חוסר נשיקות

dasi85

New member
חוסר נשיקות

שלום, רציתי להיוועץ בפורום בקשר לדבר המציק לי ביחסים עם בן זוגי. הוא לא מנשק אותי בכלל! כל הנשיקות באות ביוזמתי, והוא נותן לי נשיקה בסגנון משהו שדומה למשחקי אמת או חובה בכיתה ו' , (הןא בן 35) נותן את ההרגשה שהוא רוצה שזה ייגמר כבר, או מתחמק. על נשיקות עם לשון אין בכלל על מה לדבר! חשבתי שהבעיה היא אצלי, אבל אני אסטטית, נקייה, מטופלת אצל רופא השיניים קבוע וכבר הייתי בעבר עם גברים, ולא הייתה שום בעיה, נהפוך הוא- רצו עוד. הדבר גורם לי להרגשה מגעילה עם עצמי. ניסיתי הכל: לבוא אליו אחרי סוכריה, מסטיק, צחצוח שיניים וזה לא עוזר. כשהעלתי את הנושא פעמים רבות- הוא מתחמק מתשובה ברורה, ואומר "אני מנשק אותך.. מה את רוצה?" , " אני תמיד מנשק אותך" , "את תמיד מקבלת נשיקות" ורק אחרי שאני אומרת הוא מנשק אותי 2 דקות נשיקה "אמיתית" ונותן את ההרגשה שהוא מת שזה יגמר כבר. היו לו חברות שנתיים, שלוש... לא היה נראה לי הגיוני שתקופה כזו ארוכה הוא לא נישק אותן. אז שאלתי אם זה רק איתי, או היה כך עם כולם ובתגובה הוא התעצבן עלי. ("איזה שאלות את שואלת"). ניסיתי בכיוון הפסיכולוגי- איזה מעצור יש לו בנשיקות, אולי הוא פשוט סתם לא אוהב נשיקות.. אבל הוא לא נפתח ולא עונה לי, אפילו בשאלה הפשוטה ביותר. אני רואה אנשים ברחוב מתנשקים או אפילו בטלויזיה ומקנאה. אני אוהבת להתנשק ולתת ככה את הביטוי שלי לאהבה, אולי שכחתי כבר איך מתנשקים. עזרה? :(

dasi85

New member
עוד דבר.

גם שיטת החיזוקים לא עובדת.. ניסיתי גם אותה. אחרי כל נשיקה קטנה שהואיל בטובו לתת לי, אמרתי לו כמה שהוא מנשק נפלא וכ'ו.. מתוך מגמה שאולי הוא ישמע את העידודים וימשיך- אבל לא. גם זה לא עבד.

דאס - את בסדר גמור ! הבעיה לא אצלך,אלא טבועה

בבן זוגך ! (הוא לא יודע מה הוא מפסיד...- אני יודע
! ). תופעה זו קיימת בשני המינים,ולדעתי נובעת גם מחוסר התנסות בנשיקות במסגרת הבית בו גדלו - אב / אם כמודל לקירבה פיסית,הכוללת גם חיבוק,ליטוף,נשיקה - ע"י הבעה פיזית לאהבה. בפליק ראשון רציתי לכתוב שכמעט לא ניתן לשנות זאת אצלו,אך במחשבה שניה,ניתן לנסות לשנות זאת ע"י לימוד ממשי מצידך.הלימוד הוא לא רק בהמחשה,אלא דורש גם הסברים כיצד לעשות זאת,תוך ניסוי ותעיה !ברצינות - לדוגמה,אם את רוצה לשנות את רמת הנישוק ה"צרפתי" עימו ,אז בהזדמנות שאת מתחילה לנשק אותו,עצרי בעדינות לשנייה ואימרי לו "מוישה" תקרב כעת את שפתיך לשפתיי,ותחוש את רכות השפתיים הניפגשות,ואחרי שינסה - הירגשת את ההבדל...? וכך הלאה.הלימוד "הטכני" לאט לאט יוכל להפוך לשגור על ידו ככל שתתמידי בלימוד,ניסוי ותעיה יחד עימו. "התמורה" עבור השקעתך - תהיה כמובן התוצאה / תוצאות. אנשים כבן זוגך מתחמקים מההתנסויות הללו מכיוון שהם חוששים מכך,משום שזה לא מוכר להם,והם פועלים כאוטומט - כי "צריך" ולא כי זה כייף.

dasi85

New member
תודה ריאליסט

אבל אני תוהה ביני לבין עצמי איך "החזיקו" ככה הבנות שהוא היה איתן, שנתיים או שלוש. בלי נשיקות כלל? גם היו לו הרבה קשרים. הוא לא צריך ללמוד כי בפעמים המועטות ביותר שהתנשק איתי, הוא אכן הראה כי הוא יודע להתנשק... אז אני לא חושבת שעלי ללמד אותו, אם כי לתת לו חיזוקים בשביל שימשיך. אבל זה לצערי לא קורה..... אני מניחה שאולי לא ראה יותר מידי חום ואהבה בבית כי אם מריבות ודברים כאלו (הוריו התגרשו כשהיה קטן)...

דאס-אם זה המצב,אז זה נראה לי קצת יותר בעייתי

לגבייך.אם הוא יודע,ולא עושה... - זה מבטא את המוטיבציה שלו בהבעה כלפייך....,וזה אומר כנראה - שהיא כבר לא משכבר הימים....,כלומר - הוא "מתחזק" את הקשר ולא להוט אודותיו...! מכאן,שאת לא אמורה לתת לו חיזוקים,אלא "לקרוא לו לסדר",שזה אומר - שמע בחור,מה קורה איתך ועם הקשר בינינו...? זה כבר עניין שונה מבחינת משמעות הקשר עבורו לעומת המשמעויות שלך....?!

גרא.

New member
dasi85,אכן,יש גברים כאלה.כל עוד אינם נשואים,

זה ענינם.אבל בזוגיות,החלק הזה,הוא משמעותי,לא רק במהלך קיום יחסי מין,אלא במשמעות של היחס הרגשי זה כלפי זה.מה שאת יכולה לעשות,זה לחשוב יחד עם בעלך על טיפול משפחתי מובנה,נוסח וירגיניה סטיר, המתמקד גם בתקשורת המילולית,והלא מילולית בין בני הזוג,עד לרמה של אינטימיות וקירבה פיזית,האפשרית במהלך הטיפול..

למעלה