חופש הביטוי?

costaet

New member
מי מרחם על המחבל???

השאלה פה היא בכלל לא המחבל, כן המחבל זבל, פסולת אנושית.
&nbsp
נשאלת השאלה, האם מדינת ישראל היא לא מדינת חוק? האם לכל אחד יש את הזכות לשפוט לחיים או מוות אדם אחר?
האם למשל בחורה שנאנסה, מותר לה למצוא את האנס ולהרוג אותו?
האם לאדם שאיבד את משפחתו בתאונת דרכים בא אשם נהג שיכור, הוא מותר לאותו אדם למצוא את הנהג ולהרוג אותו?
האם לאזרח פשוט מותר ללכת ולהרוג את שליסל?
&nbsp
ממתי לאזרחים יש את הזכות לשפוט, לדון ולהוציא לפועל את גזר הדין שהם שהמציאו?
בשביל זה יש מערכת משפט. אם מערכת המשפט לא מצאת כן בעינייך, תפעלי לשינוי, צרוצי לכנסת, תתמכי באנשים שחושבים כמוך, אבל לאף אחד במדינת ישראל אין את הזכות לשפוט אדם אחר ולהרוג אותו (כל עוד כמובן לא מדובר על הגנה עצמית).

RubberSoul92

New member

beatman

Member
הם גם צוחקים וגם מנצלים את הטמטום והתסביך ה(חוסר) מוסרי שלנו

בשביל לפגוע בנו.

beatman

Member
שום דבר לא ברור, לפי עדויות החיילים כן הייתה סכנה במקום ולא

לא היה ברור שהמחבל לא מהווה סכנה, החולצה שלו היתה מנופחת והוא זז (ראית מה קרה בנמל התעופה באיסטנבול ? בדיוק מקרה כזה ששוטר ירה ורק פצע מחבל שהתפוצץ לאחר 15 שניות), החייל טוען בתוקף שהוא ירה כי הרגיש סכנה.
&nbsp
אפילו אם החייל ירה מתוך נקמה ושנאה, מה לא בסדר מבחינה מוסרית(בלי קשר לחוק) בלשנוא אוייב ולנקום פגיעה בחבריך ? אם יהודי היה יורה בנאצי בחייל גרמני שרצח או פצע או התעלל ביהודים רגע לפני כן בשואה, האם עולה בכלל על דעתך להשוות את אותו יהודי מתגונן עם המפלצות הנאציות ?
כנ"ל דעאש ושאר ארגוני הטרור, האם אפשר להשוות התגוננות ונקמה לטרור אידיאולוגי שיטתי שמגיע משנאה טהורה ו/או רצון להשתלט על העולם ?

costaet

New member
לפי עדויות החייל....

כן, החייל שירה, שעכשיו עומד לדין, טוען שהוא חף מפשע, מה רצית שהוא יגיד?
&nbsp
מנגד, לפני שהוא ירה במחבל ששוכב ירוי על הקרקע, קצין צה"ל בדק את המחבל, בדיוק מהחשש שהוא עדיין חמוש, ולא מצא אליו כלום.
&nbsp
החייל מנסה להצדיק את הרצח בשביל לא לשבת בכלא המון שנים, אדם שיורה באדם ירוי ששוכב על הקרקע ועוד שני מת מעצמו הוא לא בדיוק שיא המוסריות ויגיד כל דבר בשביל לצאת מהסיפור הזה. מנגד, לקצינים ולחבריו החיילים אין סיבה לשקר, היה להם הרבה יותר נוח בחיים הם הסיםור הזה לא היה מתפוצץ ואם יש סיכוי קטן שהחייל ירה מסיבה מוצדקת כל הסיפור הזה מזמן היה נסגר עקב עדויות הסובבים.
&nbsp
קצת קשה להשוות למצב שתיארת עם הנאצי, הנאצים רצחו מליוני יהודים כי הם יהודים, מאז קום המדינה יהודים הרגו "קצת" יותר ערבים מאשר שערבים הרגו יהודים.
אני אתן לך שאלה אחרת, אתה חושב שאם המחבל הזה היה יהודי, למשל שליסל שלא רק פצע אלא רצח נערה, אתה חושב שאלאור היה יורה בו גם? אם לא, אז בפועל הוא ירה רק כי המחבל היה ערבי, הרי הוא לא הווה סכנה, הוא אפילו לא הרג אף אחד, והחייל לא היה יורה ביהודי באותו המצב, משמע הוא ירה בו רק כי הוא ערבי. האם זה דומה לנאצי שהרג יהודים רק כי הם יהודים... לא יודע?
&nbsp
האם זה בסדר מוסרית לרצוח אדם שניסה להרוג מישהו ולא הצליח? אם היו יורים בו כל עוד הוא מהווה סכנה, מוסרי לגמרי, אפילו אם היו יורים בו מ50 מטר אם רואים שהוא הולך עם סכין אליהם, אבל אחרי שכבר ירו בו ובדקו אותו שהוא לא מהווה סכנה? קשה לי לקרוא לזה מוסרי.

