חופשת סקי ראשונה

Milo M

New member
חופשת סקי ראשונה

שלום לכול
אני יוצא לחופשת סקי ראשונה בצכיה באתר שפינדלרוב מלין
אשמח להמלצות לגבי ציוד שכדאי להביא. או בכל נושא אחר.
בברכה
ותודה

Milo M

New member
תודה על תשובתך

אני מכיר את הרשימה הזו ונוספות.
גוגל הוא אכן ידיד נאמן אך האם יש דברים נוספים? או מיותרים ברשימה.
כמו כן עד כמה גוגלס הוא אביזר חיוני עבור מתחילים והאם הוא משתלב בצורה טובה עם משקפיים אופטיים?

marceloros

Member
מנהל
בכיף, ושאלות קשות

לגבי הרשימות מעיון קליל עבור חבר, וכאשר אתה מצליב בין כולן, הן די מכסות.
קשה קצת להחליט עבור כל אחד ואחד, אבל בגדול הן בסדר.
למשל אני נהגתי לקחת טיפות עיניים סטיריליות למקרה ואחוש יובש בעיניים, מעולם לא נזקקתי להן, אז הפסקתי - לא שראיתי ברשימה אבל זו דוגמה לעניין אישי.
פרסמו פה פעם רשימה שמישהו הכין באקסל, אפשר לחפש בפורום או שלח לי בפרטי מייל ואעביר לך, גם עליה בידיוק עברתי ומצאתי אותה די מקיפה.

לעניין הגוגלס, ואני חייב לצרף שוב את הסרטון המגוחך שלי, יש גוגלס מיוחדים הנקראים:
OTG - On the Glass
שמתאימים לחבישה על משקפי ראייה, עובד בסדר גמור. רק דובר על זה לא מעט כאן, יש בעיית אדים על המשקפיים שלא קל לטפל בזה אבל זה רק בעצירות.
בכל אופן אתה חייב למדוד על המשקפיים שלך ולהחליט שזה נוח עבורך.
אגב בהוביט חלק ג' כבר קיבלתי בקולנוע משקפיים תלת מימד שהן גם OTG, באמת היה הרבה יותר נוח מבעבר.
מבחינתי ולמרות שיש הנוהגים לוותר זהו אביזר חובה !
הגנה מהשמש אתה חייב UV אחרת אתה עלול לפגוע בראייה, הגנה מהרוח אתה חייב אחרת מניסיון עם סתם משקפי שמש תדמיע (ואולי תזדקק לטיפות הנ"ל), ואולי הכי חשוב בנפילה הגוגלס יגנו עליך ועל המשקפיים שלך, בעוד בלי זה עלול להיות כואב.

Milo M

New member
תודה

אחלה סירטון

תודה על המידע אין צורך ברשימה ראיתי מספר רשימות הם די מקבילות כך שאין צורך ברשימה נוספת.
בברכה

marceloros

Member
מנהל
בכיף !

התוספת היחידה שהייתי רוצה לתרום - היא לא לזלזל בציוד כפי שאני עשיתי בגלל חוסר ידע.
לא חייבים את ההכי טוב בהתחלה, לא חייבים גרב לכל יום אפשר לכבס.
אבל כן חייבים לתת לציוד כבוד - דרושה חליפה כדי להתעסק בספורט הזה, דרושים גוגלס, דרושות כפפות ודרושים גרביים מתאימים.
חלק מהדברים אפשר להסתדר בלי, השאלה באיזה מחיר, בידיוק כתבתי על כפפות וגרביים בשרשור אחר.

Milo M

New member
תודה רבה

חלק מחבילת הסקי שרכשתי הוא השכרת חליפה של קולומביה האם הציוד המושכר הוא ברמה מספיקה למתחילים או שכדאי לרכוש חליפה.
אני בא מעולם האופניים כך שחשיבות הציוד ידועה לי. אני מניח שלגלוש עם חליפת סקי באיכות נמוכה זה כמו לרכב עם מכנסי רכיבה עם פד גרוע.

marceloros

Member
מנהל
לדעתי

מניסיון השכרת חליפה של הבן שלי, עושה עבודה טובה ובטח בחופשה ראשונה - אין צורך לרכוש.
לא מתמצא ברכיבה, אבל מהכאבים אחרי רכיבות בימי כיף מהעבודה, אני מאמין שההשוואה של הפד הגרוע טובה לגרבי סקי, שם מתרכז הלחץ. חליפה צריכה לחמם, להדוף רוח, לדחות מים - תקבל רמה מספיקה גם בהשכרה.

נפתלי99

New member
החשיבות של גוגלס

אני מסכים עם מרסלו שחליפה מושכרת תהיה מעל ומעבר לחופשה ראשונה, ובטח אם זה של חברה מובילה כמו קולומביה.
&nbsp
אגב אם החליפה לא תספיק לחמם אותך תמיד תוכל ללבוש עוד משהו מתחת, ומניסיון של רוכב אופנים אני אפילו יכול להמליץ לך ללבוש את ביגוד האופנים הארוך בתור Base layer מתחת לחליפה ואז ה- drifit ישאיר אותך יבש כי יוציא את הזיעה הרחק מהגוף, ולטעמי האישי זה אפילו יותר יעיל מביגוד תרמי, שיש לי והפסקתי להשתמש בו.
&nbsp
לגבי הגוגלס - אל תוותר... יש אנשים שמסתפקים במשקפי שמש. לי לפחות זה ממש לא מספיק כי האוויר הקר שנכנס לעיניים בזמן הגלישה גורם לי לדמעות בקצב מטורף, (ולא - זה לא מבכי... ), אבל אני רואה כאלו שמסתפקים בזה.
&nbsp
וכאן מרסלו הזכיר את הגרביים. הדבר השולי הזה לכאורה הוא קריטי.
הרגלים קופאות מקור לעיתים, והן אלו שעליהן מופעלים לחצים פיזיקליים מטורפים, וללא גרבים טובות אתה לא תהנה כל כך מהחופשה.
היום כבר יש לי גרבים לכל יום, אבל בהתחלה קניתי רק שלוש זוגות, ורחצתי אותן במלון עם אבקת כביסה שהבאתי מהבית.
&nbsp
חוץ מזה תדאג לעצמך לעוד כמה פינוקים קטנים, כתלות במה שיעזור לך. אצלי זה דברים כמו בליסטקס ליובש בשפתיים וקרם ידיים שאני סוחב איתי רק בימים קרים במיוחד מתחת ל- 20- כאשר העור בידיים מתייבש למרות הכפפות הטובות שיש לי.

Milo M

New member
תודה לשניכם

תודה גדולה על הטיפ בעניין הגרביים לא חשבתי שזה קריטי. טוב לשמוע עכשיו שטעיתי. יש חברות גרביים מומלצות?

iris mom of two

New member
כל חברה תעשה את העבודה

לי יש חיבה אישית לsmart wool אני גרה באמריקה, ופה הם מאד זמינים. אבל גם לקולומביה יש גרביים טובות ביותר.
&nbsp
אה, ואולי כדאי לקנות מחממי ידיים ורגליים. אישית אני אוהבת לגלוש עם שתי כפפות, ליינר וכפפה חיצונית. בינהם אפשר לשים מחמם ידיים כימי, וגם בנעליים אפשר. למגפיים, אישית, אני לא צריכה, יש לי מגפיים וגרביים טובים. בעצם, גם לידיים אני לא צריכה, הכפפות שיש לי (north face) מעולות.

למעלה