי שלא הספיק לרשום, הנה מספרי הטלפון שלנו: המשרד בכרמיאל: 99888798 המשרד בבת ים - 8765443 הסניף בהודו - 0000000 נשמח כמובן לשמוע מכל מי שגולש פה ושם את הדגש על מקצועיות ואמינות. לשרותכם תמיד

kraveh

New member
וואו אודי

איזה עוצמות אני תמיד מצליחה להוציא ממך... מה קרה? קח כמה נשימות עמוקות..

זהו, לקחתי נשימה אחת ארוכה ויצאתי

אגב, אני לא יודע אם בילית כאן בסופ"ש אבל מה שיש כרגע בגלריות זה רק מה שהשארתי, וגם לא בחדווה רבה. אגב, "תפוז" לא מעורבים בכך, בדקתי מולם. אני מציע להניח לזה, כל אחד יחשוב ויסיק לעצמו את מסקנותיו הוא ואנחנו נמשיך קדימה. אגב, זה שאני לפעמים ממהר להגיב באמת רואים את זה בכתב שלי וזה מה שפסל אותי למשרת השגריר בוונצואלה.

graphein

New member
מה בדיוק הקשר לחופש הביטוי??

אומנם המרחב הוירטואלי הוא עולם פתוח ובו באמת צריך לכבד את חופש הביטוי אך מה בין זה ובין כללי ההשתתפות בפורום הזה? את נכנסת כאן למרחב מוגדר עם כללים ברורים ואחד מהם: אין פרסום מסחרי אלא בתשלום!! את רוצה, תפני להנהלת תפוז, שלמי ותקבלי באנר שיופיע גם בפורום גרפולוגיה. כל אתר, פורום וכו' יכול להגדיר את הכללים שלו ואת, כמתארחת חייבת לכבד אותם. אם זה מוצא בעיני מישהו, הוא רשאי ואפילו מוזמן לעבור למקום אחר בו הכללים יהיו לרוחו או לחילופין הוא מוזמן לבנות מקום בו יקבע כללים לפי ראות עיניו. יש בפורום הזה מנהל שאפילו מרחיב את הגבולות ומוכן לגלות גמישות מסויימת אך, תמורת זאת, מבקש התייעצות מוקדמת כדי להגיע לניסוח הולם. מה מוגזם בזה? אין בין זה ובין חופש הביטוי שום קשר. אני חושבת שכיבוד הזולת ובכלל זה, הכללים הנהוגים והמפורסמים בכל אתר ואתר הם שמאפשרים התנהלות הוגנת בכל מרחב, כולל המרחב הוירטואלי. יש לזה אפילו שם באנגלית: netiquette. לגבי המקרה של חנה קורן, עליו כתב אודי בהודעה אחרת - גם לי נראה שמישהו חמד לו לצון, ולאו דווקא מתוך כוונות טובות וטהורות. אני ראיתי שבעבר, מדי פעם חנה כן השתתפה ותרמה לפורום הזה (ניתן לראות זאת בארכיון), ודווקא אז לא היתה פרסומת שלה. בעבר גם ראיתי באנר שלה כאן, כך שאני לא מבינה מדוע דווקא עכשיו צריך היה לחשוד בה שהשתילה את הכתבות לגלריות שאין מרבים לבקר בהם כמו בפורום עצמו. לכן, גם צורת ההתבטאות כלפיה, עוד טרם הובברו העניינים איתה, לא נראית לי במקומה. וכמובן, אני חוזרת ואומרת כפי שאמרתי גם בויכוח הקודם, כולם צריכים לדאוג לשמור על אוירת שיתוף ולימוד. השתלחויות, הערות מעליבות, תיקוני הדפסה שוליים וכו' מסיטים את תשומת הלב מהעניין המרכזי, מכבידים ומעכירים את האוירה. אהבתי לקרוא את הפורום הזה בגלל הרוח הטובה והקלילה ששררה בו פעם. מקווה שזה יחזור במהרה.

nili6

New member
פנים לכאן ולכאן.

מחד זכותו של כל מנהל פורום לקבוע את הכללים, ואפשר להבין ש"פלישות" כאלה מאוד מכעיסות. ומאידך מהות האינטרנט זה , בין היתר, גם החופש, וכשמתחילים לצנזר לא ברור איפה זה ייגמר. נילי.

graphein

New member
אכן, מהות האינטרנט היא חופש, אך

בעיקר זהו חופש המידע. לגבי חופש הביטוי - צריך לקדש אותו אך גם להזהר כי אחרת חופש הביטוי יהפוך לאנרכיה. אם נבדוק אתרים ופורומים אחרים ברחבי הרשת נמצא אזהרות מאזהרות שונות לגבי תכנים/סגנון שיביאו למחיקת ההודעות. יש גם כאלה (פורומים של עיתונים מאוד מכובדים בארה"ב, צרפת, אנגליה) שלא יפרסמו תגובות לפני שמנהל הפורום קרא ואישר אותן (כדי למנוע עלבונות, תופעות גזעניות, הסתה וכו'). גם אני רוצה ותובעת חופש ביטוי אך אני מבינה ומקבלת את הצורך בגבולות.

nili6

New member
חופש מידע

למעשה כל דבר יכול להיכלל בהגדרה של חופש מידע. במיוחד מה שקרה כאן. לדעת שמישהו פותח סדנה, ללמוד על קורות חיים של X, להיחשף לתוכן הכתבות שפורסמו כאן, הכל בגדר חופש מידע. זה לגבי האבחנה שלך חופש ביטוי- חופש מידע.

למעלה