חופשת סקי הכל כלול

natyh

New member
חופשת סקי הכל כלול

הישראלי הממוצע אוהב את המושג דיל או הכל כלול .

כלומר מאחר ואנו מדינה עניה בשלג לא רק אנחנו יש מדינות נוספות כאלו שגם בהם ההתנהגות דומה אז הישראלי המצוי מחפש את מה שנקרא חופשת סקי הכל כלול על מה מדובר ?

ראשית מדובר בנסיעה לארץ זרה בה במקרה הטוב ישכמה דוברי אנגלית בודדים ובמקרה הרע בכלל לא .

שנית לא מדובר בטיול מדובר מבחינת הישראלי המצוי בנסיעה לסביבה זרה ועוינת ועל כן יש לו צורך בחיזוקים מהסביבההקרובה והתומכת על מה מדובר :

קודם כל קבוצה , שנית הדרכה בעברית , שלישית ציוד ומלוה קבוצה שידאג לו לציוד , רביעית סדר יום מסודר שעות ארוחות הסעות , כלומר חבילה הכוללת קודם כל מלון מלוה העברות משדה התעופה , ציוד סקי או סנו בורד מחממי נעליים , והדרכה .

מאחר ומדובר בסביבה עוינת הישראלי הממוצע נלחץ להתחבר לקבוצה גדולה ומחפש את הדיל השוה , וכמובן תמיד שואל חברים על חופשת הסקי .

אם כך אז כדאי להשוות להתנהגות אוכלוסיה מקומית מה עושים הצרפתים , ספרדים נורבגים , רומנים , בולגרים , פינים , סלובקים , גרמנים , אוסטרים , אמריקאים ,איך הם מתמודדים עם המושג הזה חופשת סקי , ואולי נגבש לנו איזשהי תובנה מענינת לעניין הזה .

natyh

New member
שלב ראשון התמקמות

השלב הראשון צריך להגיע למקום ואולי להתמקם אולי לחזור , רוב האתרים נפתחים בשעות הבוקר 0800 עד 0900 אז לדוגמא ניתן להתארח בצימר בבית של משפחה מקומית למשל , צימר שעליו משלמים מראש לשבוע , יש בו אזור בקומת הכניסה להשארת הנעליים שאותם לא ציך להעלות לחדר וכמובן השארת הציוד, , יש כאלו שהם בעלי קאראוואנים שמגיעים לאזור הקאראוואן חונים שם וממשיכים לאתר הסקי באוטובוסים מקומיים של האתר , לכל אתר יש דבר כזה אוטובוסים מקומיים .

בשלב הזה כבר שברנו שתי מוסכמות הראשונה קבוצה ומלוה השניה מלון .
הדבר השלישי שנשאר הוא השפה העוינת ועכשיו שאלה עם יד על הלב למה הסביבה עוינת ?

אולי כי אנו לא יודעים את השפה ואז אולי כדאי ללמוד אותה כהכנה לחופשת הסקי , ואם תהיה לנו שפה זו כבר לא חופשת סקי מהסוג של טירונות ... מתקדמת זהו כבר טיול למשל למדינות כמו נורבגיה צרפת ספרד פינלנד שיש בהן המון לראות , אבל יש לנו מחסום שפה .

שלב הבא העברות למלון , אין העברות כי אין מלון אז נשארה לנו התחבורה הציבורית המקומיים מסתדרים איתה אז אפשר , ועכשיו הציוד .

תמיד בכל אתר סקי גדול יש חברות השכרה , חברות שזו המומחיות שלהן וכעת אנו לא רוכשים את הציוד מגוף רביעי , סוכן נסיעות שהוא בתורו רוכש מספק שהוא בתורו רוכש או חבילה או מרכיב חבילה , המורכבת ממלון סקי פאס ציוד מספק הציוד מקבל שוברים מעביר לנו ואנחנו עכשיו בהתאם לרמת הציוד שרכשנו קיבלנו נצטרך לשבור את הראש או הרגליים מכיר מישהו שיצא לחופשה ברומניה השנה במרץ חזר עם צלעות שבורות למה ?
הציוד לא היה מתוחזק נכון היה בסדר אך לא מתוחזק לא מושחז במקומות הנכונים לא הגיב ולא הסתובב , המדריך במלון אמר שהוא בסדר.... , נכון רק לא מתוחזק .
למה מזרח אירופה , וזול אבל גם שם היו מקומות לשכור ציוד נהדר רק יקר יותר .

