חופש בצבא

aronskydina

New member
חופש בצבא

רציתי לדעת איך הולכים החופשים בצבא. יש ימים שכל החיילים (חוץ מאלה ששומרים נגיד) יוצאים לחופש?
עכשיו תקופת החגים ורציתי לדעת אם יש ימים שמגיעים לי על חשבון הצבא. ראש השנה, יום כיפור וסוכות. תודה מראש!

JuSt A GiRl 94

New member
ככה

אנחנו לפחות קיבלנו מייל מהשליש שלנו שאמר ככה. יש לך שני סוגים של חופשים במקרה הזה- חופש שהחיילים חותמים מתוך ימי החופשה שלהם, וחופשה על חשבון המערכת. אז ככה:
ראש השנה- אנחנו מחויבים לחתום חצי יום חופש, ואז מקבלים יומיים וחצי אם אני זוכרת נכון על חשבון המערכת (בקיצור, כל החג)
יום כיפור- זאת הפעם היחידה שיש יומיים מלאים על חשבון המערכת, זאת אומרת, לא צריך לחתום חצי יום חופש על ערב יום כיפור.
סוכות- גם בערב חג הראשון וגם בחג השני (לא זוכרת איך קראו לזה...) החיילים צריכים לחתום חי יום חופש על ערבי החג ומקבלים חופשה על חשבון המערכת על חצי יום (אותו ערב) והיום של החג עצמו.
יוצא בקיצור, שאנחנו צריכים לחתום מינימום של יום וחצי. אולי יש בבסיסים מסוימים הדממה ואז זה סיפור אחר אבל אצלנו נגיד לא.

אושי231

New member
כל חייל מקבל מכסת ימים שנתית

למשל 15 יום אצל ג'ובניקים. כל חייל יכול לבקש מהמפקד שלו חופשים ואם זה מתאפר- חותמים על יום חופש ויוצאים.
בחגים מסויימים כמו בסוכות ופסח- בהרבה יחידות בצה"ל יש הדממה ואז כל היחידה יוצאת לשבוע חופש. על כל יום חופש כזה של הדממה- לא מורידים לך יום שלם אלא חצי יום.

לגבי ראש השנה- שאל אצלך ביחידה איך זה עובד. כשאני שירתתי, עבדנו עד ערב החג. מי שהגיע בערב החג- לא יורד לו יום חופש. מי שלא הגיע- ירד לו רק חצי יום. ושאר הימים שבהם יש את החג יורד גם כן חצי יום חופש.

ori239

New member
בנוסף לכל האמור

יש גם "מבצעים" (כך קראנו לזה) בחגי תשרי.
בעצם כל ימי החגים עצמם (ראש השנה, כיפור, סוכות א' ושמיני עצרת) הם ע"ח מערכת, כאשר ערבי חג וחוה"מ הם חצאי ימים על חשבון החופשה השנתית.

לרוב, בחוה"מ סוכות ובחוה"מ פסח כדי לעודד יציאה לחופשה יש "מבצעים" - נגיד מי שלוקח סה"כ 4 ימי חופשה (8 חצאים) מנוכים לו 3 מחופשה שנתית, מי שלוקח 3 - מנוכים 2.5 וכן הלאה. אני לא זוכר בדיוק את אופן החישוב וזה גם משתנה משנה לשנה.
הפירוט המדויק נמצא באגרת שמופצת מאכ"א לשלישות היחידות כל שנה, בד"כ חודש-חודשיים לפני.

אני ממליץ שתתייעץ עם חיילי השלישות ביחידה ותבקש הסבר על אופן חישוב ימי החופשה בחגים.

למעלה