חופשים

flint29

New member
חופשים

שלום רב,

במקום עבודתי אין כל כך ימי חופש.
כלומר, אם אני רוצה חופש עלי לבקש משותף לעבודה להחליף אותי במשמרת ואני לא מקבלת על כך תשלום.
השאלה שלי היא, האם אני יכולה לבקש תשלום על ימי חופש שלא ניצלתי משנים שעברו?
ואם כן, כמה שנים אחורה אני יכולה לבקש? או שזה תלוי במקום העבודה?

בתודה מראש,
פלינט
 

GoldenEyes

Well-known member
תגובה

המעסיק רשאי לבחור מתי ינצל העובד את ימי החופש שלו. יחד עם זאת, העובד רשאי לבקש לנצל ימי חופשה במועדים הנוחים לו ועל המעסיק להתחשב בבקשותיו או לנמק את סירובו בטעמים הגיוניים וסבירים. כמו כן, רשאי העובד לקחת יום אחד מהחופשה במועד שיבחר ויום אחד נוסף מתוך רשימת ימי חופשה לבחירה.
החופשה תהיה רצופה. עם זאת בהסכמת העובד והמעביד ובאישור ועד העובדים במקום, אם ישנו, אפשר לחלק את החופשה, בתנאי שלפחות שבעה ימים מתוכה יהיו רציפים.
במהלך החופשה זכאי העובד לתשלום דמי חופשה בגובה השכר הרגיל שלו.
במקרים מסוימים ובמגבלות המפורטות בהמשך, ניתן לצבור ימי חופשה ולהעבירם משנה לשנה, עד 3 שנות עבודה אחרונות, אלא אם צוין בחוזה העבודה הסדר אחר, שמיטיב עם העובד.
אם המעסיק אינו מאפשר לעובד לצאת לחופשה שנתית בהתאם לחוק, ניתן להגיש נגדו תלונה ליחידת האכיפה במשרד הכלכלה.
עובד לא יכול להסכים לוותר על החופשה השנתית שלו או חלקה ואם הסכים, בגלל אי הבנה או לחץ של המעסיק אין להסכמה הזו תוקף מחייב.
התיישנות: חשוב לזכור שימי חופשה ניתן לתבוע רק לגבי שלוש השנים המלאות האחרונות במקום העבודה אלא אם נקבע אחרת בהסכם העבודה.
על מנת שהעובד "יאבד" את ימי החופשה הצבורים לזכותו, ובכדי שמעסיק יהיה רשאי "למחוק" אותם, על המעסיק להראות כי נתן לעובד אפשרות לצאת לחופשה, וכי העובד לא יצא לחופשה מסיבות התלויות בו (למשל אם העובד סירב לצאת לחופשה).
עם זאת חשוב להדגיש כי החובה להוציא את העובד לחופשה חלה על המעסיק. אם המעסיק מונע מהעובד לצאת לחופשה ולנצל את ימי החופשה שמגיעים לו, הוא לא יוכל למחוק את ימי החופשה הללו ממכסת החופשה הצבורה.
 

flint29

New member
בעייתיות

קודם כל, תודה רבה על התגובה המהירה והאינפורמטיבית


יש קצת בעייתיות במקום העבודה שלי..
אין סיכוי שאוכל לצאת לחופשה של 7 ימים רצופים, גם מצפונית בשבילי.
משום שאנו מעט עובדים, אם אצא לחופשה השותף שלי לעבודה (שעושה את אותו התפקיד שאני עושה) יאלץ לעבוד 12 שעות רצופות במשך שבוע... אני לא מסוגלת לבקש ממנו כזה דבר משום שאני בעצמי לא חושבת שאוכל לעבוד שבוע כזה מבלי להתמוטט. כל חופש שאני לוקחת, הוא צריך להשלים את השעות שלי ולהפך.
ולכן, כל חופשה שאקח, אאלץ לשלם עליה ביותר עבודה כשאחזור כדי להחזיר זמן אבוד לשותף .
ומכיוון שכל מטרתו של חופש הוא להתאוורר ולמלא מצברים - מה הטעם בו אם כשאני חוזרת, אני מרוקנת אותם מיד בחזרה בפי שניים עבודה?


היכן אני יכולה לבדוק כמה ימי חופש מגיע לי ?
 

