חופשת סקי ראשונה

natali138

New member
חופשת סקי ראשונה

היי לכולם, הפנו אותי אליכם מפורום טיולים וחופשות, אז הנה אני :)

אני ובן זוגי שוקלים חופשת סקי קצרה (4 ימים לכל היותר, חמישי-ראשון). חשוב לציין כי זהו הפעם הראשונה של סקי עבורנו.
ראינו שיש כל מיני דילים לרומניה וכו' במחירים שלכאורה לא נראים מופקעים (2700...) שהם כוללים כביכול הכל (העברות, סקי פס, ציוד). האם הם באמת שווים או שיש קצ'? (מקום המוני וכו')
בנוסף, האם אתם ממליצים להרכיב חופשה מהסוג הזה לבד? האם יצא יותר זול?
היינו מעדיפים לעשות את החופשה באוסטריה (היינו עכשיו בירח דבש שם, ופשוט התאהבנו באיזור). ראיתי בפוסט שרשמו שיש אתרים לא מוכרים בהכרח בישראל שהם טובים יותר מאלו המשווקים, יש המלצות ספיצפיות? האם זה יקר יותר מהתקציב שלנו (שהוא 2700-3000 לאדם)?

תודה מראש לכל העונים, אודה לכל הטיפים שקשורים בנושא.

alonaski

New member
שלום נטלי! ככה:

רומניה יותר זולה מאוסטריה. באופן כללי כל חופשת סקי במדינה מזרח אירופית תהייה יותר זולה מבמדינה מער' אירופית.

חופשה של 4 ימים דעתי קשה להרכיב לבד כי לרוב בעונת הסקי מלונות שומרים חדרים לשבוע מלא מראשון עד ראשון או שבת עד שבת. קשה למצוא רק לסופ"ש כזה של חמישי עד ראשון (לא בלתי אפשרי, אבל נדיר יותר למצוא מקום).

הדיל של החופשה ברומניה יכול להתאים מכיוון שכמתחילים - אין לכם צורך באתר גדול או אתר ספציפי. כל אתר יכול להתאים.

קחי רק בחשבון שלרוב, מתחילים לגלוש ולהינו מהגלישה רק ביום השלישי או רביעי. לכן, אני חוששת שבדיוק כשתתפסו את הפרנציפ ותתחילו ליהנות - לא תוכלו ליישם את זה כי תגמר לכם החופשה...

דבר נוסף - בחיפוש אחר הקצ' בדיל - קחו בחשבון שעלות חופשת סקי מורכבת מ:
1. לינה
2. טיסה
3. הסעה מ/אל האתר
4. ארוחות לכל היום
5. סקי-פס (=כרטיסיה לשימוש חופשי ברכבלים באתר)
6. שיעורי סקי.

ועכשיו תבדקו הא הדיל כולל את כל אלה. אם לא - תחזרי אלינו ונחשב לך את ההפרשים שתצטרכו לקחת בחשבון להוספה.

alonaski

New member
שכחתי כמובן - ציוד!

טוב, אני רואה שרשמת שזה כולל העברות, ציוד וסקי-פס.

תבררי גם , בעצמך! אל תסתמכי על הסוכן - האם המלון הוא רמה כמו שמבטיחים לך בחבילה. האם הוא בצמוד לרכבלים או שצריך ללכת הרבה ברגל או לסוע לאתר הסקי... (פחות נח)

בד"כ הקצ' השכיח אצל סוכנויות נסיעות שמוזיל את הדילים - זה מלון פחות אטרקטיבי שהוא זול יותר.
פחות אטרקטיבי לרוב זה כזה שנמצא במיקום מרוחק מהמעליות או אילו מחוץ לאתר הסקי עצמו!

natali138

New member
היי אלונה

תודה על התשובה.

