חוסר תמיכה בזמן מחלה

מישהי1631

New member
חוסר תמיכה בזמן מחלה

לא יודעת אם לקרוא לזה טראומה. אולי זה לא המקום לכתוב על כך כאן, אבל אנסה. לפני שלוש שנים , בבדיקת ממוגרפיה שגרתית, אבחנו אצלי סרטן שד בתחילתו. נבדקתי בקפדנות כול שנה, כי אימי חלתה בגיל צעיר, ונפטרה מגרורות בגיל 55. אני הייתי בשלב שנקרא "אין סיטו", שזה שלב 0. לא אפרט את כול מסכת החרדות, הבירורים והבירוקרטיה הרפואית, רק שאחרי ניתוח למקפטומי (כריתה חלקית) כושל, החלטתי לוותר על ההקרנות ולעשות כריתה דו-צדדית ושחזור וגם כריתת שחלות (לא היה הכרחי מבחינה רפואית אבל הפוסט טראומה מאימא שלי הכריעה את הכף). כיום, בעזרת השם, אני אחרי, אבל הבדידות בזמן הבירורים והניתוחים הייתה מכה שלא התאוששתי ממנה. בעלי היה איתי בכול סיורי הרופאים ובתי החולים, אבל אחרי הניתוח הגדול הייתי רוב הזמן לבד בבית חולים. יש לי שלושה ילדים לא קטנים, וגם הם לא היו לידי. כך גם אחותי, אבי ז"ל (שכבר היה חולה מאד בעצמו) החברות שאין לי גם בימים בריאים, האנשים מהעבודה והמשפחה המורחבת שאפילו לא טרחו להתקשר. כש"העזתי" לשאול לאחר מכן מדוע התעלמו ממני ככה, אפילו את הקלישאה "בשורות טובות" לא זכיתי לשמוע, התגובה הייתה שצעקו עלי למה אני מצפה, או שאמרו שהם לא מרגישים שום קירבה אלי. ואני חשבתי, לתומי, שלא צריך להיות חברי נפש במשפחה מורחבת שמכירה אותך לפחות 20 שנה, כדי להתקשר ולומר "החלמה מהירה" או לשלוח שוקולד או פרחים, רחמנא ליצלן. שלא לדבר על לשאול אם אני צריכה משהו, למשל אוכל. כשהייתי רעבה אכלתי במסעדות של המרכז המסחרי בשכונה.
האמת, כשנוכחתי עד כמה אני לא אהובה וחסרת חשיבות, שקלתי לסיים את חיי, אבל ריחמתי על הבן הצעיר.
איך מתגברים על טראומה כזאת? אני יודעת שאם חלילה זה חוזר, ואצטרך כימו, שלמזלי לא הייתי צריכה במחלה שהייתה, אני לא אעמוד בזה. אי-אפשר לעבור את זה לבד.

טראומה, אכזבה והתחדשות

למישהי 1631 שלום,
את מתארת הרבה חוויות, ואנסה להתייחס אליהן תחילה לגבי השאלה אם אלה טראומות.
טראומה בגדול היא מצב שהאדם נחשף למצב מסכן חיים או מסכן את השלמות הגופנית של אותו האדם או של אדם אחר, או שהוא שומע (לא בחשיפה ישירה) על מצב כזה שקרה לאדם קרוב .
אז מוות של אם בגיל 55, זו בהחלט טראומה.
גילוי של מחלה מסכנת חיים (כמו סרטן) אפילו בשלב ראשוני - זו טראומה.
ניתוחים בהחלט יכולים להיחשב כטראומה, כיון שיש בהם סיכון.
היעדר תגובה מהסביבה - זה בהחלט מצב קשה, מעצבן, מאכזב, אבל לא ייחשב כטראומה.

אני משער שזה לא מנחם, אבל התופעה של התרחקות מאדם חולה, או מאדם שעבר מצב קשה אחר (כלכלי או אישי, כולל אבדן) - זו תופעה די שכיחה.
אנשים טרודים כל אחד בבעיות שלו, ואחרי זמן מתעייפים מתמיכה באדם שמחלתו מתמשכת.
יש פתגם באנגלית, A friend in need us a friend indeed.
כלומר - במצבים כאלה ניתן לראות מי חבר אמיתי ומי לא.

יחד עם זאת, אני יכול להבין שאת מאוכזבת וכועסת.
במיוחד את כועסת ומאוכזבת מהתייחסות המשפחה המורחבת.
לא סיפרת איך התנהגו כלפיך הבעל (למעט התקופה של הבדיקות והניתוחים) והילדים.

אני שמח שדבקת בחיים, למרות שהרגשת לא אהובה וחסרת חשיבות.
השאלה אם את בעלת חשיבות לא צריכה להיקבע רק על פי תגובת אחרים אליך.

אני מתרשם שאת מסוגלת להגיב לאחרים, לתת תשומת לב ואמפתיה, ולבנות יחסים חדשים, שבהם את תורמת ונותנת.
גם המערכת החברתית יכולה להתחדש, ואת יכולה להכיר ולבסס קשרים חדשים, שיש בהם תן וקח, נתינה וקבלה, הדדיות.
,

מישהי1631

New member
תודה רבה רבה, יורם צדיק

על התשובה המהירה ומאירת העיניים.
עודדת אותי מאד.

למעלה