חופשה בשטוקהולם

balbalbla

New member
חופשה בשטוקהולם

מתנצלת מראש על החפירה.
שלום, אני מתכננת לצאת לחופשה קצרה בשטוקהולם בימים הקרובים ורציתי להתייעץ בנוגע לכמה דברים אבל קודם טיפה רקע - בת 27, נוסעת לבד לבערך 4.5 ימים, ככל הנראה חברים משוודיה יצטרפו אלי מידי פעם לכמה שעות אבל אני מניחה שרוב הזמן אהיה לבד (שזה סבבה לגמרי מבחינתי) אם כי שום דבר עוד לא ידוע (אחד אמר שיבוא לכמה שעות ואת היתר עוד לא עידכנתי
). אבל מאחר ולא נעים לי להטריד אותם עם יותר מידי שאלות כרגע (הם גם ככה יספגו את זה במהלך השהות שלי שם אז קצת רחמים
) אנסה לשאול כאן. * עשיתי השוואת מחירים באתרים ישראלים ובקיאק וראיתי שאייר בלטיק הכי זולים לתאריכים שאני רוצה. הטיסה עליה תיכננתי כוללת עצירת ביניים של שעה בלבד בריגה (בחזור), זה בטוח או שכדאי לי להזמין טיסה עם מרווח גדול יותר? (שזה אומר להתקע בריגה יותר מ- 4 שעות במקום להינות עוד כמה שעות בשטוקהולם) קצת מלחיץ אותי שהמזוודה לא תגיע או שהטיסה לריגה תאחר, מה דעתכן/ם? יש לכם/ן מושג אם מזמינים דרך האתר שלהם האם יש אפשרות לחלק לתשלומים? * כרטיסי אשראי וכסף - האם ברוב המקומות בהם מקבלים כרטיסי אשראי מקבלים גם אמק"ס או שעושים עם זה בעיות? כשבדקתי בנוגע להזמנת מקום בהוסטלים שם ראיתי אפשרות לשלם בויזה או מאסטרקארד בלבד, השאלה איך זה במקומות אחרים. ומבחינת המרת כספים עדיף להמיר בארץ או להמיר שם או בכלל להשתמש בכרטיס אשראי? * מתי בערך מחשיך שם? * הבנתי שיורד גשם גם בקיץ ושבלילות קריר, יש צורך להביא ביגוד תרמי או שזה מיותר לגמרי? * תקעים של שני ראשים (או איך שלא יגדירו את זה. למחשב, לסלולארי וכו....) מתאימים לשקעים שם או שצריך להביא מתאם? הסתכלתי על כל מיני אטרקציות שהומלצו באתרים שונים ולמען האמת מוזיאונים לא הכי מדברים אלי ולכן נראה לי שמכל המקומות אלך ל- עיר העתיקה, הארמון המלכותי, כנסיית רידארהולמן ויכול להיות שגם ל-סקאנסן ול-גרונה לונד טיבולי. שאלה בקשר לטיבולי - הבנתי שיש כרטיס כניסה וזה לא כולל את המתקנים, יש למישהי/י מושג מה העלות של שימוש במתקנים או שבכלל מומלץ לקנות כרטיס משולב עם הצמיד (רק שלא ממש הצלחתי להבין כמה המשולב עולה...). ואם נניח אקנה את ה'שטוקהולם קארד' כמה יעלה לי לקנות את הצמיד? ולאור כל מה שכתבתי נראה לכם/ן שכדאי לי לקנות את הכרטיס? נראה לי שזה מספיק שאלות לבינתיים, מקווה שלא הגזמתי...
שיהיה לכם ולכן סוף שבוע נפלא
אתם אחלה פורום, מגיע לכם/ן

ohari

New member
אין לי תשובות לרוב מה ששאלת

אבל לגבי אייר באלטיק, זו החברה הגרועה ביותר שזכיתי לטוב איתה בחיי. המחיר שאת מקבלת כשאת קונה כרטיס לא כולל מזוודה, משלמים את זה בשדה התעופה בצ'ק אין שזה מאוד מרגיז (אם לא שינו את זה בשנה האחרונה). אני לא זוכר כמה זה עולה אבל זה מצמצם את הפרשי המחירים ביניהם לחברות הנורמליות. לגבי הפחד מאיחור, אם זה קונקשין שהם נתנו לך סימן שהם מאמינים שזה אפשרי, והם כמובן לוקחים עליו אחריות, כלומר במידה ולא תספיקי לטיסת ההמשך הם ישכנו אותך במלון וישלמו לך סכום מסוים.