יש שני דילים שמצאתי אשמח אם תוכלו לחוות דעה חיובית או שלילית:

http://www.skideal.co.il/הרכב-
%d7%97%d7%91%d7%99%d7%9c%d7%94-Poiana-Brasov

והשני

http://www.romania360.co.il/winter/סופשבוע-סקי-4-בפויאנה-ברשוב/

בקשר למספר הימים, אני יודעת שזה לא המצב האידיאלי, אבל בגלל אופי העבודה שלי, אף אחד לא יתן לי חופש של שבוע (אם אני לא נמצאת אין מי שיחליף אותי), ובכל זאת כבר שנים שחולמים על סקי.

מבחינת הביגוד, האם צריך לרכוש ביגוד מיוחד?

SPnage

New member
החבילה הזאת נראית לי יותר מתאימה

בעיקר כי היא כוללת העברות, ואילו בחבילה השנייה אתם מקבלים רכב שכור וצריכים להסתדר לבד.
דבר נוסף, לא רשום שהחבילה כוללת הדרכה. לא מכיר את המחירים של רומניה, אבל במערב אירופה בית ספר לסקי ל-3 ימים יכול לעלות 100-200 יורו לאדם, ושיעורים פרטיים כמה עשרות יורו לשעה. אני מניח שברומניה המחירים יהיו נוחים יותר, ייתכן אפילו שיהיה לכם כדאי לקחת הדרכה פרטית רק לשניכם. אולי תבררו בסקי דיל אם יש להם מחירים או אפילו יכולים לסדר לכם הדרכה בתוספת תשלום.
בכל מקרה אם החבילה לא כוללת הדרכה, זו הוצאה נוספת שיש לקחת בחשבון.

natali138

New member
תודה!

האם למישהו יש חוות דעת על החברה הזו? סקי דיל? כתוב אצלהם שהם מטיסים באיזה מטוס שלהם, איזה מטוס זה?

אכן כנראה לא כולל הדרכה אבדוק את הנושא הזה. בשביל הדרכה בסיסית? כמה זמן מספיק? שעה תספיק לשנינו?

natyh

New member
המחירים ברומניה הם

למיטב זכרוני 25 יורו לשעה להדרכה פרטית, רומניה 360 מציעים דיל משופר לפויאנה ברשוב, במחירים נוחים יותר , במלון רינה וויסטה מלון נחמד.

לפני שרכשתם מומלץ שתבדקו את מצב השלג , במרץ האחרון היה הרבה קרח,ברומניה כשיש קרח התנאים לא מתאימים למתחילים אז אם אין שלג טרי והרבה הדיל הזה לא בא בחשבון מבחינתכם , אם יש שלג טרי והרבה אז מאד כדאי, בכל מקרה אין בעית מקום אתם יכולים להזמין ברגע האחרון.

אם רכשתם את הדיל של רומניה 360 אל תרכשו ציוד דרכם אלא דרך המלון הקרוב לאתר משמאל , שם ניתן לשכור ציוד מעולה , ההדרכה של רומניה 360 בסדר גמור .
וזולה מאד אגב איזה מלון מציעים לכם סקי דיל ?

matar

New member
קחו בחשבון שפוינאה בראשוב הוא

אתר בסדר גודל של החרמון.

אני אישית הייתי מחפש דיל של 4 ימים לבולגריה/צכיה , יותר מקצועיים שם והאתרים יותר מפותחים

איל שחר

New member
כשמדובר בסקי דיל חובה לברר הכל.

הדרכה? כמה הדרכה? כמה שעות כל יום? אנחנו קיבלנו מהם שעתיים ביום בהשוואה לחמש בקלאב מד.
אוכל? איפה אוכלים? באותו מלון או שמקבלים תלושים וצריך ללכת לשוטט? מנות האוכל שקיבלנו דרכם היו מנות רעב.
ציוד? איזה? באיזו רמה? הציוד שקיבלנו דרכם היה גרוע.
מלון? איזה מרחק מהמעליות? צעדנו ברגל כהוגן ואני סחבתי גם מגלשים של ילדים.

פשוט לשאול.הכל. ולרשום את התשובות.
לי אין חיבה יתרה אליהם ולשרות שלהם.

איל שחר

New member
2700 לארבעה ימי סקי זה בשקלים או ביורו?

אם בשקלים - חוטפים.
אם ביורו - בורחים.

למעלה