חופש הביטוי

snowblind

New member
חופש הביטוי

הוא נהדר כשהוא לטובתכם. אבל מה עם כהנא? מה עם כ"ך? אני מבין שזו הסתה וכו´ אבל גם הדברים של ח"הכ הערביים הם האמא של ההסתה... אז מה עם חופש הביטוי? או שאתם בעד תמיד או נגד תמיד אבל תהיו החלטיים אדם

smile2life

New member
ביקורת עקרונית על הח"כים הערבים

הם מתעסקים יותר ויותר בעיניינים מדיניים מאשר לדאוג לרווחת האוכלוסיה הערבית: טאלב א סנע הוא בדווי אך מתעסק בעיקר בסכסוך הישראלי פלסתינאי ופחות באיכות חיי הבדווים או בישובים הבלתי מוכרים. ח"כ טיבי מתעסק בבריאותו של יאסר עראפת במקום לדאוג לחומר הלימוד של תלמידים באום אל פאחם. חברת הכנסת הערביה היחידה שמתעסק ברווחת האוכלוסיה הערבית היא חוסניה ג´ברה ממרצ

PROJECT:2501

New member
מה שניקרא פוליטיקאים

לא חשוב באיזה מוחמד או אליהו הם מאמינים. כולם אותו דבר.

חופש הביטוי..

חופש הביטוי מוגבל גם לגבי חברי הכנסת היהודים וגם לגבי חברי הכנסת העריבם הכנסת חוקקה בעבר חוק בנושא ולפני זמן קצר חיזקה אותו אני תומכת בשנהם ענה לך על השאלה?

DRYICE

New member
כהנא חי, וכך הם ארגוני טרור

כידוע יש חוק שאוסר לתמוך בפומבי בארגון טרור. חופש הביטוי הוא אחד מהערכים החשובים ביותר בדמוקרטיה וכמדינה דמוקרטית אנו מחוייבים לשמור עליו, אבל בדמוקרטיה כמו בכל מערכת ערכים מתקונת יש התנגשויות בין ערכים שונים, מכאן חופש הביטוי גם הוא איננו מוחלט. למזלנו יש לנו בארץ מערכת משפטית אנפה שחוקרת ובעת הצורך מעמידה לדין, את אלו שעברו על החוק. הח"כים הערבים כאמור אינם חסינים ואנו רואים איך המערכת המשפטית פועלת כנגדם, כנגד פעילי כך המפגינים בגלוי אני עוד לא רואה את המשטרה והפרקליטות פועלות בנחישות. אם מישהוא יניף את דגל החמאס במרכז ירושלים הוא ימצא את עצמו מהר מאוד מאחורי סוגר-ובריח ולאחר מכן מול שופט, אין ספק שהמטרה הירושלמית מפלה את הטרוריסטים היהודים לטובה. DRYICE

Deathatred

New member
ממה שאני יודע

רק נגד בשארה וטיבי מתנהלים הליכים (לטיבי צריך עדיין להסיר חסינות). בקשר לטרור, המשטרה לא עושה אפליות - ועובדה: היא עצרה את פעילי הטרור היהודיים. אין לה זמן לטפל בכל תמהוני שצועק באמצע הרחוב "כהנא צדק" ואם יש הפגנות לא חוקיות של הימין היא מטפלת בהם, באותה מידה של השמאל. בכל מקרה, גם השוטרים בני אדם ובזמן האחרון הם עוברים תקופה סופר-דופר קשה והדבר האחרון שהם צריכים לראות זה איזה שמאלני שצועק להם בזכות הטרור (שגרם אבידות גם לשוטרים) מול העיניים ומקלל אותם. זה לא תירוץ לאלימות ולשבירת עצמות אבל זו בהחלטה הזמנה למעצר, חקירה, תיק-פלילי ושימוש בכוח-עודף (accessive force) אם הוא מנסה להתנגד או להתחכם. ובלי קשר, כולם מהללים כל הזמן את צה"ל (ובצדק) ולדעתי מגיע גם קצת דברי שבח והלל למשטרה...
כל הכבוד למשטרת ישראל!

לביא1

New member
מה שעשו מכך...

זה פשוט איום ונורא. את כך הוציאו מחוץ לחוק עוד לפני כל המקרים שהתגלו בקרב יהודים. הוציאו אותם מהחוק כביכול על גזענוץ. אני לא מבין את הבעיה בבן אדם שאומר כהנא צדק. זו דעתו לעצור כל גזען בעולם יכניס 99 אחוז מהעולם לכלא. אני גם לא חושב שהכהניבטים גזענים כי יש פה מלחמה בין שני עמים מלחמה קשה נגד אוייב קשה והם פשוט מביעים את עמדתם במלחמה הזאת. מה שהם אומרים על רבים הם לא היו אומרים אם הערבים לא היו הורגים בנו כבר מאה שנה תיהיו בטוחים. אבל עזבו הם כבר מחוץ לחוק אבל איפשר להגיד שזה בגלל שהם ארגון טרור כי אין כל קשר בין התארגנויות יהודיות לבין כהנא. זה שאותם אנשים היו יכולים להצביע כהנא זה כבר משהו אחר אבל הם לא עושים את זה בשליחות כהנא ולכן תמיכה בכהנא זה לא דבר שעליו צריך לעצור בן אדם.

roopi

New member
גם..(תופים) הנאצים..