אבל עברנו את השלב הזה ואנו ניגשים ישר לחברת ההשכרה , ושוכרים מהמומחים שזהו תפקידם .

ועכשיו נשאר לנו הדרכה וסקי פאס , הדרכה החלק הקל יש הדרכות על בסיס שבועי בכל בית ספר גדול באתר, נשאר לנו רק לקרוא להשוות , ולהחליט למדנו את השפה וכעת אנו לא מוגבלים להדרכה בעברית שהיא בדרך כל מדריך ישראלי שהוא לא תמיד הכי טוב ,אנו גם לא מבודדים בקלאב , אלא יכולים להתיעץ עם המקומיים בביתם אנו לנים ולשאול היכן עדיף הם תמיד יודעים .

השלב הבא הסקי פאס גם כאן יש דילים לפעמים קונים הכי זול מהאתר עצמו על בסיס שבועי .

ועכשיו בואו נחזור ונשאל מהם היתרונות של הכל כלול ?

natyh

New member
30 יורו ליום לינה וסקי פאס ?

אפשרי כן לא ?

הצעה שקראתי באכסנית הנוער בסרגוסה לאחד האתרים המובילים בספרד לסף העונה בארגון , למיטב זכרוני האתר היה אסטון או פורמיגאל , על מה מדובר ?

אכסנית נוער סוף עונה וסקי פס מוזל , האמת יש טריקים לרדת במחיר גם מזה לכיוון ה 20 יורו בלבד .

איך ?
החיסכון מתבטא בפיתוח מיומנות בסקי טורינג טיפוס המדרונות בהליכה לא מתאים לכל אחד ודאי לא למתחילים אך למי שמעוניין לחזור לכושר זהו פיתרון נהדר טיפוס
המדרונות בעליה בעזרת עורות חד כיווניים המותאמים לטיפוס בסקי או סנואבורד ספליט בורד למי שמכיר את המושג , וירידה חזרה מצידו השני של ההר תוך גמיעת קילומטרים בפיסט אוף פיסט מה שרוצים מתאים לאתרים אירופיים גדולים .

עכשיו צימצמנו לנו את מחיר החבילה מהותית בדיוק כפי שעושה הבולגרי בבאנסקו שמטפס ליד סופיה באזור המוכר רק לו ויורד באוף פיסט בתולי שאף אחד חוץ ממנו לא מכיר וחוזר לישון בבית בסופיה כמה עלתה לו החבילה ?

אופס גם אני מכיר כי הורדתי את הטרק שהוא העלה למכשיר הנייד שלי ... אז גם אני יודע איך להגיע לשם ונשאר רק לשאול האם בטוח לעשות שם סקי ואם כן אז מתי , ופה אני כבר מפנה אתכם להשתלמות עם מדריך הרים , השתלמות חובה להבנת אוף פיסט וסכנת מפולות וכמובן לא גולשים לבד וצריך מכשיר איכון ואיתור אבל יש לאן להתקדם ואנחנו כבר הרבה אחרי החבילה המעט לא משוכללת הזו הנקראת הכל כלול אנחנו כבר ממש מטילים וחיים את המקום , לא תלויים בחבילה מלוה סקי פאס מלון או הכל כלול ...

talniv75

New member
מנטאליות של הכל כלול חוץ מאיכות השלג

נכון נתי, המנטאליות של גולש הסקי הישראלי היא אכן מנטאליות של "הכל כלול" למעט איכות השלג וזה נכון ששוק הסקי הישראלי הוא שוק של סוכני נסיעות (המתמחים בחופשות גלישה "הכל כלול") שזו תופעה בהחלט אנדמית ישראלית, עם יתרונות אגב וחסרונות, אין אף מדינה אחרת בעולם למיטב ידיעתי- בה בן-אדם ממוצע המעוניין לגלוש הולך לסוכן נסיעות ה"תופר" לו חבילה והיוצא מהכלל (כמוך בטח נתי) תופר לעצמו נסיעה. לרוב זו תופעה הפוכה- הולנדי, פיני, בלגי, דני או כל גולש אחר במדינה חסרת הרים תופר לעצמו נסיעה והיוצאים מהכלל ניגשים לסוכן.

