חוסר שליטה

human17

New member
חוסר שליטה

אני בת 18 וכמה שנים כבר סובלת מדיכאון ובלגן באכילה (התחיל בדיאטות-ואחריהן בולמוסים, והפך לאכילה אובססיבית במשך כל היום, התעסקות בלתי פוסקת בזה שאני שמנה, וכמובן עלייה משמעותית מאוד במשקל מאז שהתחלתי להתעסק בדיאטות בגיל 15). הלכתי לאיבחון אצל פסיכיאטר ואמרתי לו שאני מתביישת באיך שאני נראית והכל. הייתי במצב מאוד רע באותה שיחה, אמרתי שאין לי כוח לצאת מהבית ולעשות שום דבר. הוא אמר שאני צריכה אישפוז והוא לא רואה פיתרון אחר. אני לא יודעת אם אשפוז זה משהו שיתאים לי. הסתכלתי באינטרנט וראיתי הרבה ביקורות שליליות, חוצמזה, רוב המאושפזות שם הן אנורקסיות עם בעיית דימוי גוף קשה. אצלי המקרה שונה, אני פשוט הולכת לאוכל אוטומטית כל פעם וכבר לא מצליחה לעצור את זה.. כמובן שיש השלכות, ואני סובלת מעודף משקל שהולך וגדל, שלא נדבר על תחושת כישלון קשה ודיכאון שאני בספק אם הוא נובע מהאכילה בלבד. השאלה שלי, היא- יש טעם להטיל ספק באבחנה שהוא נתן (שאני זקוקה לאישפוז), האם כדאי לי להתאמץ ולחפש דרכים חלופיות? ניסיתי פסיכולוגים, אפילו אחת שמתמחה באכילה, ושום דבר לא באמת עזר (גם כדורים אנטי דכאוניים). באמת אשפוז זה הפיתרון היחיד? אני לא רואה את עצמי מסתדרת במקום כזה.

ayashahar

New member
אשפוז- לא תמיד הפתרון הנכון

אני מכירה את פרופ שטיין טוב הייתי אצלו מספר פעמים מאושפזת במחלקה וגם כמה שנים בקליניקה הפרטית. הוא חובב אשפוזים גדול וידוע לטוב ולרע ומנסיון אישי במקרה כמו שלך לפי נסיוני האישי ושראיתי אצל מס בנות אחרות אשפוז לא בטוח יעזור גם אני התביישתי אחרי אשפוזים לצאת ולא יצאתי מהבית והייתי בדיכאון ובאותו מצב כמוך אשמח להרחיב לך בפרטי ולהמליץ לך על עוד אפשרויות טיפול אם את מעוניינת ועל אנשי מקצוע מדהימים לדעתי. אני מכירה טוב את הילדים שמאושפזים כעת ולפי מה שהבנתי מסגנון כתיבתך אני לא בטוחה אם תשתלבי מבחינה חברתית לא מבחינה שאת עם הפרעה של אכילת יתר כי אני מכירה 4 כאלה שהיו 2 לא הסתדרו בכלל חברתית אחת הסתדרה מאוד ואחת חלקית נכון שהיה להם הרבה יותר קשה גם להשתלב לעומת משהו שבא עם אנורקסיה או בולמיה ואני אומרת את זה בתור משהי שב3.5 שנים האחרונות הייתה מאושפזת לא מעט פעמים ובמספר מקומותץ אז לפי דעתי אשפוז ממש לא יעזור לך לדיכאון ואם זה הבוגרות אז המלצה שלי במצב שלך או פסיכיאטרי אל תלכי בשום אופן אם תרצי בשמחה ארחיב בפרטי בכל מקרה בהצלחה בכל מה שתבחרי

למעלה