חופש גדול וילדים

אביבקיץ

New member
חופש גדול וילדים

משהו נחמד שקורה בחופש, זה הזדמנות שלנו להכיר את הילדים קצת אחרת, וקצת יותר. בכל שנה זה מפתיע ומשמח ומעניין אותי מחדש. פתאום אנחנו רואים את הילדים שלנו יותר שעות, ובהזדמנויות חדשות. למשל, נעשה לי הרבה יותר ברור כמה הגדולה שלי אופטימית ורואה את החצי המלא של הכוס. זה תענוג אמיתי לראות את זה. וגם כמה היא מנסה להתבגר, ולגלות עצמאות. לכבוד זה שלא אכפת לי שהיא תאחר לקייטנה, היא היתה אחראית על עצמה בבוקר. לא זרזתי אותה ולא כלום. למרבה הפלא, היא כמעט אף פעם לא אחרה... והיא היתה מאד גאה בעצמה , בעובדה שהיא עצמאית בבוקר. (אז למדתי גם משהו על אימהות - שלפעמים עדיף לתת לילדים להסתדר, והם מסתדרים). ולמדתי כמה הקטנה חוששת מהבאות. היא נראית מלאת בטחון עצמי. אבל שמתי לב שחשוב לה לברר מראש מה בדיוק הולך לקרות ואיך בדיוק זה יתרחש. ב99% מהמקרים היא מהר מאד משתחררת ונהנית, אבל הזמן שלפני הפעילות, הרבה פעמים קצת קשה לה. מצד שני, ההורים שלי חושבים שהיא פרא אדם. היא היתה אצלם כמה ימים, לפני הביקור הם חששו, ובסוף הביקור גם הם למדו עליה משהו, והיו מלאי התפעלות מההתנהגות שלה. כמובן רמזו לי שהיא כנראה מתפרעת רק כשאני בסביבה... יש לי השפעה רעה עליה... מילא.

אנילה1

New member
ואני למדתי שהנכד האמצעי הוא ילד שאוהב

לעצבן ולהכאיב, והוא נהנה וצוחק כשאחרים סובלים ממנו. וזה ממש לא עשה לי טוב. לא חושבת שאני רוצה לארח אותו.

זה גם בבית שלו ככה?

וזכותך לומר שאת לא רוצה לארח ילד שמקשה עלייך וגורם לך אי נוחות בזמן שהוא אצלך.

עצוב

בעיקר ש..... אני מרגישה אותו דבר עם הבת שלי

shani74

New member
בן כמה הוא?

נראה לי שזה פשוט נושא לחינוך, ואת צריכה לדבר עם ההורים על זה.

חני ב

New member
היא צריכה לדבר עם ההורים שלו?

כלומר עם הבת שלה או הבן שלה? אחד הדברים המעצבנים אצל סבתות הוא הרצון לחנך ולהעביר ביקורת.

shani74

New member
יש הבדל בין לעשות את זה כל הזמן

לבין לעשות את זה כשיש משהו שבאמת נראה לך מאוד חשוב. אין לי בעייה שאמא שלי או חמותי יעירו לי בנושא שנראה להן חשוב ואני אולי לא כל כך שמתי לב אליו. יש לי בעייה שמישהו זר שאינו מכיר אותי או את הילד יעיר סתם דברים מחוסר ידע, אבל שמישהו שאוהב את הילד שלי והוא מאוד חשוב לו יעיר לי מדי פעם בנושאים שנראים לו קריטיים (וודאי שאם רואים שהוא עושה את זה בזהירות ולא סתם כדי לריב - ונותן, מה שנקרא, ביקורת בונה) - אין לי שום בעייה עם זה.

schlomitsmile

Member
מנהל
ילד רשע? לא מאמינה שיש דבר כזה. (אגב- לא יודעת אם את זוכרת אותי- נעים לפגוש אותך שוב ../images/Emo13.gif). כן מאמינה ואף יודעת, שיש ילדים- בן כמה הוא?- שיש להם כלמיני בעיות. את יכולה לספר עליו קצת, מעבר לעניין הזה?

והילדים שלי - ../images/Emo66.gif../images/Emo194.gif

גיליתי שללא הגבלת זמן הבכורה יכולה לשבת 10 שעות מול המחשב, מזל שיש לה חברות והולכים לבריכה כל יום. הזאטוט אוהב חברים ויש פה ילדים והוא הולך לחברים, הוא פעיל ומלא אנרגיות כל הזמן. הבכורה עוזרת בבית, מרצונה, לא כל הזמן וכל היום אבל בהחלט מציעה עזרה. הזאטוט פחות אוהבת להושיט יד לעזרה ולסידור הבלאגן שמשאירים החברים והוא בחדר. שניהם נותנים לי לישון צהריים לפעמים ושומרים על שקט. שניהם מקסימים ואהובים

mevav1

New member
תגובה וסליחה שאני לא פה-פשוט, שברתי את הכתף

וקשה לי לכתוב ביד ימין ואני עייפה וזה כבר חודש ככה כך שאני מקווה להיות כאן יותר בקרוב. ולעניין השירשור...אני הרי לא עובדת ונמצאת עם בתי כל היום אחרי הגן אבל עדיין רוצה להגיב.. אתן מזכירות לי שאמי שתהא לי בריאה, ממתי שבתי הייתה בת כחצי שנה, אמרה שהיא לא תאהב להיות בבית ותרצה להיות רק בחוץ ואני רוצה לומר לכן שהיא טעתה בגדול!!!!! בלי העין הרע..היא מסוגלת להיות בבית ימים ולא לומר משעמם לי או משהו כזה וגם לא לבוא בטענות...ואני רוצה לומר שכל חופש אני נזכרת במילותיה שתודה לאל לא נכונות..
ועוד תגובה לסבתא שכתבה את דבריה...אני מאוד מבינה אותך. גם לאמי יש נכד מופרע וחוצפן שלמזלנו חיים בארה"ב אבל כשנמצאים שם אז זה לא נעים כך שלאמי נחסך כאב הראש של יבואו אליה ולארח ולשמור.

תרגישי טוב,מקווה שהכאב לא ימשך הרבה זמן

אני חושבת שעם קצת חינוך יותר טוב לילד אפשר לעצב אותו אחרת.,כמובן שזה תלוי בהורים בלבד. ילדים קטנים כאלה עדיין אפשר לעצב כשהם קטנים, חבל שמגיעים למצב הזה שסבתא לא נהנית להיות עם הנכדים.

mevav1

New member
תודה אדריאן וליידי דרמה ואמן!כל עיצוב הילד

זה אכן תלוי כיצד מעצבים אותו ומה נותנים לו משנולד ולא מחכים שיגיע לגיל שנתיים נגיד ומתפלאים למה הוא כזה. אבל הרבה או הרוב זה אשמת ההורים שכמו עם אחי ובנו, הוא מתחצף לאמי ואחי לא אומר מילה לבנו..אז זה חינוך זה?? ואז כשזה מגיע אליו ולאשתו הם מתרגזים..עולם מוזר.

למעלה