GoldenEyes

Well-known member
תגובה

בעית מילוי המקום כשאעת בחופש הינה בעיה של המעסיק ואינה אמורה להיות בעיה שלך , לא כל שכן מצפונית
מי שרוצה להעסיק עובדים , צריך לקחת בחשבון את חוקי העבודה ואת מה שמגיע לעובדים ע"פ חוק
ואם נניח המעסיק שלך רוצה לחסוך בעלויות ויפטר עובד אחד ויבקש ממך לעבוד כל יום 12 שעות ללא תמורת שעות נוספות וללא התחשבות בחוק , אז מה ? זה חוקי ? וודאי שלא.
לגבי ימי החופשה המגיעים לך , לא פירטת כמה זמן את עוובדת שם

מספר ימי החופשה השנתית קבוע אף הוא בחוק. על פי החוק, עובדים זכאים בכל אחת מארבע שנות עבודתם הראשונות ל-14 ימי חופשה. החל מהשנה החמישית, מספר ימי החופשה עולה. בשנה החמישית העובד זכאי ל-16 ימי חופשה, בשנה השישית ל-18 ימים, ובשנה השביעית ל-21 ימי חופשה בתשלום.

החל מהשנה השמינית, מתווסף כל שנה יום חופשה נוסף, וזאת עד להגעה ל-28 ימי חופשה. יצוין כי מדובר במכסת מינימום אשר המעסיק מחויב לה. עם זאת, ישנם מקרים רבים בהם ימי החופשה הינם רבים יותר, וזאת מכוח הסכמים קיבוציים או חוזי עבודה ספציפיים.
לציין כי כמויות הימים שמופיעות פה כוללות ימי ששי ושבת
 

flint29

New member
היי שוב גולדן איי, אתה צודק..

זו באמת מחוייבות שלו. אך אני מניחה שחוסר הדרישה מצידי זה משהו שאני צריכה לעבוד עליו.

אני עובדת במקום כ 3 וחצי שנים.
עובדת 6 שעות ביום כולל שישי - האם היקף שעות העבודה משנה בנוגע לימי חופש?

בנוסף, קראתי באתר "כל-זכות" שעובד שעתי שעובד 6 ימים בשבוע מקבל 12 ימי חופשה עד סוף חודש זה, ומחודש הבא 13 ימי חופשה...
ואתה אומר 14... האם 14 ימי חופשה זה לעובדים שמקבלים שכר לפי חודש?

ולמה התכוונת כשכתבת "כמויות הימים שמופיעות פה כוללות ימי ששי ושבת" ?

תודה
פלינט
 

flint29

New member
אויש.. עכשיו קראתי עוד קטע

ורשום שאין באפשרותי לבקש לפדות את ימי החופשה הלא מנוצלים בשכר.
רק אם אני מסיימת את ההעסקה שלי אצל המעסיק.. :(
אוף!!!
 

GoldenEyes

Well-known member
תגובה

כאשר כתבתי "כולל ימי ששי ושבת" זה כי לא ידעתי כמה ימים את עובדת בשבוע
אם את עובדת חמישה ימים בשבוע אז 14 פחות שני ימי ששי ופחות שני ימי שבת יוצא לך 10 ימי עבודה נטו :)
אם את עובדת ששה ימים בשבוע אז 14 פחות שתי שבתות יוצא לך 12 ימי עבודה נטו :)
אני ציטטתי את החוק כפי שהוא היום , מה שרשמת לגבי החודש הבא שזה 13 ימים , זה נכון , זה נכנס לתוקף ב-1.7.16 וזה חל רק על עובדים בעלי וותק עד ארבע שנים .
 

shagy2dup

New member
נדמה לי שהצבירה של ימי החופש היא עד 2 שנות עבודה ולא 3, לא?

 

GoldenEyes

Well-known member
תגובה

חרף סעיף 7 לחוק חופשה שנתית הקובע כי לא יכולה להיות לעובד צבירת ימי חופשה של מעל שנתיים (בהסכמת המעסיק), בפועל הסעיף כמעט אינו מיושם מאחר והאחריות שימי החופשה ינוצלו היא של המעסיק, כך שדה פקטו בתי הדין לעבודה פוסקים ימי חופשה עד תקרת הכמות המגיעה לעובד עפ"י כללי ההתיישנות (3 שנים + שנה שוטפת)
 
למעלה