אבל זה לא ממש חשוב, עם הזמן סוכנויות הנסיעות הישראליות באמת התמחו בנושא ומספקות שרות טוב ומחירים סבירים- הם גם אגב בחלקם נוטלים על עצמם סיכונים כלכליים על מנת לספק שרות איכותי- כך שאין מה להלחם בהם או נגדם. לראייה שוק הגולשים הישראלי מכיל בתוכו גם דילים המתאימים לא רק "לעשירים בלבד" ומתוך ה 40,000 ישראלים הנוסעים כל שנה לגלוש מרכיבה שכבת הביניים או מעמד הביניים את הרוב- להלן ה"יתרונות".

ומהם "החסרונות"?-

הכרות מוגבלת- ובכן אכן מרבית הישראלים לא חשופים למרבית אפשרויות הגלישה בחו"ל, וזה טבעי- סוכן עובד עם אתרי סקי או מלונות מסויימים עמם הוא מגיע להסדר, ועם אחרים לא וזה טבעי ובסדר, מי ש"מפסיד" מכך, אם בכלל אכפת לו הוא התייר הגולש שלרוב לא עושה "שיעורי בית" בעצמו, הכרותו אכן "מוגבלת" ונשארת מוגבלת והחסרון בכך שהבחירות נעשות לא מתוך חשיפה לכל האופציות ויש פוטנציאל לפספוס.
אני אתן לך דוגמה: המון ישראלים למשל לא יודעים כי סנקט אנטון, לך, צורס, שטובן וכו' שייכים לאזור סקי אחד הנמצא באזור שנקרא "פור ארלברג". או שהעיירה "מאיירהופן" נמצאת באזור שנקרא ה"צילרטאל" בטירול ז"א המון ישראלים נוסעים כבר שנים לאלפים לגלישה ואין להם מושג איפה על הגלובוס הם בכלל נמצאים ומה האפשרויות (או האלטרנטיבות) העומדות בפניהם, אני מעריך שאת חלקם הגדול זה גם לא מעניין. אני מעביר כבר שנה שנייה ברציפות קורס בטיחות והדרכת פרי רייד למדריכי סקי וסנו בורד ישראלים והחלק הראשון של המפגש מוקדש ל"איפה אנחנו"- מרתק לראות כי גם אנשים מנוסים שכל שנה נוסעים מספר פעמים לאלפים אינם יודעים באיזה אזור הם נמצאים.

איכות השלג- הדבר היחידי עליו לא ניתנת האחריות היא איכות השלג בזמן הנסיעה. אם אני גולש ישראלי ממוצע המעוניין לחסוך במחיר, אני רוכש דיל מוקדם ע"י סוכן שמספק לי תנאי מגורים, כלכלה, תחבורה וסקי-פאס במחיר שאוכל לעמוד בו (ולכן בחרתי בו) אך הוא לא מסוגל לתת לי שום אחריות על איכות השלג- יכול להיות שזה שוב לא מעניין אותי- ואני בטוח שכל גולש פורום וותיק נתקל כבר בתופעה שהוא התחייב לדיל מוסים, שילם, ו"יוק" השלג לפחות בחלק מהזמן היה מאכזב.

מה לעשות-
שאלה טובה- חכו לרגע האחרון, בדקו את תנאי השלג וחשבו "מחוץ למסגרת"
שיהיה קיץ נעים לכולם!

natyh

New member
לחכות לרגע האחרון לא מסתדר עם ...

דיל הכלול כלול ...

אגב רכשתי סקי בק קאונטרי : של K2 מחבר שהביא מארה"ב .
רכשתי SIDESHOW ומחכה לדיל טוב על עורות .

itamo

New member
הישראלי הממוצע אוהב לדבר על "הישראלי הממוצע"

בעיני אין משהו יותר ישראלי מלהכליל בהתנשאות על "הישראלי הממוצע" ועל "כל הישראלים".

