חופשיטה

Hammerfall

New member
חופשיטה

מה זה? מה זה אומר בדיוק? מה קורה בזה? איך משחקים את זה? במה זה כל כך שונה מהשיטה הרגילה עם הספרים והחוקים? בקיצור הציעו לי להצטרף לקבוצה שכזאת הם משחקים מהדורה 3.5 בשילוב עם חופשיטה. עכשיו את הספר חוקים של המהדורה ה3.5 כבר קראתי העיניין הוא שאין לי מושג מה זה חופשיטה, אני מאוד אודה לכם על כל עזרה שתוכלו להציע בעיניין.

DDN

New member
חופשיטה

או באנגלית FREE FORM זה לשחק בלי שיטה, בלי קוביות, בלי חוקים. המנחה מספר סיפור, והשחקנים משתתפים בו. סניפט, דרגורן, ניהאו ווראדין יוכלו לספר לך יותר.

backdoorslam

New member
הערונת

בתכל'ס חופשיטה זה לא אומר שאין קוביות, אבל השימוש בהן הוא מאוד "לפי רגש".

backdoorslam

New member
אז ככה (על קצה המזלג)

חופשיטה (או פריפורם, פרי-סטייל) זאת צורת משחק שבה יש מעט מאוד דגש על מכניקת המשחק. בעצם זה אומר שכמעט ולא משתמשים במושגים כמו: דרג"ש, נק"פ, כוח, חוכמה וכו' אלא מגדירים דברים באופן תיאורי כמו "חזק מאוד" או "זריז כמו קוף" וכדומה. ישנם הטוענים שמשחק גדוש חוקים כמו מו"ד בעצם מעיב על הכיף האמיתי שהוא, הם טוענים, משחק תפקידים וגילום דמות. עכשיו, אני מעריך שהמשחק שהוזמנת אליו הוא משחק שכולל התעלמות מכמה חוקי מו"ד 3.5, שלדעת המנחה, בולמים את התקדמות המשחק.

Hammerfall

New member
כן

הבנת נכון, ההגדרה היא "מהדורה 3.5 שמעוותת להנאתנו" או משהו כזה... כמו אריזה של קונדום...(או שזה רק מזכיר את זה לי?!) בכל מקרה אני אשמע עוד על זה ביום שישי אבל עכשיו קיבלתי הסבר קצת שזה הלך משהו כמו: אנחנו משתמשים בחלק מהחוקים של המהדורה ה3.5 וחלק אנחנו פשוט מתעלמים מקיומם וחיים יפה מאוד ובהנאה מרובה בלעדיהם... מנסים לעשות את המשחק כמה שיותר זורם כמה שיותר כייף עם כמה שפחות חוקים... בקיצור משהו כזה... וDDN זאת אכן היא, אין מצב שעם כל מה שכתוב עליה ועם כל מה שסופר לי עליה זאת לא היא אז שאלתי אותה אם זו היא והיא איששה את מחשבותי שהיא כן היא.... אז אני מרוצה...

למעלה