חופשת לידה וצרותיה...

אטל81

New member
חופשת לידה וצרותיה...

כמה זמן (הארכתם) נשארתם בבית עם התינוק? מצד אחד רוצה להאריך, מצד שני נראה לי קשה לחיות ממשכורת אחת תקופה ארוכה. איך עושים את זה?? אני מאוד רוצה להאריך. בעבודה רומזים לי בעדינות לחזור. האשה שאיתה אני עובדת מתכננת לטוס לניו זילנד או לאוסטרליה לתקופה ארוכה וה"מחליפות" שלי שיש להם עבודה משלהן שמגבות גם את האשה שאיתה אני עובדת (שהיא אשה לא קלה) כל הזמן שואלות אותי מתי אני חוזרת ועושות לי מצפון.... אני בדילמה

Fame29

New member
נשארתי בבית 5 חודשים...

גם לי היתה התלבטות דומה. בסופו של דבר,החלטתי על משהו באמצע: לא חזרתי מיד, אך גם לא חיכיתי יותר מדי... נסי למצוא את נקודת האמצע שלך, כך שגם את תהיי מרוצה וגם בעבודה שלך לא יעשו פרצופים. מקווה שתמצאי... :)

UmaGuza

New member
תמצאי את האיזון שיתאים לך

תחשבי קודם כל כמה זמן היית רוצה להישאר במצב אידיאלי שאינו מתחשב בשיקולים אחרים. קצצי מזה את היכולת הכלכלית שלכם להסתדר ממשכורת אחת ומזה קצצי עד כמה חשוב ודחוף לך לחזור למקום העבודה שלך (קחי בחשבון את רצונך לחזור לעבודה+נחיצותך במקום). אני באופן אישי נשארתי שנה וחודשיים, לצורך זה התפטרתי ממקום העבודה.

shiraz027

New member
זה הכל תלוי

מי ישמור על התינוק/ת כמה תשלמי לגן או למטפלת כמה טוב לך בעבודה כמה ישאר לך בסוף החודש וכ"ו

michalkw72

New member
להאריך או לא להאריך

אני הייתי אמורה להאריך בחמישה חודשים. ברגע האחרון הסתבר לי, שזה לא יסתדר. בלית בררה, חזרתי לעבודה אחרי 4 חודשים. היה כייף לחזור. ותוך שבוע כבר בכלל שכחתי שהייתי החופשת לידה. מתרגלים מהר לשגרה החדשה. אם צריכים אותך בעבודה. תחזרי. (כמובן אם את אוהבת את מקום העבודה וחשוב לך לא לאבד אותו, או נקודות זכות שם). בהצלחה.

bimba22

New member
|../images/Emo20.gifשאלה לגבי חזרה לעבודה ולא בשביל להרוויח?|

בנות יקרות, האם יש כאן בנות שחוזרות לעבודה אחרי חופשת לידה, רק בשביל לחזור ולא להרוויח כלכלית? מאחר ופוטרתי בתום חופשת הלידה, נשארתי בבית כדי לגדל את הזעטוטים. עברה שנה ואני שוקלת לחפש עבודה (חצי משרה) כדי שאוכל קצת לצאת מהבית (די לא קל בבית). אלא שעכשיו אצטרך לשלם את כל מה שארוויח וכן גם להוסיף מכספי כדי שאוכל לצאת לעבודה. זה נשמע די מצחיק לא? כרגע אני מנקה בעצמי. התינוקת איתי. ומשלמת רק גן עירייה. את חוות דעתכן. תודה בימבה.

happy00

New member
מקום עבודה זה דבר שתורם מעבר להכנסה עצמה

אני למשל הייתי משתגעת להשאר בבית. למרות שגם העבודה יכולה להיות מעצבנת, העבודה זה הכי זמן לעצמי שיש לי. אני נהנית ללכת לעבודה גם אם אני לא נהנית מהעבודה עצמה. חזרתי לעבודה למרות שהיינו צרכים לשלם גנים פרטיים וצהרונים ל-3 ילדים. (מי אמר שזה מהמשכורת שלי, זה דווקא מהמשכורת של בעלי). ויש גם הטבות נוספות מעבר למשכורת נטו.

יכול להיות שזה יעזור לך בעתיד

למצוא עבודה מכניסה יותר. חוץ מזה שחברת מבוגרים וגם הגשמה עצמית הם דברים חשובים.

memko

New member
מחר אני חוזרת לעבודה אחרי 10 חודשים

חופשת לידה...ונהנתי מכל רגע!! כמובן שהכל תלוי, אבל אצלי מקום העבודה נשמר לי, היה מיתון אז זה התאים לבוס שלי שרציתי להישאר בנתיים בבית, הכל פעל לטובת כולם.

למעלה