ezha25

New member
גם לי אין יותר מדי מושג לגבי שוודיה, אבל,

טסתי עם אייר באלטיק כמה וכמה פעמים. הם לא החברה הכי טובה, אבל הם בסדר (בסה"כ). באמת יש להם קטע מעצבן עם התיקים בזמן האחרון אבל אני תמיד תמיד מזמינה ישירות מהאתר שלהם ולכן אני משלמת על תיק של 20 ק"ג גם בהלוך וגם בחזור מראש (כשאני קונה את הכרטיס). תמיד כשטסתי איתם היתה לי המתנה של שעתיים וזה הרגיש כמו המון המון זמן. את הרי לא צריכה לקחת את המזוודה או לעשות שוב צ'ק אין, את רק יושבת באולם ההמתנה. בקיץ שעבר חברים שלי באו לבקר אותי בדנמרק וטסו איתם. הטיסה שלהם מת"א לריגה עוכבה ולכן הם פיפסו את הקונקשן לקופנהגן. אבל אוטומטית העבירו אותם לטיסה הבאה (הם חיכו 4-5 שעות במקום שעתיים). תהני בשטוקהולם! :)

Eurogirl

New member
תשובות -

1. שמעתי רק דברים רעים על אייר באלטיק, החל מזה שהם לוקחים תשלום נוסף על כל מיני דברים, ועד לביטול ואיחור של טיסות (חברה שלי נשארה לילה שלם בריגה בגללם). יש חברות זולות אחרות שהן מצויינות, כמו chezch airlines. עדיף לטוס בטוח מאשר סתם זול. וכמובן שאין תשלומים על טיסות שקונים בכרטיס אשראי בינלאומי. 2. תמירי כסף ליורו בארץ, כדי להמיר בשבדיה לקרונות. עם כרטיס אשראי עדיף רק להוציא כסף שם, אבל שיהיה בנוסף לכסף שמביאים מהארץ. שלא תתקעי חלילה. 3. ביגוד תרמי מיותר. אם אני זוכרת נכון, קר שם עכשיו בלילה מקסימום כמו חורף של הארץ. 4. מחשיך מאוחר, לא זוכרת בדיוק מתי. זכור לי שביוני באוסלו עוד היה אור מלא ב-22:00. 5. להביא מתאם. 6. כדאי לקנות את הסטוקהולם קארד, אם אני לא טועה גם הטיבולי כלול. כלולים בו מלא דברים כולל נסיעות בטונלבאנה, לטיול קצר זה מאוד כדאי.

balbalbla

New member
../images/Emo51.gif השתכנעתי, בלי אייר בלטיק.

תודה רבה על התגובות :) אז כמו שזה נראה כרגע כנראה שאצטרך להאריך את החופשה לחמישה - שישה ימים. יכול להיות שבחלק מהימים אצא משטוקהולם עצמה, בא לי גם טבע! נראה, נזרום כבר. החברים כנראה יבואו ליותר זמן שמחשבתי (לפחות אחד מהם שגם ככה הטיסה במקור היא בשביל לפגוש אותו) ככה שכבר נמצא מה לעשות, חוץ מזה שתמיד יש אנשים מעניינים ונחמדים באכסניות אז סביר להניח שיהיה כיף. בנוגע לשטוקהולם קארד עוד לא ממש השתכנעתי לגמרי ואם למישהו/י יש עוד אור לשפוך על הנושא אמשח מאד. וגם אם יש מידע נוסף בנוגע לטיבולי זה ממש יעזור! תבורכו
ושוב תודה.

GRONA LUND

אל תפספסי את הלונה פארק - GRONA LUND את קונה בכניסה צמיד שאיתו את יכולה לעלות לכל המתקנים. זה טיבולי מדהים. נראה לי שהצמיד עולה 100-200 ש"ח ממליצה מאוד ללכת למוזאון המדע = NATURHISTORISKA RIKS MUSEET = מוזאון מדהים שאפר לבלות בו יום שלם. בניין העירייה ששם מחלקים את פרסי הנובל. כן התקעים הישראלים מתאימים לשקעים בשבדיה ביגוד: קיץ \ סתיו ישראלי - ממש לא כמו חורף ישראלי תעשי חיים

למעלה