beatman

Member
אף אחד לא בדק את המחבל, החבלן בכלל לא הגיע עד אותו רגע

החייל טוען שהוא הרגיש סכנה, אני קורא היטב את תמליל העדות שלו מהיום ומהימים האחרונים.
אתה החלטת שזה רצח, כאשר אפילו ההאשמה היא הריגה ולא רצח.
&nbsp
הנאצים רצחו יהודים בגלל תיאוריית הגזע, ערבים רצחו ורוצחים יהודים בגלל מאבק דתי-גאוגרפי ויהודים הורגים ערבים מתוך הגנה עצמית.
&nbsp
לטענת אלאור היתה סכנה בשטח, הוא ניסה להרוג ואף הספיק לפצוע(או שזה המחבל השני, לא משנה).
&nbsp
אם כבר מצב של הרג/רצח נקמה.
האם מבחינתך יהודי שנוקם בנאצים והורג גרמנים בזמן מלחמת העולם השניה הוא בר השוואה למפלצות הנאציות ?
האם ארה"ב ובריטניה (שהפציצו וחיסלו מליוני אזרחים גרמנים ויפנים בכוונה תחילה לפגוע באזרחים) הם ברי השוואה לנאצים ?
האם צה"ל שהורג חיילים/מחבלים ללא שום כוונה לפגוע באזרחים תוך כדי נסיונות לצמצם פגיעה בהם, שלעיתים מוגזמת ומסוכנת לחיי חיילים הוא בר השוואה לארגוני הטרור הערבים שבאים לרצוח כמה שיותר אזרחים בכוונה תחילה ?
&nbsp
יש אצלך אבחנה בין טוב לרע או שכולם אותו דבר וכולם טובים/רעים לפי מה שתחליט ?
&nbsp
&nbsp
האם זה בסדר מבחינה מוסרית להוציא להורג רוצח ? חד וחלק כן. מבחינה חוקית צריך גזר דין מבית משפט.
האם זה בסדר לירות באויב במצב לחימה ? חד וחלק כן.

costaet

New member
למה בכלל אתה מדבר על הנאצים?

מה הם קשורים?
&nbsp
כן בדקו את המחבל, לא חבלן כי זה לא הנהלים של צה"ל אחרי פיגוע דקירה, גם האפיפיור לא בדק אותו מאותה סיבה בדיוק, זה לא בנהלים.
קצין שהיה במקום בדק אותו ולא מצא כלום.
&nbsp
אני מבין שהחייל טוען שהוא חש בסכנה, מצד שני, חיילים שהיו איתו אמרו שהוא אמר שמגיעה למחבל למות, דרך את הנשק שלו וירה במחבל. למה אתה מתעלם מזה ומאמין רק לחייל שמועמד לדין? מה עם כל שאר העדויות?? כל שאר החיילים והקצינים משקרים מבחנתך? מאיזה אינטרס?

beatman

Member
היחיד שבודק מחבל ומוודא שאין יותר סכנה הוא חבלן

המחבל היה עם מעיל עליו, החובש ואנשי כיתת הכוננות צעקו שצריך להיזהר, יכול להיות לו מטען.
רק חבלן מפשיט ובודק מחבלים, רק אז מטפלים/מפנים במחבל.
&nbsp
אין סתירה בין ניטרול סכנה לבין העובדה שמגיע למחבל למות, אם הוא היה דוקר חלילה חבר או קרוב משפחה לא היית חושב כך ?
שאר העדויות יהיו בהמשך.
למפקדים יש אינטרס לשקר, להפיל את כל האחריות על החייל בשביל לא לפגוע בשמם ובקידומם.

costaet

New member
לא הקשתי ללינק, נראה מה יגיד בית המפשט

יש לי הרגשה שאני יודע מה אתה תגיד אחרי שיפרסמו את פסק הדין :)

beatman

Member
אני מקווה שייצא זכאי

ע"פ המצב ביומיים האחרונים, אין לתביעה יותר מדי תחמושת כנגדו.

lEchoesl

New member
הסיבה היחידה [באמת] שהמפקדים שלו נאלצים להעיד נגדו

זה כי התקשורת השמאלנית [כן, הצלם שתיעד את האירוע היה שמאלני, והוא בעצם חשף את זה לתקשורת שהתחילה לפרש את הסרטון לפי מה שנראה לה, ולא לפי מה שהיה שם באמת] חשפה את זה מהצד הלא נכון [מפתיע? ממש לא]. עשתה ממנו רוצח. תגיד לי, היית שם בזירת הרצח [במרכאות?]. בקיצור, התקשורת השמאלנית רצחה את הצבא...... והמפקדים, לצערם [ואני די בטוחה שהם מרגישים איפשהו צער], נאלצים לגנות אותו בשביל לצאת בסדר בציבור הנאור [בשקל תשעים ותשע כמובן]. כי עם ציבור כול כך נחוש [כמו שאמר נכון שאול שעשה לו משפט ראווה] לך תנסה להוכיח שהחייל היה צודק. לכן הם בחרו ללכת על בטוח בשביל להוציא את הצבא מוסרי. אם המפקדים היו מספיקים לנתח את האירוע לפני שהתקשורת החרא שלנו הייתה נכנסת לתמונה, הסרטון היה מובן אחרת לגמרי וכולם היו מבינים את המניעים של החייל. זה לא קרה ולכן זה עצוב, עצוב שאתה, טלמון ורוברסול92 שופטים אותו בלי שהייתם במצב ההזוי הזה. בלי שאתם יודעים מה התרחש שם באמת בזירה. זה שבוע עצוב. כי גם הילדים שלכם יכולים להיות אותו החייל שבסך הכול חשב שעשה את עבודתו הכי טוב שהוא מבין במצב המלחיץ הזה. בקיצור, כן, כול כך עצוב.

beatman

Member
נקווה שייצא זכאי מאשמת הריגה.

זה היה צריך להסתיים בתוך הצבא, מקסימום עונש צבאי על חריגה מההוראות, ירי על דעת עצמו.

למה, אסרו על מישהו לכתוב את הגיגיו בכל פורום אחר?

או בפייסבוק? חופש הביטוי מתחלק לכמה וכמה חלקים: באכסניה א' אוסרים על הבן אדם לומר דבר מסוים, באכסניה ב' כן מרשים וכן הלאה.

למעלה