בישראל לא המציאו את חופשות הדילים ובכל מקום באירופה ניתן לראות מלונות שמלאים בקבוצות ענק של תיירים מאירופה. ואין להם שום בעיה עם זה.

אבל אין דבר יותר ישראלי בקרב ישראלים מסויימים מלחפש בהתנשאות להיות מיוחדים ושונים.
וכמובן לדאוג לדבר על זה בלי סוף בכל פורום אפשרי כדי להרגיש מיוחדים.

natyh

New member
שלא לדבר על ההוא שמחפש ...

מכשירי קשר ... היה כבר בחופשה אחת ולכן יודע טוב מכולם ....

marceloros

Member
מנהל
וידוי כנה

בינינו גם אני בהתחלה לא הייתי מבין נכון את ההודעות של נתי.
אחרי שלמדתי את ההומר היחודי שלו אנחנו זורמים ביחד בלי בעיות.

נתי מייצג פה פן שונה בחופשות הסקי בחו"ל מארגון העצמי דרך לינה זולה ועד חופשה וטיול במקומות שאיש לא שמע מעבר לסקי נטו.
הדרך שלו גם מעניינת מאוד, אפשר להתעצבן ואפשר לצחוק בבטן
|

עד כאן דברי הסנגוריה ואם זה לא עזר נשחרר כמה אסירים של הקלאב להוכיח כוונות טובות חח.

natyh

New member
מרסלו אתה הגדול מכולם .

אבל בעניין שיחרור האסירים זו בעיה האם זה לא מוקדם מדי ?
האם נקבל תמורתם תמורה הולמת ?

ועכשיו ברצינות ,אם מישהו חושב שאני מאשים כאן הוא טועה , זו נטיה טבעית בשל
חשש מסביבה עוינת והיא אכן עוינת לא האנשים הסביבה עצמה , קר , שפה זרה , אנשים נוטים להיבהל מסביבה כזו מה גם שזמנם מצומצם .

המטרה שלי להצביע על קיום האפשרויות תמיד יש פעם ראשונה , ותמיד בפעם הראשונה ידרש המטיל לשלם מחיר , מבחינתי אין מושג כזה הנקרא חופשת סקי , מדובר בטיול, טיול שיכול להיות טיול סקי יכול להיות טיול טרקים , יכול להיות טיול מוזיאונים .

השלב הראשון הנדרש הוא הכנה מוקדמת וההכרה שלא נוסעים לסקי אלא לטיול , השלב הבא לימוד השפה המקומית מכאן השלב הבא מאד פשוט .

הטיול משתנה לחלוטין הדרישות משתנות האירגון משתנה , לדוגמא הטיול האחרון שלי בספרד שילב סקי בבקירה ברט , עם טרק בפירינאים פרק אורדסה עם טיול אופניים סיירה נבדה בגרנדה , וחתמתי בביקור מהמם באלהמברה טיול אדיר .

ניסיתי לערוך טיול דומה עם חבר ותיק ברומניה מרץ השנה , בחרנו חופשה מאורגנת , כבסיס אך ברגע שהיה לו סקי פאס ביד הוא לא רצה לזוז מהמלון ודאי לא לצאת לגיחה למרחק 300 ק"מ משם לעיירה בוסטני וודאי שלא לחפש מקום לינה אחר, כי היתה לו ביד חבילת הכל כלול , הטיול בספרד שלי לא היה יקר יותר מהחופשה ברומניה , אך הוא ארך שלושה שבועות ולא שבוע , עברתי בו קרוב ל 2000 ק"מ ,ישנתי במקומות זולים יחסית , קניתי אוכל בסופר בישלתי עצמאית והסתדרתי , זו לא היתה חופשה כי עבדתי הרבה יותר קשה מאשר בחיים הרגילים אך זה היה טיול , וטיול אדיר , מי שרוצה שינסה , מי שחשובים לו דברים אחרים כגון מלון , מיקומו , ארוחות פאבים כנראה שההמלצות הללו לא בשבילו ,למי שמתעניין בסקי טורינג מעבר מבקתה לבקתה בסקי מה שטל עושה ההמלצות הללו תפורות בדיוק בשבילו.

למעלה