חופש הבחירה

חופש הבחירה

אלה השורות ואלו המילים, חשבוןנפש שלי עם עצמי.. בחירה שכזו ... "חופש הביטוי ". בחרתי להיות בטוב, להצמד אליו בחוזקה, לתת לו להוביל אותי להנחות אותי , הוא כבר ידע . כל כך הרבה סבל בעולמינו.. יודעת מודעת , מכירה ולא מוקירה. רוצה להיות כל דקה " ולו רק לדקה " ברגעים שעושים לי טוב , כל דקה בניפרד , לאט לאט, צעד צעד ככה לעבור שעות , ימים ואת כל הזמן שבעיקבותם. לראות רק חצי כוס מלאה ... ללגוםממנה בשקיקה להאנח " אחחחח ולהגיד " אשרי וטוב לי " . לא מסתכלת אחורה , ודאי שלא בזעם. חאלס מה שהיה היה .. גם לא לעתיד .. שם אין תשובה לכלום. מקום עלום העתיד ... כל יום ביומו.. מזריחת השמש לשקיעה.. וחוזר חלילה .. בדקתי, היא זורחתכל יום מחדש. בוחרת לא לחיות את חייך .. לא להיות שותפה לחוויותך.. בונה את שלי .. בכוחות עצמי וראה הפלא " זה מצליחחח!!!! נימצאת היום במקום בטוח. לא מבזבזת את ימי לרוח , לא לפתרון בעיות, לא לדילמות מוסריות . בוחנת את מאגר ההזדמנויות ושולה מהן מעט כל יום.. שוב לאט בקפידה רבה .. את השאר מצפינה ליום הבא. חיכיתי וזכיתי להיות רצויה - בגלל מה שאני להיות מוערכת - בגלל מה שאיתי להיות נאהבת בגלל מה שיש בי להיות נחשקת בגלל מה שיש לי להציע בכל אלה זכיתי ביושר ואיתי גביע של אושר ואתה בעלי אי שם מאחורי תראה שלא יהייה מאוחר .

אגוז.

New member
אהבתי.... יודעת את ערך עצמה!

אם הגעת למצב בו יודעת להעריך את עצמך בזכות מה שאת הינך ולא בזכות או בגלל אחר עשית את כל הדרך לגאולה גאולה מריגשי אשם והחמלה עכשיו שני גם את שמך הסיפרותי אהבתי את האופטימיות את העוז של לקחת אחריות ולחזור להתמודדות כשווה לכל

אפרת.א

New member
אכן - מילת המפתח "חופש הבחירה"...

גם אם הכל תקוע בגרון, משווע לצאת החוצה - אבל...חונק ולא נותן מנוחה, עצם העובדה שהכל עולה למעלה, זו כבר מחצית הדרך אל הבחירה. לא ממש חשוב אם בדיעבד יתבררו תוצאות לא ממש כפי שציפינו - אז מה? הכל מכל בכל אכן - נמצא, "בחופש הבחירה". אדם משתנה משניה לשניה. אמנם לא תמיד אנו מודעים לכך. אנשים ששוחחתי איתם אומרים לי: "אה, כזה אני, אני לא אשתנה..." מחייכת לעצמי מביטה ורואה עד כמה השתנתה אמירה זו מהפעם הקודמת...כי בפעם הקודמת היתה תוספת למשפט והתוספת היתה המילה "לעולם". כל דבר ולו הקטן ביותר משנה לנו את דרכי החשיבה. לפעמים קוראים אנו ספר שלם, ופתאום "זבאנג" משפט אחד שקראנו בו, משפט קטנטן אך בעל עוצמה, משנה לחלוטין את דרכי החשיבה. אנו לא נבגדים - אלא אם כן אנו נותנים לבגוד בנו. אנו לא מאוכזבים - אלא אם כן אנו מצפים לאחד ומקבלים אחר. הידיעה כי אנו בעלי ערך עליון , ראויים לאהבה, הערכה , נותנת לנו לצבוע את חיינו בצבעים של זריחה ושקיעה. וכן, כל יום הוא מתנה - אם יודעים לחיות את היום בשמחה , באור, בחיוך - אין מתנה יפה ממנה. אשה יקרה : מקווה שהוקל לך לאחר שהוצאת מתוכך את המחנק. ומי שנשאר מאחור - ההפסד כולו שלו...או שיום אחד יפול לו האסימון , או שיילך בדרך זו כל ימיו , כי אחרי ככלות הכל...זו "הבחירה שלו". חג שמח לך ולכולנו.

למעלה