חופשה שנתית?

לבנת1984

New member
חופשה שנתית?

אני נמצאת לפני סיום שנת השירות שלי (במכון ויצמן, דרך עמותת ש"ל). אני עובדת במקום הנוכחי במשך כ-4 חודשים, לפני כן עבדתי בבית ספר תיכון. במקום עבודתי הנוכחי אני עובדת 5 ימים בשבוע, בבית הספר עבדתי 6 ימים בשבוע. אני רוצה לדעת כמה ימי חופשה אני יכולה לקחת במקום עבודתי הנוכחי. נאמר לי מש"ל שממקום עבודתי הנוכחי מגיעים מספר ימי חופשה לפי החלק היחסי של תקופת עבודתי שם (כלומר- אם ישנם 21 ימי חופש בשנה, ואני עובדת במקום זה 4 חודשים, מגיע לי 7 ימי חופשה). השאלה שלי היא: א) האם זה נכון? זה לא קצת לא הוגן שכל ימי החופשה שהיו לי במהלך עבודתי בבית הספר ולא ניצלתי פשוט "ימחקו" לי ולא אוכל לנצל אותם? ב) כמה ימי חופשה שנתית מגיעים לי בכלל? בכל מקום כתוב מספר ימים אחר... האם זה רלבנטי שבמקום הקודם עבדתי 6 ימים בשבוע ובמקום הזה אני עובדת רק 5 ימים בשבוע? תודה רבה, לבנת

M o n a L i s a

New member
תשובות...

1. אכן נכון, ימי חופשה לא נצברים...בגלל זה לוקחים אותם בסוף השירות אם נשארים, אבל את אומרתת שמדובר באותה השנה (אם הבנתי נכון?), אז הם מגיעים לך! 2. מאוד רלוונטי! כשאת עובדת 6 ימים מגיעים לך 26 ימי חופש, וכשאת עובדת 5 ימים אז 22 ימי חופש בשנה.

לבנת1984

New member
כן, אבל...

אבל עבדתי 8 חודשים בבית ספר, שם היה נהוג 6 ימי עבודה בשבוע, ואת ה-4 חודשים האחרונים אני עושה במקום בו שבוע העבודה הוא בן 5 ימים (מסיימת עוד חורש)... אז כמה ימי חופשה מגיעים לי (בהנחה שלא ניצלתי אף יום חופשה עד עכשיו)?

לבנת1984

New member
בבקשה, משהו יכול לענות לי, זה דחוף

משהו יכול בבקשה לענות לי על השאלה שלי, זה די דחוף, כי אני עומדת לסיים את השירות ואף אחד בעמותת ש"ל לא עונה לי תשובה החלטית... כמה ימי חופשה מגיעים לי? בש"ל אמרו לי שימי החופשה הקודמים שלי, בבית הספר, "נמחקו" לי, למרות שמדובר באותה שנת שירות... כמו כן, לפני כן נאמר לי שימי חופשות החגים בבית הספר, נחשבים לי לימי עבודה לכל דבר (לא יורדים לי מימי החופשה) במידה ולא סופקה לי עבודה חלופית לימים אלו. בת השירות השנייה ששירתה איתי בבית הספר נמצאת בעמותת "שלומית" ולה נאמר בדיוק אותו דבר כמו לי. בחלק מהימים אכן בית הספר סיפק לי עבודה, אבל לרוב לא עבדתי בחופשות בית הספר. עכשיו פתאום אומרים לי ש"הנושא טעון בדיקה", ואני חוששת... אם אכן ימי חופשות בית הספר יירדו לי מימי החופשה השנתית, אז אני ממש בבעיה, כי מדובר בדי הרבה ימים...

Mיקי_

New member
הההמלצה שלי היא

אם התשובה המוסמכת שקיבלת היא מהרכזת שלך, פני לגורם הבא שמעליה. עד שתקבלי תשובה רשמית וברורה ביותר. אנחנו לא יכולות לדעת ולתת לך תשובה מוסמכת.

לבנת1984

New member
דברתי עם המנהל של ש"ל

הוא זה שהבטיח לי לפני כן שימי חופשת בית הספר יחשבו לי כימי עבודה ולא ירדו לי ממכסת ימי החופשה השנתית, והוא זה שעכשיו מתכחש לכך... אני רוצה לדעת מהנסיון/ הידע של בנות אחרות (הרי בטוח שיש כאן כמה בנות שעשו שירות לאומי בבתי ספר) מה קורה במקרה כזה. האם יש איזשהו מקום שבו כתוב מה החוקים?

למעלה