חופשי חודשי?

florita86

Well-known member
היי חברים, יכולים להסביר לי האם משתלם- חופשי חודשי? (לפעמים יוצא שצריכה ליסוע 8 נסיעות ביומיים בשבוע (שאר השבוע פעמיים לעבודה)

Ccyclist

Well-known member
היי חברים, יכולים להסביר לי האם משתלם- חופשי חודשי? (לפעמים יוצא שצריכה ליסוע 8 נסיעות ביומיים בשבוע (שאר השבוע פעמיים לעבודה)

אם יש לך סמארטפון אולי הכי משתלם לשלם באפליקציות התשלום. בשיטה שלהן משלמים חשבון בסוף החודש והם אמורים לחשב לך אם הם יקנו לך חודשי או יגבו ממך מחיר של מספר חוזי חופשי יומי או רק נסיעות בודדות.

9 ימים בחודש זה די גבולי כי בממוצע כולל עלות החודשי היא איפשהו בין 9 ל 12 חוזים יומיים (אין יחס מחירים קבוע, זה משתנה לפי מרחק, רכבת, פריפריה וכו') כאשר הממוצע הכולל הוא 11 יומיים לחודשי.

גם אם החישוב הוא שלא משתלם חודשי על 9 ימי עבודה - יתכן שנסיעות פנאי, קניות וסידורים יעלו את היקף הנסיעות כך שישתלם להחזיק חודשי בשיטה של הרב קו.

לגבי נסיעות - בימינו נסיעה של 90 דקות במספר קווים שונים נחשבת לנסיעה אחת. קוראים לזה נסיעת מעבר. אפשר למשל לעלות על קו מקומי לכיוון הציר הראשי לתל אביב, האוטובוס הראדי לתל אביב ואוטובוס תל אביבי או הקו האדום - וזה נחשב לנסיעה בודדת.

מהבחינה הזו מסיעה למשרד ונסיעה הביתה הן 2 נסיעות בלבד כל עוד הו מתבצעות במשך 90 דקות. רק נסיעה שלישית, למשל סטודנטים שנוסעים מהאוניברסיטה לעבודה, נחשבת נסיעה שלישית.

florita86

Well-known member
היי תודה רבה, מתייעצת כי נוסעת יום יום גם לעבודה בתחבורה ציבורית, האם במצב כזה ישתלם לי יותר לעשות חופשי חודשי?

Ccyclist

Well-known member
היי תודה רבה, מתייעצת כי נוסעת יום יום גם לעבודה בתחבורה ציבורית, האם במצב כזה ישתלם לי יותר לעשות חופשי חודשי?

קראתי את זה יומיים לעבודה עם 8 נסיעות, לא את הפעמיים לעבודה בימים אחרים.

השאלה הגדולה היא אם מדובר בנסיעות לאותו המרחק.

אם המרחק זהה - ברור שחופשי חודשי משתלם יותר.

באוטובוסים בלבד אין יותר חודשי לפי אזור אלא "חופשי ארצי" בלבד ב ₪225 והמרחקים לא הכי משנים.

אם המרחק שונה ואת מתכננת לנסוע ברכבת אז שווה לחשוב אם עליות המחיר שוות את זה, אבל בגדול תשלום על יומיים נוספים יתן לך את 9 הימים שצריך את הכרטיס, כל החודש בנסיעות מקומיות ואת היכולת לקפוץ למקום העבודה עם ריבוי הנסיעות פעמים נוספות הן לצורכי עבודה והן לצרכי פנאי. כשעובדים במקום כלשהו די מתרגלים למה שיש בסביבה.

יש מספר סוגי חודשי שונים, רובם לבחירת הנוסע. החוזים עם הרכבת יקרים מהחוזים בלעדיה. יש גם את המחיר המוזל לפריפריה למי שגרים שם.

אגב - החודשי תקף ל 30 יום מכל יום שמטעינים אותו לרב קו. זה לא כמו חודשי הנייר של פעם שהיה מתחיל לכולם בראשון לחודש.

קבצים מצורפים

• Screenshot_20230917-175548_Rav-Kav Online.jpg
    Screenshot_20230917-175548_Rav-Kav Online.jpg
    KB 287.4 · צפיות: 3
למעלה