חוסר ריכוז

מורטלש

New member
חוסר ריכוז

אני מאובחנת כבר כמה שנים בפיברו
האמת שבשנים האחרונות לא התעמלתי חוץ מהליכות בשל בעיה אחרת שצצה ולאחרונה נוספו לי כאבים באגן במיוחד מקימה משכיבה או ישיבה.
מה ניתן לעשות?

חוץ מזה שאלתי לגבי ריכוז האם גם לכם יש בעיות בריכוז? נניח אתם עובדים על המחשב ואחרי כמה זמן פתאום מרגישם שאיניכם יכולים יותר להיתרכז? כאילו מצב של חוסר מוחלט בריכוז? כמה שאנסה לא אצליח?!

ככה אני מרגישה.

ריפנזל

New member
החוסר ריכוז מאוד מוכר, לי ולרבים כאן..

לגבי הכאבים באגן הייתי מתייעצת עם מומחה כלשהו..
התעמלות שיכולה להתאים לך לדעתי זה הידרותרפיה. זה מומלץ בכללי לחולי פיברו, ולדעתי יכול גם לאפשר עבודה עדינה על איזור האגן בלי הפעלת לחץ חזקה (בזכות הציפה של המים והטמפרטורה החמימה)

היי מורטלש וברוכה הבאה!

קצת בלגן עכשיו בסלון בגלל כל הניקיונות לפסח, אבל אם תרצי נפנה לך איזה פוף או ספה נוחה לשבת עליהם.
יש גם אוכל - ממיטב החמץ שיש לסיים: ביסקוויטים ועוגות, וופלים שווים במיוחד (מצופים וגם לא) וביסלי ובייגלה.
גזרת השתיה החמה לא דורשת חיסול, אז שם הכל כרגיל.

לשאלותייך:
מכיוון שאני לא יודעת מהי הבעיה האחרת שצצה (זה בסדר, את לא חייבת לפרט) אני יכולה להתייחס רק לפיברו. כעיקרון כל הרופאים ללא יוצא מן הכלל ממליצים על התעמלות כטיפול לפיברו. אני לא יודעת עד כמה חמור המצב שלך, אבל אם הליכות לא (זו לא צריכה להיות הליכה מאומצת, רק עצם היציאה וההליכה), אז אפשר לנסות שחיה, אפשר הידרותרפיה כמו שריפנזל הציעה, אבל בשביל זה צריך אישור מקופ"ח, ואפשר בכלל לנסות כל מיני דברים אחרים, עד שתמצאי את סוג ההתעמלות שהכי מתאים לך. את גם תמיד יכולה לנסות יוגה או פלדנקרייז או כל אחד מהדברים האלה.

לגבי ריכוז.. תזכירי לי מה היתה השאלה...
סתם, כולנו שם. זה ריכוז, זה אבדן מוחלט של הזיכרון, ושל מילים הכי פשוטות, ובכלל זה אבדן של פעילות מוחית הכי בסיסית.
כן, זה מוכר. לצערנו.
מה עושים? מנסים לתרגל את הזיכרון, להעסיק את המוח כמה שיותר ולא לתת לא לשקוע לאבדון אל מול הטלויזיה או הפייסבוק.

זה בגדול.

ברוכה הבאה כבר אמרתי?

יקירתי,

התגובה שלך נמחקה משום שאנחנו לא ממליצים על תרופות בפורום.
תרופות זה עניין לרופאים וזה לא חוקי להמליץ על תרופות שונות - ודאי לא תרופות שהן בהגדרה תרופות מרשם.

אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שרופא שלמד 7 שנים לכל הפחות (ואם יש לו התמחות כלשהי זה לפחות עוד 4-5 שנים) מכיר את כל התרופות, גם את אלה שאנחנו עוד לא ניסינו, ויודע לשייך תלונה לתרופה. מצד שני, הוא גם יודע בדיוק מה מכלול הבעיות של כל חולה, מהן הרגישויות שלו, מה הוא כבר ניסה ומה הוא לוקח ולכן אינו יכול לקחת כרגע.
אחרי שהוא משקלל את כל הנתונים האלה הוא ממליץ על תרופה מסוימת, ואנחנו פה בפורום מאמינים שזה הוא שאמור להמליץ ולא אנחנו.

לדעתי זאת תגובה לא הגיונית; כל הפורומים

הבינלאומיים שאני מכירה משתפים בידע ובניסיון - בדיוק בגלל שהרופאים לא יודעים ולא כלום
על המחלות שאנחנו סובלים מהם. במקרה הטוב - הם מנסים, בדיוק כמונו
ברוב המיקרים הם אפילו לא טורחים לנהל ביקורת עצמית ו/או להמשיך וללמוד.

לכולנו יש נסיון מאד מר עם רופאים; ומעט מאד הצעות שימושיות ותומכות.
זה בידוק היתרון של פורום חולים.

חיה קרן

New member
יש הבדל.

אין לנו שום בעיה עם כתיבה אישית חוויתית, מנוסחת בהתאם לתקנון.

יש לנו בעיה כשגולש כותב הודעה שיכולה מאוד בקלות להישמע כתשובה חד משמעית-המלצה מקצועית-מרשמית.

ההוכחה לכך היא ההודעה שכתבת בהתאם לתקנון, מנסיון אישי ולא נמחקה.

היות ואנחנו מוצאות את עצמנו חוזרות שוב ושוב על אותה מנטרה ועל אותם הסברים, לפעמים בעדינות רבה כמו התשובה של כלנית, לפעמים כשיש צורך- קצת פחות.
הובהר מעל גבי הפורום לא פעם, שהודעות שלא יכתבו בהתאם לתקנון [שאינו בר דיון, מיקוח או ויכוח]
פשוט ימחקו ללא הסבר או מסר אישי נוסף.

כמו שכתבת, היתרון של פורום חולים הוא הכתיבה של חולים אל חולים, מאותה נקודת מבט.
אנחנו לא נותנים הנחיות לנטילת תרופות, ויש לנו כאן עוד קצת אמון במערכת וכובד לאנשי המקצוע.

אמבי10

New member
לצערי אני מצדיקה את התנהלותך, חיה

הייתי רוצה באמת לחפש יותר מידע מניסיון של אנשים בפורום, אם זה לגבי טיפולים, תרופות וכו', שהרי אין כבעלי ניסיון לתת עצות.
אלא שיש הרבה אנשים שמקבלים את העצות הללו, מבלי להפעיל שיקול דעת
אישי או התייעצות עם בעלי מקצוע, וזה בהחלט יכול לגרום לנזקים... ושוב לצערי.
שבת שלום וחג כשר ושמח לכול הפורמאים!!

ריפנזל

New member
הסימבלתה עוזרת לי בזה

בגלל שהיא מכילה לא רק חומרים מעכבי ספיגת סרוטונין אלא גם מה שנקרא נוראדרנלין (קרוי גם נוראפינפרין) שהוא מעורר (וגם מעלה מצברוח). מאז שאני לוקחת הריכוז השתפר. ומדגישה - לא חזר לעצמו כמו לפני המחלה, השתפר.

ריפנזל

New member
לפני כמה ימים, כשהמז"א התחלף משרב לקור

כך הריכוז שלי הלך לפח בכל זאת, ביחד עם הכאבים שעלו.

זה ידוע ומוכר שבימים של שינויי חד במזג אוויר - טמפרטורות או יובש/לחות - אנחנו מושפעים מאוד חזק.

למעלה