לא היו הורגים את היהודים אם אם לא היו נוכלים וסוחרים ושותים דם של גרמנים בפסח ומשתלטים על גרמניה...ואם לא היה להם אף גדול והם היו אולי קצת יותר יפים and your point is?

אפרת*

New member
על כך, גזענות ושאר ירקות

תחילה- מהי גזענות? לפי מילון אן שושן גזענות היא "ההשקפה, שעמי העולם נחלקים לגזעים מיוחסים אחד (גזע האדונים) ולגזעים אחרים שהם נחותים. הגזענות היא אחד מעקריהם של הנאצים בגרמניה ושמשה יסוד לאנטישמיות פרועה ולהשמדת היהודים". זו דעתו... יפה מאוד, מותר [האומנם?] להיות בעל דעה זו אך זה נוגד את ערכי הדמוקרטיה [וכמו שמישהו כבר החכים ואמר כאן לפני, ועמך הסליחה איני זוכרת מי זה היה- בכל מערכת ערכים יש ניגוד בין ערכים וחוקים]. מצד אחד ישנו חופש הביטוי המתיר אמירות גזעניות ומצד שני ישנם חוקים האוסרים על גזענות... לכן בחרו להגביל את חופש הביטוי כדי לאפשר קיומם של 2 חוקים וזכויות אלו. כלומר, חופש הביטוי מותנה בכך שאינו מסית או בעל דברים גזעניים. אני מתארת לעצמי שאתה יודע מה היתה האידאולוגיה של כך, ושל כהנא בפרט, ולכן אתה יודע שלפי הגדרת הגזענות שהבאתי מקודם ולפי ´הביצוע של ההגדרה´ במציאות [כלומר, איך זה מתבצע במציאות] אתה מבין שהאידאולוגיה הזו נכנסת לתוך תחום מסוים הנקרא- גזענות. מתוך זאת נובע, שחופש הביטוי אינו ´חל עליהם´ מכיוון שחופש הביטוי מוגבל ואינו כולל הסתה וגזענות. ניסית להסביר את זה, כל דבר בעולם אפשר להסביר ולהבין [אני יכולה להסביר לך ארגוני טרור ואפילו נאציזם] זה לא הופך את זה לנכון ולגיטימי. אם כך אינו ארגון גזעני ["הוציוא אותם מהחוק כביכול על גזענות"- מתוך זה אני מבינה שאינך חושב שהם גזענים], מהו כן ארגון גזעני? אבל אין מה לדאוג להם, הם עדיין פועלים ומחנכים, ההבדל היחיד הוא שאינם יכולים לרוץ לכנסת... להתראות נ.ב. אני מאוד מקווה שאתה טועה בזה ש99% מהעולם הם גזענים...

לביא1

New member
אין בארץ ארגון גדול שהוא...

גזעני אה בעצם חחחחח יש אבל לא ממש :} עזבו, פשוט יש לו שם מצחיק. בכל אופן כך הוצאו מחוץ לחוק בגלל שהם דרשו ישר טרנספר בכפיה, אבל האמת שבגללה כך הוצאו מחוץ לחוק היא כי הליכוד שהייתה באותו זמן מפלגת שלטון חששה שכך יגנבו להם קולות רבים, מה שעמד בפועל לקרות.

roopi

New member
לי "מולדת" לא שנמע שם מצחיק

אבל תשמע, כל אחד והחוש הומור שלו.

holy_sheep

New member
לגבי חופש הביטוי

אני יודעת שאני לא כותבת בפורום הרבה, אבל זה בגלל שאין הרבה הודעות שיש לי מה להגיב עליהם- וכאן יש לי מה להגיד: ערבים ויהודים כאחד זכאים לחופש ביטוי, גם אם הם לא אזרחי המדינה, וגם (על כל הכבוד) אם הם ח"כים. זה לא משנה. אנשים יכולים להתבטא כל עוד הם לא מביעים רצון לפגיעה באדם אחר, עידוד לפגיעה, רעיונות גזעניים (אני לא מסכימה עם ההגדרה של גזענות, לפי דעתי גזענות זה סווג אדם על פי קטדוריה מסויית- ולאו דווקא ע"פ גזע). חוצמזה- כולם יכולים לומר מה שבא להם. כבשה קדושה

למעלה